Rodnik's - Classic Abszint 0,7L 70%

  4 / 5.0 (308 szavazat alapján)

Rodnik's Classic Abszint 70%     A Rodnik’s Classic Absinthe a nevéhez hűen egy igazán klasszikus, mind az ízvilág, mind a tartalom tekintetében régi vágású párlat, mely Spanyolország egyik legerősebb italaként sokkal lágyabb ízvilággal rendelkezik, mint bármelyik francia abszint.Ezt leginkább annak köszönheti az ital, hogy a legkülönlegesebb mediterrán gyógynövények segítségével dobták fel, melynek központi elemét az ánizs és az ürömfű határozzák meg, ez a két növény ugyanis egészen jellegzetesen mutatkozik meg már az illatok tekintetében is.Az igazi robbanás azonban a Rodnik’s Classic Absinthe megkóstolását követően következik be, hiszen rendkívüli intenzitása mellé egy megfelelően lágy, enyhe ánizsos íz társul, méghozzá határozott, elnyújtott és csípős lecsengés társaságában.A kifejezetten erős italok kedvelői számára ez a klasszikus abszint önmagában, jégre töltve is ajánlott, de megfelelő minőségének köszönhetően koktélokhoz keverve szintén nagyszerű választás.
Rodnik’s absinthe egy spanyol eredetű abszint, ami a hagyományos francia abszintoknál könnyebb aromával rendelkezik, ezért long drinkhez vagy koktélokhoz ajánlott.
Kevés olyan ital van, mely köré annyi mítosz és legenda szövõdik, mint a híres-hírhedt abszint. . Az abszintkészítés eredete a francia Svájcba vezethetõ vissza. Az elsõ írásos Forrás egy 1769-es Neuchatel-i újság, melyben egy bizonyos Madame Henriod a saját készítményét, ""Bon Extrait d'Absinthe"" néven hirdeti. Nem sokkal a századforduló elõtt Henri Dubied és veje, Henri-Louis Pernod megvásárolták az ital titkos receptjét, és 1797-ben a francia Pontarlier városában létrehozták az elsõ szeszgyárat, melyben abszint is készült. Kezdetben csak 400 liter abszintot gyártottak évente. Az abszint gyors térhódítása részben annak tudható be, hogy a rossz termelés következményeként a 18. század végén a borárak nagyon megemelkedtek. Másrészt annak, hogy az 1840-es évektõl az Algériában harcoló francia katonáknak járt napi egy abszintadag, harci kedvüket fokozandó. Meg kell még emliteni e helyütt még a bohémeket is, kik kultusz-itallá tették a francia nagyvárosokban. Egyre több kávézóban celebrálták a ""heur verte""-t, a zöld órát: 11 és 13 óra között kis kortyokban itták a zöld Tündért. A katonák révén a kolóniákon és az olyan frankofil városokban, mint Prága vagy New Orleans egyre ismertebbé vált az új ital, de igazi hazája mindig Franciaország maradt. A 19. század közepére Pernod évi 20000 liter, a végére évi 100000 liter abszintot állitott elõ, és egyedül Pontarlierben nyílt 20 új abszintüzem. Kosher, szimbólum nélküli


Értesítsünk ha lesz akciós
Rodnik's abszint vagy új termékkel lépnek piacra?

Hibás vagy üres e-mail cím, próbáld újra
Hibás vagy üres név, próbáld újra

Fogyasztói árak:

Bolt neve
A termék ára
Szállítás

Vitexim

Boltban a termék neve: Rodnik's Classic Absinthe 0,7l 70%
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 1490 Ft
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 1490 Ft

Italcenter

Boltban a termék neve: Absinthe Rodnik Classic 70%
Szállítási idő: 4-8 munkanap
Szállítás költsége: 50.000 Ft felett ingyenes
Szállítási idő: 4-8 munkanap
Szállítás költsége: 50.000 Ft felett ingyenes

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A termék árának változása az elmúlt 3 hónapban


Hozzászólások száma: 0

  Még nincs hozzászólás, legyél TE az első aki hozzászól a(z) Rodnik's - Classic Abszint 0,7L 70% termékhez!

  Mikor kóstoltad először? Mikor kóstoltad először?
  vagy
  Milyen emléked fűződik hozzá? Milyen emléked fűződik hozzá?
  vagy
  Mivel, hogy érdemes inni? Mivel, hogy érdemes inni?

Én is hozzászólok


Üres név mező, próbáld újra
Hibás vagy üres e-mail cím, próbáld újra
20 karaktert azért csak ki kéne préselni magadból :)

Rodnik's termékek

Összes Rodnik's Abszint megtekintése

Abszint termékek

Összes Abszint megtekintése

Mások ezeket is megnézték

Árak megtekintése