Rum

(36 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Összesen 36 db Rum érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

Captain Morgan rum méltán hírek Jamaicai rum amit a 17. század óta ismert recept alapján készítenek. A rum alapanyagát a cukornád képzi. Az eredeti Captain Morgan melaszból, vízből, cukornád pépből és élesztőből áll. Ez a kapitány titka! Fogyasszuk kólával, citrommal vagy limemal, hidegen jéggel. A nyári estéke bízzuk ezután csak Morgan úrra.

Egy dolgot viszont tisztáznunk kell: nem Captain Morgen és nem Morgan Captain :)

Nézzünk egy kis Captain Morgen történelmet

A gyártását 1944 ben kezdték és akkor még Morgan Rum Captain néven futott. A lepárló üzemet Seagram ügyvezető a Long Pond nevű jamaicai településről kapta. Ha Budapesttől nézzük akkor Jamaica közel 9000 kilométerre van, kb 18-19 óra repülővel. De mi elhoztuk neked hazánkba is ezt a megfizethetetlen jamaicai ízvilágot. Nah de vissza a lepárlóhoz, a korai években a lepárló egyik legfőbb ügyfele a királyi gyógyszertár volt. DE miért is vette a király hordó számra a Captain Morgan rumot? Egész pontosan azért mert a benne rejlő gyógynövények és fűszerek miatt megkedvelték a rumot. Ez odáig fajult, hogy megvette a licence jogot és az 1950 es évekre Puerto Rico egyik legismertebb cégévé nőtte ki magát. 1984-ben lett bemutatva az amerikai nagyközönségnek a Captain morgen Original Spiced rum. Seargram család és a Bacardi család 1985-ös időkben hatalmas gyár építkezéseket folytatott. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ez a 2 márka mekkora világ méretű kedvenc itallá fog válni.

  • 2001-ben Seagram eladta a teljes márkát a Diageo-nak.
  • 2007-ben 70 millió liter Captain Morgan rumot adtak el. (!!)
  • 2009-ben volt egy kis botlásuk, mert az NFL megbüntette a márkát 10 000 dollárra, állítólagosan illegálisan elhelyezett hirdetési kampányaikért. Úgy gondoljuk, volt miből kifizetniük :)
  • 2011 ben Angliában megalapult a Morgan’s Spiced márka, ami a Captain Morgan új rum márkája lett.
Captain Morgan rum bővebben


A rum olyan ital, amelyet cukornád melasz vagy cukornádlé erjesztésével, majd desztillálásával állítanak elő. A tiszta folyadékot tartalmazó desztillátumot általában tölgyfahordóban érlelik. A legtöbb rumot a karibi és amerikai országokban, de más cukortermelő országokban, például Fülöp-szigeteken és Indiában is termelik. A rumokat különféle osztályokban állítják elő. A könnyű rumokat általában használják a koktéloknál, míg az "arany" és a "sötét" rumokat általában egyenesen vagy tisztán, jéggel vagy főzéshez használják, de manapság gyakran keverve fogyasztják.

A rum története

A rum fő összetevője a cukornádszirup, ezért feltehetőleg a rum elődjei az ókori Indiából vagy Kínából származnak. Az első igazi rumot a 17. században készítették, valamelyik Karib- térségben. Ma már Barbados, Jamaica, Kuba, Puerto Rico, Martinique mezőgazdaságának jelentős részét teszi ki a cukornádtermelés és a rum gyártása. 1664-ben megalakult az első rumfőzde Amerikában, Staten Islandon. A 19. század elején a magyar rum is elkészült, majd 1822-ben Bergamenter Zsigmond szabadalmaztatta. A következők szerint csoportosítják a rumokat:

  • fehér rum: főképp koktélokhoz használják, illetve a gyümölccsel ízesített rumok alapja. Pár hónapig üveggel bélelt tankokban érlelik, majd 37,5–40%-ra beállítják, szűrik és palackozzák
  • arany rum (oro): tölgyfa hordóban, legalább 3 évig érlelik, karamellel színezik
  • fekete rum (anejo): testes, aromás fajta; legalább 5, de inkább 7-12 vagy még több évig érlelik
  • fűszeres rum: az arany és fekete rumból készítik.
Rum bővebben