Rum

(38 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Alkoholtartalom
Összesen 38 db Rum érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A Bacardit szinte mindenki ismeri, még azok is, akik alapvetően nem szeretik a rumot, hiszen egy méltán híres prémium márkáról van szó. A Bacardi nagy múltra tekint vissza, több mint 150 évvel ezelőtt alapította a spanyol származású "Don" Facundo Bacardi Massó. A cég és a márka azóta is száz százalékban családi tulajdonban van, ez a világon „családi” vállalkozás, mely szeszesital gyártással foglalkozik. A márka az alapító nevét viseli, és világviszonylatban is a legkeresettebb rum márka, melyet több mint 100 országban állítanak elő. 

Amit a Bacardi rumról tudni érdemes

A Bacardinak sok kedvelője van, főleg a férfiak körében. Fogyasztható tisztán, de bizonyos fajták koktélalapanyagként ismertek igazán. Bacardi rum népszerűsége a kiváló minőségének és az egyedi ízvilágának köszönhető, melyet többszörös szűrés, hosszú expozíció és speciális keverési technológia során érnek el. Számos kiszerelésben kapható, és számos fajta és típus képviseli a márkát a világon. Hazánkban is meglehetősen ismert és keresett márkának számít. Lássuk, hogy honnan indult a Bacardi, hogyan készül, és hol tart manapság. 

Bacardi rum bővebben


A rum olyan ital, amelyet cukornád melasz vagy cukornádlé erjesztésével, majd desztillálásával állítanak elő. A tiszta folyadékot tartalmazó desztillátumot általában tölgyfahordóban érlelik. A legtöbb rumot a karibi és amerikai országokban, de más cukortermelő országokban, például Fülöp-szigeteken és Indiában is termelik. A rumokat különféle osztályokban állítják elő. A könnyű rumokat általában használják a koktéloknál, míg az "arany" és a "sötét" rumokat általában egyenesen vagy tisztán, jéggel vagy főzéshez használják, de manapság gyakran keverve fogyasztják.

A rum története

A rum fő összetevője a cukornádszirup, ezért feltehetőleg a rum elődjei az ókori Indiából vagy Kínából származnak. Az első igazi rumot a 17. században készítették, valamelyik Karib- térségben. Ma már Barbados, Jamaica, Kuba, Puerto Rico, Martinique mezőgazdaságának jelentős részét teszi ki a cukornádtermelés és a rum gyártása. 1664-ben megalakult az első rumfőzde Amerikában, Staten Islandon. A 19. század elején a magyar rum is elkészült, majd 1822-ben Bergamenter Zsigmond szabadalmaztatta. A következők szerint csoportosítják a rumokat:

  • fehér rum: főképp koktélokhoz használják, illetve a gyümölccsel ízesített rumok alapja. Pár hónapig üveggel bélelt tankokban érlelik, majd 37,5–40%-ra beállítják, szűrik és palackozzák
  • arany rum (oro): tölgyfa hordóban, legalább 3 évig érlelik, karamellel színezik
  • fekete rum (anejo): testes, aromás fajta; legalább 5, de inkább 7-12 vagy még több évig érlelik
  • fűszeres rum: az arany és fekete rumból készítik.
Rum bővebben