Bumbu Rum

(6 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Díszdobozos

Bumbu

Ha valaki nagy rumkedvelő, és elmerengett már, hogy milyen lehetett az igazi, eredeti rum, amit még 400 évvel ezelőtt ittak a kalózok, akkor nem kell időgépet építenie, hogy megtudhassa, elég csak egy üveg Bumbu rumot megkóstolnia. Ez a rummárka ugyanis őrzi a hagyományokat, és pontosan úgy készítik a rumokat, ahogyan azt a kezdetek kezdetén megálmodták a készítői. Nemcsak a készítés folyamatában találunk egyezést, hanem az alapanyagok és a fűszerek tekintetében is. Ennek köszönheti a Bumbu a máig töretlen népszerűségét.

Bumbu rum fajták

A márka kínálata nem túl széles, azonban csak prémium rumokat találunk benne. A márka története ugyan nem nyúlik vissza olyan messzire, mint maga a rumkészítés hagyománya, de meglehetősen mély gyökerekkel rendelkezik. Lássuk is, hogy milyen rum is a Bumbu, és hogyan készítik az eredeti recept alapján.

Tovább olvasom >>
Összesen 6 db Rum érhető el, 1 oldalon.

A Bumbu rum történetéről

A Bumbu történte Barbadoson kezdődött, ahol nemcsak a Bumbu rum jött létre, hanem maga a rumkészítés hagyománya is innen indult több mint 400 évvel ezelőtt, ezért Barbadost tartják az eredeti rumszigetnek. A rumkészítés történelme a 16. és 17. századba nyúlik vissza, és valójában a Bumbu története is valahol itt kezdődik, ugyanis a tengerészek és a kereskedők már ekkor is karibi gyümölcsöket és fűszereket kevertek a rumjaikhoz, hogy ízesebb lehessen, és ezt az italt elnevezték Bumbu-nak.

A Bumbu mint márka már jóval később jött létre, de még mindig őrzik a régi hagyományokat, a fűszerek és a gyümölcsök felhasználását, és az eredeti ízvilág megőrzését, ugyanis a Bumbu rumok receptje a régi, eredeti recept. Ugyanazokat a fűszereket használják, nem használnak színezéket, és a keverés és a párolás is kis mennyiségekben történik. Ennek a hagyomány tiszteletnek köszönheti a Bumbu rum a nemzetközi népszerűségét, mert ennek köszönhetően lesz az ital kiegyensúlyozott és karakteres.

Miből készül a Bumbu rum?

Mivel a rum egy eredetvédett ital, így szabályok kötik, hogy mely italokat is lehet rumnak hívni. Ez az eredetvédelem azt is meghatározza, hogy miből készülhet a rum. A rum csak cukornád melaszból készülhet, ennek értelmében pedig a Bumbu rumok is ebből készülnek, sőt, a legjobb minőségű cukornádat használják fel hozzá. A Bumbu rum egy igazi trópusi rum, felhasznált cukornádat Barbados mellett, Belizeből, Brazíliából, Costa Rica-ról, a Dominikai Köztársaságból, El Salvadorból, Guyana-ból és Hondurasból szerzik be, érdekesség, hogy csak fenntartható gazdaságokból származó cukornádat használnak.

A Bumbu rumok népszerűségéhez a barbadosi víz is hozzájárul, mely a legtisztább vizek egyike. Természetes, lágy és könnyed, melyet a természetes koralloknak köszönhet. Barbados ugyanis korallokból épül fel, melyek mészkőtartalma természetes szűrőként is szolgál, így az itteni víz meglehetősen lágy és tiszta. A cukornád és a víz a két fő alapanyag, melyből a Bumbu rumok készülnek, és melyek hozzájárulnak a Bumbu egyedi ízvilághoz. Természetesen a Bumbu íze nem lenne teljes a hozzá adott különleges fűszerek nélkül.

Bumbu rum típusok

A Bumbu rumok termékkínálatában két rumot találunk, illetve egy likőr is gazdagítja a kínálatot.

  • Bumbu the original rum: nem véletlen, hogy ezt tartják az eredeti Bumbu rumnak, hiszen a készítése pontosan úgy történik, ahogyan azt 400 évvel ezelőtt kitalálták. A fűszerezés és keverés is követi a hagyományokat, a keveréket ezután Kentucky Bourbon hordókba érlelik 15 évig, a végeredmény pedig egy karakteres és fűszeres rum, olyan, mint amit már a 16. és 17. században is fogyasztottak a tengeri utazók. Illatában a fahéj és a vanília köszön vissza, ízében pedig a friss menta, a csokoládé, az égetett cukor és a narancs is kellemesen érződik. Fogyasztását tisztán, jégre töltve javasolják, de koktélalapanyagnak is kiváló választás.
  • Bumbu XO: ebben a rumban minden benne van, amit egy kézműves rumtól elvárhatunk. Ahogyan az Original, úgy az XO is a hagyományok szerint készül, és már a palackja is figyelemre méltó. Könnyed és zamatos, melyet nemcsak az autentikus fűszerezésnek, hanem a 18 éves érlelési folyamatnak is köszönhet, amely Bourbon hordókban kezdődik, és spanyol fehértölgy Sherry hordókban fejeződik be. A végeredmény pedig már illatában is páratlan, érződik a hordós érlelés és a karamellás illat, de érezni a banánpüré, az aszalt szilva és a vanília édességét is. Ízében is hasonló jegyek dominálnak, érezni a vajkaramellát és a tölgyes zamatokat, de az édes banán, a mandula, a dió és a dohány karakterei is érződnek. Lecsengése egyszerre édes és fűszeres. Önmagában is fogyasztható, de koktélalapanyagnak is kiváló.  
  • Bumbu - Cream Likőr: ez az ital a kakukktojás a sorban, ugyanis nem rum, hanem rum alapú krémlikőr. Ennek a rumlikőrnek a panamai az alapja, mely a chai-nak, a kókuszdiónak, a fahéjnak, a kiválasztott fűszereknek és a tejszínnek köszönhetően nyeri el végleges ízét és aromáit. Az alapjául szolgáló rum 18 évig bourbon hordóban érlelődik, majd sherrys hordókba kerül további hat hónapra, így nyeri el a végleges ízét. Ezt követően fűszerezik, és tejszínnel dúsítják. A végeredmény egy karakteres és selymes krémlikőr, melyet jégre töltve ajánlott fogyasztani.

Hol tudjuk beszerezni a Bumbu rumot Magyarországon?

A Bumbu rum egy nemzetközileg elismert márka, a világ számos országában értékesítik, köztük Magyarországon is. A bolti forgalomban ritkábban találkozhatunk vele, de nem kizárt, hogy a nagyobb hipermarketek polcain megtalálhatjuk. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor érdemes az ital webshopok kínálatát böngészni, mert ott nagyobb eséllyel találhatjuk meg a legjobb Bumbu rumokat. Az italkereso.hu kínálatában például mind a két rum és a likőr is megtalálható, így bármelyiket megrendelhetjük raktárról a lehető legkedvezőbb árakon.

A Bumbu rum ára eltérő lehet attól függően, hogy honnan szerezzük be. A Bumbu XO rum némiképp drágább, mint a Bumbu the original, a legolcsóbb áron a Bumbu likőrt kóstolhatjuk meg. A Bumbu rum azonban mindenképp egy olyan rumfajta, amit a rumkedvelőknek érdemes megkóstolni, hiszen képet kaphatnak róla, hogy milyen az eredeti, barb