Rum

(17 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Összesen 17 db Rum érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

A Don Papa rum még csak 10 éve indult hódító útjára, mégis az elmúlt évek alatt nemzetközi hírnévre tett szert. A Don Papa rumot Bleeding Heart Rum Company gyártja, mely egy Fülöp-szigeteki italgyár, mely csak rumok gyártásával foglalkozik. A Don Papa egy prémium kategóriás rum, ami nemcsak az árán, de az ízvilágán és a jellegzetes üvegein is megmutatkozik. Nem csoda hát, hogy a Don Papa a Fülöp-szigetek első számú rumja, mely hét éves érlelési folyamat után kerül csak palackokba az amerikai tölgyfahordókból.

Don Papa rum egyedisége

A Don Papa rumokat már hazánkban is meg lehet találni, mind a hét fajtája kapható Magyarországon is. Mielőtt azonban elmerülnénk az impozáns üvegek látványában és kinyitnánk egy üveggel a legjobb Don Papa rumból, érdemes egy kicsit utána járni, hogy honnan is származik ez a prémium kategóriás ital, mitől vált ennyire népszerűvé, és hogy miből is készül. Természetesen érdemes a különböző fajtákról is szót ejteni, hiszen mindegyik egyedi és különleges üveget kapott, és a palackban rejlő italokról is elmondható, hogy egyedi karakterrel rendelkeznek.

Don Papa rum bővebben


A rum olyan ital, amelyet cukornád melasz vagy cukornádlé erjesztésével, majd desztillálásával állítanak elő. A tiszta folyadékot tartalmazó desztillátumot általában tölgyfahordóban érlelik. A legtöbb rumot a karibi és amerikai országokban, de más cukortermelő országokban, például Fülöp-szigeteken és Indiában is termelik. A rumokat különféle osztályokban állítják elő. A könnyű rumokat általában használják a koktéloknál, míg az "arany" és a "sötét" rumokat általában egyenesen vagy tisztán, jéggel vagy főzéshez használják, de manapság gyakran keverve fogyasztják.

A rum története

A rum fő összetevője a cukornádszirup, ezért feltehetőleg a rum elődjei az ókori Indiából vagy Kínából származnak. Az első igazi rumot a 17. században készítették, valamelyik Karib- térségben. Ma már Barbados, Jamaica, Kuba, Puerto Rico, Martinique mezőgazdaságának jelentős részét teszi ki a cukornádtermelés és a rum gyártása. 1664-ben megalakult az első rumfőzde Amerikában, Staten Islandon. A 19. század elején a magyar rum is elkészült, majd 1822-ben Bergamenter Zsigmond szabadalmaztatta. A következők szerint csoportosítják a rumokat:

  • fehér rum: főképp koktélokhoz használják, illetve a gyümölccsel ízesített rumok alapja. Pár hónapig üveggel bélelt tankokban érlelik, majd 37,5–40%-ra beállítják, szűrik és palackozzák
  • arany rum (oro): tölgyfa hordóban, legalább 3 évig érlelik, karamellel színezik
  • fekete rum (anejo): testes, aromás fajta; legalább 5, de inkább 7-12 vagy még több évig érlelik
  • fűszeres rum: az arany és fekete rumból készítik.
Rum bővebben