Rum

(12 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Összesen 12 db Rum érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

A Krakenről valószínűleg először nem egy ital, hanem egy mitikus óriáspolip jut eszünkbe, de aki jártas a rumok világában, tudja, hogy ez a név egy különleges rumot is takar. A névválasztás természetesen nem véletlen, hiszen a legendák egy rumszállító hajót megtámadásáról szólnak. Akár igaz a legenda, akár nem, a Kraken rum egy méltán híres és ismert rummárka, melyet hazánkban is megkóstolhatunk. Bár az óriás polipról szóló legenda alapján arra következtethetnénk, hogy a Kraken rum több évszázados hagyománnyal rendelkezik, valójában 2010-ben került piacra.

Kraken, a karibi fűszeres rum

Népszerűségét természetesen a készítését végző lepárlómestereknek és a felhasznált minőségi alapanyagoknak köszönheti. Bár a Kraken rum a Karib-térségből származik, az elmúlt években bejárta a világot, és nemzetközi hírnévre tett szert. Mielőbb azonban rátérnénk, hogy milyen italt is rejtenek a tintahalas címkés palackok, érdemes utána járni, hogy hogyan készül ez a páratlan ízvilágú rum, és hogy valójában mi köze van a tintahalnak a rumgyártáshoz. Ismerjük meg a legendát, és a hozzá tartozó rum valódi ízét.

Kraken rum bővebben


A rum olyan ital, amelyet cukornád melasz vagy cukornádlé erjesztésével, majd desztillálásával állítanak elő. A tiszta folyadékot tartalmazó desztillátumot általában tölgyfahordóban érlelik. A legtöbb rumot a karibi és amerikai országokban, de más cukortermelő országokban, például Fülöp-szigeteken és Indiában is termelik. A rumokat különféle osztályokban állítják elő. A könnyű rumokat általában használják a koktéloknál, míg az "arany" és a "sötét" rumokat általában egyenesen vagy tisztán, jéggel vagy főzéshez használják, de manapság gyakran keverve fogyasztják.

A rum története

A rum fő összetevője a cukornádszirup, ezért feltehetőleg a rum elődjei az ókori Indiából vagy Kínából származnak. Az első igazi rumot a 17. században készítették, valamelyik Karib- térségben. Ma már Barbados, Jamaica, Kuba, Puerto Rico, Martinique mezőgazdaságának jelentős részét teszi ki a cukornádtermelés és a rum gyártása. 1664-ben megalakult az első rumfőzde Amerikában, Staten Islandon. A 19. század elején a magyar rum is elkészült, majd 1822-ben Bergamenter Zsigmond szabadalmaztatta. A következők szerint csoportosítják a rumokat:

  • fehér rum: főképp koktélokhoz használják, illetve a gyümölccsel ízesített rumok alapja. Pár hónapig üveggel bélelt tankokban érlelik, majd 37,5–40%-ra beállítják, szűrik és palackozzák
  • arany rum (oro): tölgyfa hordóban, legalább 3 évig érlelik, karamellel színezik
  • fekete rum (anejo): testes, aromás fajta; legalább 5, de inkább 7-12 vagy még több évig érlelik
  • fűszeres rum: az arany és fekete rumból készítik.
Rum bővebben