Rum

(41 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Összesen 41 db Rum érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

Amikor rumokról beszélünk, különbséget kell tennünk a koktélokba keverhető rumok, és azon értékes nedűk között, melyek a prémium kategóriásak, és vétek lenne őket bármibe is belekeverni, mert az ízük már önmagukban is lenyűgöző. A prémium kategóriába fogjuk megtalálni a Ron Zacapa rumokat is, melyek Guatemalából származnak, és az Industrias Licoreras de Guatemala gyárt őket. A Zacapa világszerte népszerű rummárka, melynek nemcsak a rumjai, de a története is meglehetősen különleges. De honnan is származik a Ron Zacapa Centenario, és miért is került a világ élvonalába? Az italkereso.hu csapata utánajárt, hogy miért is annyira különlegesek a Zacapa rumok.

Zacapa rum történetéről

Mielőtt elmerülnénk a Zacapa rumok ízvilágában, érdemes egy kis figyelmet fordítani a márka történetére is, ugyanis ez is meglehetősen érdekes. A Zacapa Centenarió nevét Zacapa városáról kapta, és maga az ital megalakulása is a városhoz köthető. A város megalakulásának emlékére készítették el ugyanis 1976-ban, mert akkor lett a város kereken 100 éves. Az ital megalkotása Alejandro Burgaleta kémikus-orvos nevéhez fűződik, aki hosszan érlelt rumok elegyítésével hozta létre azt a különleges keveréket, amit ma Ron Zacapa Centenario néven ismerünk.

Zacapa rum bővebben


A rum olyan ital, amelyet cukornád melasz vagy cukornádlé erjesztésével, majd desztillálásával állítanak elő. A tiszta folyadékot tartalmazó desztillátumot általában tölgyfahordóban érlelik. A legtöbb rumot a karibi és amerikai országokban, de más cukortermelő országokban, például Fülöp-szigeteken és Indiában is termelik. A rumokat különféle osztályokban állítják elő. A könnyű rumokat általában használják a koktéloknál, míg az "arany" és a "sötét" rumokat általában egyenesen vagy tisztán, jéggel vagy főzéshez használják, de manapság gyakran keverve fogyasztják.

A rum története

A rum fő összetevője a cukornádszirup, ezért feltehetőleg a rum elődjei az ókori Indiából vagy Kínából származnak. Az első igazi rumot a 17. században készítették, valamelyik Karib- térségben. Ma már Barbados, Jamaica, Kuba, Puerto Rico, Martinique mezőgazdaságának jelentős részét teszi ki a cukornádtermelés és a rum gyártása. 1664-ben megalakult az első rumfőzde Amerikában, Staten Islandon. A 19. század elején a magyar rum is elkészült, majd 1822-ben Bergamenter Zsigmond szabadalmaztatta. A következők szerint csoportosítják a rumokat:

  • fehér rum: főképp koktélokhoz használják, illetve a gyümölccsel ízesített rumok alapja. Pár hónapig üveggel bélelt tankokban érlelik, majd 37,5–40%-ra beállítják, szűrik és palackozzák
  • arany rum (oro): tölgyfa hordóban, legalább 3 évig érlelik, karamellel színezik
  • fekete rum (anejo): testes, aromás fajta; legalább 5, de inkább 7-12 vagy még több évig érlelik
  • fűszeres rum: az arany és fekete rumból készítik.
Rum bővebben