Rum

(51 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Összesen 51 db Rum érhető el, 2 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

A Bacardit szinte mindenki ismeri, még azok is, akik alapvetően nem szeretik a rumot, hiszen egy méltán híres prémium márkáról van szó. A Bacardi nagy múltra tekint vissza, több mint 150 évvel ezelőtt alapította a spanyol származású "Don" Facundo Bacardi Massó. A cég és a márka azóta is száz százalékban családi tulajdonban van, ez a világon „családi” vállalkozás, mely szeszesital gyártással foglalkozik. A márka az alapító nevét viseli, és világviszonylatban is a legkeresettebb rum márka, melyet több mint 100 országban állítanak elő. 

Amit a Bacardi rumról tudni érdemes

A Bacardinak sok kedvelője van, főleg a férfiak körében. Fogyasztható tisztán, de bizonyos fajták koktélalapanyagként ismertek igazán. Bacardi rum népszerűsége a kiváló minőségének és az egyedi ízvilágának köszönhető, melyet többszörös szűrés, hosszú expozíció és speciális keverési technológia során érnek el. Számos kiszerelésben kapható, és számos fajta és típus képviseli a márkát a világon. Hazánkban is meglehetősen ismert és keresett márkának számít. Lássuk, hogy honnan indult a Bacardi, hogyan készül, és hol tart manapság. 

Bacardi rum bővebben


A rum olyan ital, amelyet cukornád melasz vagy cukornádlé erjesztésével, majd desztillálásával állítanak elő. A tiszta folyadékot tartalmazó desztillátumot általában tölgyfahordóban érlelik. A legtöbb rumot a karibi és amerikai országokban, de más cukortermelő országokban, például Fülöp-szigeteken és Indiában is termelik. A rumokat különféle osztályokban állítják elő. A könnyű rumokat általában használják a koktéloknál, míg az "arany" és a "sötét" rumokat általában egyenesen vagy tisztán, jéggel vagy főzéshez használják, de manapság gyakran keverve fogyasztják.

A rum története

A rum fő összetevője a cukornádszirup, ezért feltehetőleg a rum elődjei az ókori Indiából vagy Kínából származnak. Az első igazi rumot a 17. században készítették, valamelyik Karib- térségben. Ma már Barbados, Jamaica, Kuba, Puerto Rico, Martinique mezőgazdaságának jelentős részét teszi ki a cukornádtermelés és a rum gyártása. 1664-ben megalakult az első rumfőzde Amerikában, Staten Islandon. A 19. század elején a magyar rum is elkészült, majd 1822-ben Bergamenter Zsigmond szabadalmaztatta. A következők szerint csoportosítják a rumokat:

  • fehér rum: főképp koktélokhoz használják, illetve a gyümölccsel ízesített rumok alapja. Pár hónapig üveggel bélelt tankokban érlelik, majd 37,5–40%-ra beállítják, szűrik és palackozzák
  • arany rum (oro): tölgyfa hordóban, legalább 3 évig érlelik, karamellel színezik
  • fekete rum (anejo): testes, aromás fajta; legalább 5, de inkább 7-12 vagy még több évig érlelik
  • fűszeres rum: az arany és fekete rumból készítik.
Rum bővebben