Rum

(5 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Összesen 5 db Rum érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

Bár a Portorico rum márkanév alapján azt is gondolhatnánk, hogy egy Karibi italt rejt a karcsú, keskeny üveg, amibe a Portorico rumokat palackozzák, pedig valójában a Zwack gyár saját rummárkájáról van szó. Ez a márka már több mint 80 éve létezik, és meglehetősen nagy népszerűségnek örvend mind a hazai, mind a külföldi piacokon. A Portorico története ugyan nem annyira kalandos, mint más rummárkáké, de a Zwack család nevéhez fűződik, ami garantálja a jó minőséget. A Portorico termékpalettája két rumot tartalmaz, melyeket gyakorta használják koktélalapanyagként.

Portorico rum bemutató

A Portorico rum egy barna rum, melynek alkoholtartalma magas, íze pedig jellegzetesen karakteres. A márka meglehetősen ismert és kedvelt. Mielőtt azonban rátérnénk az ízvilágára, nem árt tudni, hogy ez az ital hol helyezkedik el a Zwack italok sorában, és hogy milyen tények és tévhitek kötődnek hozzá. Természetesen az íze is megér egy kóstolást. Többen tévesen Portoricoi rum ként hívják, ezt szögezzük le nincs i a végén.

Portorico rum bővebben


A rum olyan ital, amelyet cukornád melasz vagy cukornádlé erjesztésével, majd desztillálásával állítanak elő. A tiszta folyadékot tartalmazó desztillátumot általában tölgyfahordóban érlelik. A legtöbb rumot a karibi és amerikai országokban, de más cukortermelő országokban, például Fülöp-szigeteken és Indiában is termelik. A rumokat különféle osztályokban állítják elő. A könnyű rumokat általában használják a koktéloknál, míg az "arany" és a "sötét" rumokat általában egyenesen vagy tisztán, jéggel vagy főzéshez használják, de manapság gyakran keverve fogyasztják.

A rum története

A rum fő összetevője a cukornádszirup, ezért feltehetőleg a rum elődjei az ókori Indiából vagy Kínából származnak. Az első igazi rumot a 17. században készítették, valamelyik Karib- térségben. Ma már Barbados, Jamaica, Kuba, Puerto Rico, Martinique mezőgazdaságának jelentős részét teszi ki a cukornádtermelés és a rum gyártása. 1664-ben megalakult az első rumfőzde Amerikában, Staten Islandon. A 19. század elején a magyar rum is elkészült, majd 1822-ben Bergamenter Zsigmond szabadalmaztatta. A következők szerint csoportosítják a rumokat:

  • fehér rum: főképp koktélokhoz használják, illetve a gyümölccsel ízesített rumok alapja. Pár hónapig üveggel bélelt tankokban érlelik, majd 37,5–40%-ra beállítják, szűrik és palackozzák
  • arany rum (oro): tölgyfa hordóban, legalább 3 évig érlelik, karamellel színezik
  • fekete rum (anejo): testes, aromás fajta; legalább 5, de inkább 7-12 vagy még több évig érlelik
  • fűszeres rum: az arany és fekete rumból készítik.
Rum bővebben