Borsodi Sör

(19 találat)
Szűrők elrejtése

Borsodi

A Borsodi, az élet habos oldala szlogent Magyarországon szinte mindenki ismeri, hiszen az ország egyik legnagyobb sörgyárának saját márkás termékéről van szó. A Borsodi sör közel 50 éve van jelen a piacon, és ez idő alatt mindig törekedett arra, hogy a kor fogyasztási szokásainak és kihívásainak meg tudjon felelni, és olyan söröket készítsen, melyek méltók a magyar sörgyártás hagyományaihoz. A Borsodi sör természetesen már nemcsak hazánkban ismert, hanem Európa számos más országában is. A Borsodi pils típusú sörei az egyik legkedveltebb söröknek számítanak a hazai piacon.

Borsodi sör múlt és jelen

A klasszikus Borsodi sör, egy hagyományos eljárással készülő világos sör, ám a márka termékskálája számos sörkülönlegességet is tartalmaz, de az alkoholmentes sör és a gyümölcsös sör sem hiányoznak a termékpalettáról. A Borsodi az elmúlt évek alatt számos terméket dobott piacra, melyek közül pár már nem kapható, mint a Borsodi Barna, a Borsodi Kinizsi vagy a Borostyán. Természetesen aggódni felesleges, mert a Borsodi sörökből így is többfélét kóstolhatunk meg. Mielőtt azonban kiválasztanánk a kedvenc Borsodinkat, érdemes tudni, hogy honnan is indult a cég, és hol tart most.

Tovább olvasom >>
Összesen 19 db Sör érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Borsodi sör történelem, avagy honnan indult?

A Borsodi gyár a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bőcs mellett található az 1973-as megalakulása óta. Akkor a Magyar Országos Söripari Vállalat tagjaként jött létre, és évekig működött ebben a formában. A 90-es években azonban részvénytársasággá alakult, egy évvel később pedig a belga Anheuser-Busch InBev cég felvásárolta. A Borsodi 18 évig volt a belga sörgyár tulajdonában, ám 2009-ben a CVC Capital Partners (CVC) nemzetközi kockázati tőketársaság kilenc másik sörgyárral együtt megvásárolta StarBev cégcsoport néven egyesítette őket.

A StarBev nem marad sokáig a CVC tulajdonában, ugyanis a 2012-ben az amerikai-kanadai Molson Coors sörgyár tulajdonába került, és jelenleg is ők üzemeltetik a Borsodi gyárral együtt. A gyártás természetesen a tulajdonosváltások ellenére sem szűnt meg, jelenleg is Bőcs mellett működik, és gyártás. A Borsodi elsősorban a hazai piacra gyárt, de más európai országokban is értékesítik. A Borsodi nevéhez hazánkban számos újdonság is kötődik. 1987-ben a Borsodi dobott piacra először alkoholmentes sört, mely akkoriban Borsodi Póló néven került forgalomba.

Borsodi sör fajták

A Borsodi sör termékpalettája meglehetősen széles, számos terméket találunk a márka kínálatába a hagyományos világos sörtől a gyümölcsös sörökön át az alkoholmentes kivitelig, de számos sörkülönlegességet is gyárt a Borsodi:

 • Borsodi Sör: pils típusú világos sör, melyet kellemesen kesernyés íz és aranysárga szín jellemez.
 • Borsodi Póló: a Borsodi alkoholmentes söre, mely már 1987-től forgalomba van. Megtaláljuk benne a jellegzetes Borsodi ízeket, alkoholt azonban nem tartalmaz, így bármikor és bárhol ihatunk belőle egy pohárral.
 • Borsodi Bivaly: 2003-ban került forgalomba ez a hazai fejlesztésű, 6,5 %-os alkoholtartalmú sör, mely a Borsodi legerősebb tagja. A színe sötétebb a klasszikus Borsodi sörhöz képest.
 • Borsodi Friss termékcsalád, mely gyümölcsös söröket tartalmaz, és számos ízben érhető már el, mint a citrom, a grapefruit, a citrom-bodza, a málna-áfonya vagy a körte-alma. A Borsodi Friss családnak alkoholos és alkoholmentes változata is van.
 • Borsodi IPA: a jellegzetes Borsodi ízvilág mellett az IPA sörökre jellemző citrusos-fűszeres aromákkal gazdagodik, 2020-tól került forgalomba
 • Borsodi Hidegkomlós: ahogy a neve is mutatja, ez a sör hidegkomlós eljárással, többféle komló hozzáadásával készül, aminek az egyedi ízvilágát is köszönheti.
 • Borsodi Mester: 2018-tól került forgalomba
 • Borsodi Hoppy: 2020-tól került forgalomba, egy lager típusú sör, mely karakteresen komlós, mégis üdítően friss.
 • Borsodi Gyömbér Ale 2021-től került forgalomba, tehát a legújabb termékeke egyike, mely egy könnyed felsőerjesztésű sör, kellemesen komlós, a gyömbérnek köszönhetően pedig meglepően pikáns.
 • Borsodi Meggy Ale 2021-től került forgalomba, tehát a legújabb Borsodi termékeke egyike. A felsőerjesztésű Borsodi sört meggylével teszik különlegessé. Ízvilága gyümölcsös, mégis érződik a komló gazdag, kesernyés aromája.
 • Borsodi Tropical Ale 2021-től került forgalomba, tehát szintén egy új termékről van szó. A trópusi gyümölcsök gazdagsága és frissessége érződik a klasszikus Borsodi ízek mellett.

A Borsodi sörök közé tartozott a már említett Borostyán, Borsodi Barna, Borsodi Kinizsi, Arany Sas, és a Huszár sör, de már megszűntek. Bizonyos típusok csak limitált ideig kerültek forgalomban, mint a Borsodi Super Dry 2016 és 2017 között, vagy a Borsodi Tüzes és a Borsodi Jeges 2017 és 2020 között. Vannak olyan Borsodi sörök, melyek csak kocsmákban érhetőek el, mint a Borsodi Nitro, melyet nitrogénnel csapolnak, és csak vendéglátóhelyeken kóstolhatjuk meg.

Borsodi sör árak, termék vélemények

A Borsodi sör, ahogy a hazai sörgyártók általában, többféle kiszerelésben dobja piacra a söreit. Kapható palackos és üveges kivitel, de hordós vagy partipalack formájában is megtaláljuk a Borsodi sör termékeit. Az árak ennek függvényében változnak. Ahogyan más és más áron kínálják a Borsodi söröket a vendéglátóhelyek, úgy a bolti árak is meglehetősen széles skálán mozognak. Ha azonban a legjobb Borsodi sör árakat keressük, akkor érdemes az ital webáruházak kínálatát is megnézni, ugyanis például az italkereso.hu oldalon a legjobb árakat találjuk, és nagyobb tételben, raktárról rendelhetjük meg.

Természetesen az online italvásárlás még nem terjedt el annyira, mint a bolti vásárlás, hiszen sokan csak lekapják a kedvenc sörüket a polcról, és már meg is tudják venni. Ha azonban az árak is számítanak, akkor érdemes az ital webshopok kínálatát is megnézni. A Borsodi Magyarországon az egyik legnépszerűbb sörmárka, szinte minden vendéglátóhely kínálatában megtalálhatjuk csapot vagy dobozos formában is. Mivel akad olyan Borsodi sörfajta, amit csak kocsmákban kóstolhatunk meg, érdemes legalább egyszer felkeresni egy ilyen helyet, ahol a Borsodi különlegességeit is megkóstolhatjuk.A sör az egyik legrégebbi és a legszélesebb körben elfogyasztott alkoholos ital a világon, a víz és a tea után pedig a harmadik legnépszerűbb ital. A sör gabonamagvakból készül - leggyakrabban malátás árpából, bár búzát, kukoricát és rizst is használnak. A főzési folyamat során a sörlében lévő keményítőcukrok fermentálása etanolt és karbonátot eredményez a keletkező sörben. A legtöbb modern sört komlóval főzik, amely keserűséget és más ízeket ad hozzá, és természetes tartósítószerként és stabilizálószerként működik. Az emberiség legkorábbi ismert írásai a sör előállítására és forgalmazására utalnak: a Hammurabi-törvénykönyv tartalmazta a sört és a sörházakat szabályozó törvényeket, valamint a "Mezopotámiai söristennőhöz intézett ima" és módszer, amellyel emlékezhetünk a sör receptjére.

Sör – a folyékony arany

Az aranyló folyadék sok családban a kedvenc italok között szerepel, télen és nyáron is gyakori vendégnek számít. A legtöbb sörfogyasztó megtalálta a kedvencét, azonban érdemes több márkát kipróbálni, mivel a nagy nevek szintén tartogatnak meglepetéseket és minden gyártó évről évre új ízekkel örvendezteti meg a sörkedvelőket. Akik az olcsó söröket keresik, nekik van egy jó hírünk: az oldalunkon számtalan sör akció található így a legolcsóbb sör megtalálása már meg is oldódott.

Sör bővebben