Corona Sör

(1 találat)
Szűrők elrejtése

Corona

Sokan úgy tartják, hogy a sörgyártás körülbelül egy idős lehet az emberiséggel, hiszen ha visszamegyünk az időbe, láthatjuk, hogy nagyon régóta fogyasztunk már sört. Felvetések szerint az emberek már az ókor kezdete előtt ittak sört, ezt pedig alátámasszák azok az ásatások, melyek során a régészek egy mintegy 7000 éves edény alján találtak sörhöz hasonló ital maradványokat.

Corona sört mivel szokták fogyasztani?

Nos, a sör azóta is töretlenül az egyik legkedveltebb, és legnépszerűbb alkoholos italnak számít. Bár sokan úgy vélik, hogy kimondottan „pasis ital”, azért nem ritka az sem, hogy nők fogyasszák, ők pedig általában az édeskés aromájú söröket szokták szeretni.

A rengeteg sör márka között természetesen vannak különlegesebben is, például a Mexikóból származó Corona, melyet a világ néhány pontján Coronita-nak kell hívni különböző jogdíj problémák miatt. Ez a sör jelenleg a legnagyobb importált sör az Egyesült Államokban.

Tovább olvasom >>
Összesen 1 db Sör érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A Corona sör mitől lett ilyen híres?

A Corona sört 1925-ben Grupo Modelo kezdte el gyártani, majd 1928-ban Mexikó területein elkezdték látványos neonreklámokon hirdetni ezt az alkoholos italt, melynek köszönhetően egyre több emberhez el is jutott. Ezt követően 1935-ben már az ország legnépszerűbb alkoholos italának számított. A gyártás kezdetekor még arról is volt szó, hogy az átlátszó üveget, a sörre jellemző sötétített palackokra cserélik, de végül ezt az ötletet nagyon hamar el is vetették, a Corona pedig maradt az eredeti, átlátszó üvegében.

1940-ben újítottak a csomagoláson annyit hogy, innentől kezdve a sör üvegére már nem a hagyományos papírcímke került mint korábban, hanem elkezdték a feliratot, és a szöveget egyenesen az üveg felületére rányomtatni.

Az 1950-es évektől pedig a Corona, vagy Coronita híre még inkább eljutott az emberekhez, ekkor ugyanis már koncertek, koncertturnék segítették a népszerűségét, illetve az akkor nagyon híres rádiós szappanoperák, és műsorok is elkezdték reklámozni ezt a mexikói sört. 4 évvel ezután pedig a sörgyár dolgozóinak a gyermekei részére iskolát is építettek, 1955-ben pedig a Corona támogatásával megépült a Diablos Rojos stadion is.

Az 1960-as évek közepe táján megjelent a nagyobb kiszerelésű „családi” méretű Corona is, majd 1967-ben elkezdték a csapolt változatát is forgalmazni.

Corona vagy Coronita?

Mivel a Corona hatalmas népszerűségnek örvend, mára már a világ legtöbb területén ismerik, fogyasszák és szeretik. Az Egyesült Államokban például a világ legjobb mexikói söreként lett híres, ennek köszönhetően hamar felkerült a sörfogyasztás ranglistájának 4. helyére is.

Bár egy Mexikói sörről beszélünk, Európa területein, illetve Spanyolországban is ez a márka Coronita-ként került forgalomba, így találják meg az itt élő emberek a boltokban is. Erre a névváltozásra pedig jogdíj problémák miatt volt szükség, hiszen a Corona a híres spanyol Bodegas Torres borászat jogát birtokolja már egészen 1907 óta.

Ezeken a területeken ismert Coronita sem fogyasztói árban, sem ízben, színben, alkoholtartalmában, de természetesen összetevőiben sem tér el a Corona sörtől, csupán a nevük különbözik. Érdekesség hogy Spanyolországban nagyon sokan ezt a sört lime ízzel szokták megbolondítani, a legtöbben a mai napig így is fogyasszák.

Hogyan érdemes fogyasztani a Corona sört?

Ezt a mexikói eredetű lágert különböző méretű kiszerelésben is piacra dobták (200-940 ml). Ma már leginkább a 355 ml-es kiszerelést szokták keresni.

A Corona sör megjelenésének különlegessége, és egyedisége, hogy a többi sörrel ellentétben ez nem sötétített, hanem teljesen átlátszó üvegben kerül a boltok polcaira. Bár sokak szerint ennek csupán az az oka, hogy ez nagyban meg tudja különböztetni a sört a többi márkától, mégis rengeteg sörfogyasztó gondolja úgy, hogy érdemes lenne sötétebb üvegpalackra váltani, hiszen azzal meg lehetne akadályozni az ital UV-sugárzás általi károsodásának kockázatát.

Fajtáit tekintve megkóstolhatjuk a hagyományos „Crown” sört, mely egy nagyon légies, könnyű, alacsonyabb alkoholtartalommal rendelkező ( 3,9%) ital, ami kiváló választás lehet akár nyári frissítőnek is. Különleges, édeskés, fűszeres, és gyümölcsös ízét igen karakteressé varázsolja a mézes-komlós aromája, mely ezt a sört még egyedibbé teszi.

A Corona Extra ezzel szemben már valamivel magasabb (4,5%) alkoholtartalommal rendelkezik, melynek gyártása során az alsó erjesztési technológiát alkalmazták.

Az egyik legnépszerűbb fogyasztási módja az, hogy a sört valamilyen citruslével, vagy citrusfélével vegyítik, ehhez pedig csak egy citrom, vagy lime-szeletre van szükség. Természetesen a sört ilyenkor is 4-7 Celsius fok közé kell lehűteni, majd az üveg nyakába egy szelet citrusfélét kell behelyezni. Ezután az italt enyhén fel kell rázni, majd néhány percet érdemes fogyasztás előtt állni hagyni, hogy a gyümölcs íze kellően érződni tudjon majd. Emellett a mexikóiaknál gyakori az is, hogy egy lime vagy citrom szeletet falatoznak, miközben ezt a sört fogyasszák.

Mit kell tudni a Corona Extra sörről?

A Corona Extra egy 4,5 százalékos alkoholtartalommal rendelkező világos kukorica sör, mely aranyló színével, és kellemes lágy zamatával egyedi és kiemelkedő márkának számít a sörpiacon. Jelenleg a Corona az egész világon ismert sör, napjainkban több mint 150 országban elérhető a boltok polcain.

A Corona Extra egy világhírű lager sör, amely alsó erjesztésű sört jelent. 0,335 l-es kiszerelésben, csak üvegben elérhető, annak ellenére hogy sokan keresik a dobozos változatát. Ára a Corona söröknek olyan 500-600 Forint, alkoholtartalmuk pedig 4-6 % Között van.

Hasonlóan a többi sörhöz, a Coronát vagy más néven a Coronitát is ajánlatos lehűteni fogyasztás előtt, hiszen így dominálnak, és érvényesülnek igazán a jellegzetes ízek, és zamatok. Ajánlatos fogyasztási hőmérsékletük pedig 5 Celsius fok. Összetevői között megtalálható kukorica és/vagy rizs, illetve természetesen árpamaláta, és komló is, melyeknek íze erőteljesen érződik már első kóstoláskor is.A sör az egyik legrégebbi és a legszélesebb körben elfogyasztott alkoholos ital a világon, a víz és a tea után pedig a harmadik legnépszerűbb ital. A sör gabonamagvakból készül - leggyakrabban malátás árpából, bár búzát, kukoricát és rizst is használnak. A főzési folyamat során a sörlében lévő keményítőcukrok fermentálása etanolt és karbonátot eredményez a keletkező sörben. A legtöbb modern sört komlóval főzik, amely keserűséget és más ízeket ad hozzá, és természetes tartósítószerként és stabilizálószerként működik. Az emberiség legkorábbi ismert írásai a sör előállítására és forgalmazására utalnak: a Hammurabi-törvénykönyv tartalmazta a sört és a sörházakat szabályozó törvényeket, valamint a "Mezopotámiai söristennőhöz intézett ima" és módszer, amellyel emlékezhetünk a sör receptjére.

Sör – a folyékony arany

Az aranyló folyadék sok családban a kedvenc italok között szerepel, télen és nyáron is gyakori vendégnek számít. A legtöbb sörfogyasztó megtalálta a kedvencét, azonban érdemes több márkát kipróbálni, mivel a nagy nevek szintén tartogatnak meglepetéseket és minden gyártó évről évre új ízekkel örvendezteti meg a sörkedvelőket. Akik az olcsó söröket keresik, nekik van egy jó hírünk: az oldalunkon számtalan sör akció található így a legolcsóbb sör megtalálása már meg is oldódott.

Sör bővebben