Fanta Üdítő

(16 találat)
Szűrők elrejtése

Fanta

A Fanta üdítőitalok jellegzetes ízeit talán senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen évtizedek óta az egyik legnépszerűbb szénsavas italnak számít a Fanta hazánkban is. Egy felnőtt ember számára az ideális folyadékfogyasztás legalább naponta 3 liter, és bár sokan azt mondják, hogy a legjobb szomjoltó csakis a sima víz lehet, mégis gyakran előfordulhat az, hogy egy idő után ráununk a víz ízére, és ilyenkor valami finomabb, ízletesebb, izgalmasabb dologra vágyunk. Különösen nyáron lehet jó ötlet ízesített italokkal, és üdítőkkel kipótolnunk a folyadékfogyasztásunkat, hiszen a nyári forróságban egyébként is többet kell innunk, mint máskor.

Fanta ízek, amik hazánkban népszerűek

Az üdítőitalok leginkább a bennük található víz, cukor és a különféle aromák miatt hatnak a szervezetünkre üdítő, frissítő hatással. Emellett ezt a hatást fokozhatják még a különböző ízesítések, illetve az italban megtalálható szénsav is. Az üdítőben lévő buborékok ugyanis képesek tovább fokozni a frissítő, üdítő élményt. A Fanta egy olyan gyümölcsízű üdítőital, amelyet 1940 óta a The Coca-Cola Company gyárt.
A Frissítő ízű szénsavas üdítők közül kedvünkre válogathatunk, hiszen manapság már számos Fanta ízt találhatunk meg a boltok polcain. Van, akinek éppen a hagyományos Fanta Narancs a kedvence, de sokan kedvelik hazánkban is a citrom/lime ízesítést, illetve a Fanta Bodzás változatát is.

Tovább olvasom >>
Összesen 16 db Üdítő érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Új Fanta ízek és a megszokott ízek, mutatjuk őket

Bátran állíthatjuk, hogy az eredeti, narancsos ízét mára már az egész világon jól ismerik az emberek. A Fanta a második világháború idején indult Németországból, ekkor azonban a cég életében hatalmas fordulat következett be, ugyanis a Coca-Cola cég vezetője úgy döntött, hogy megpróbálja különböző, újabb gyümölcsös ízekkel kibővíteni a repertoárt. Magyarországon a Fanta üdítőitalok az 1990-es évek óta érhetőek el. A népszerű üdítőital eleinte csak az eredeti, narancsos ízben volt kapható, éppen emiatt magát a Fanta márkát sokan a mai napig ezzel a jellegzetes ízzel kötik össze, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy a Fantát ne kóstolhatnánk meg ma már más ízekben is.

 Az édes üdítőital már a kezdetekben is hatalmas népszerűségnek örvendhetett, főleg annak köszönhetően, hogy az elején nem csak italként fogyasztották a Fantát az emberek, hanem gyakran felhasználták édes tészták, és különböző desszertek, és sütemények alapanyagaként is. A Fanta rövid idő elteltével a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb üdítőitalának számított, ennek köszönhetően manapság már több mint 100 országban, összesen 90 különféle ízesítésben kóstolhatjuk meg őket.

Hazánkban megkóstolható az eredeti Fanta Narancs, illetve ebből a cukormentes, Fanta Zero változata is, mely remek választás lehet számunkra akkor, ha nem fogyasztunk finomítottcukrot. Itthon a narancsos íz mellett lehetőségünk van még a Fanta Citrom Zero-t, a Fanta szőlő, és a bodzás Fanta változatát is megkóstolni.

A fent említett ízesítések mellett azonban létezik még jó néhány új Fanta íz, mely egyelőre itthon nincs forgalomban.
Ez a Tropical, a Fanta Exotic, a Fanta Eper, a Fanta vadmálna, illetve a Málna-Lichee, és a Fanta Berry.

Milyen ízű az új Fanta?

Bár hazánkban is elérhető néhány Fanta íz, mégis van jó néhány, ami egyelőre csak külföldön került forgalomba. Nyaralás során, vagy ha külföldre utazunk ezeket érdemes lehet megkóstolni, de ne csüggedjünk el, ha beleszeretünk egy olyan ízbe, amely egyelőre leginkább csak külföldön került ki a boltok polcaira.
Számtalan noname márka próbálja a Fanta ízt hamisítani, de valljuk be ezek egyike se tudja azt az ízélményt adni, mint amit az eredeti Fanta tud adni.

A legnépszerűbb ízek között pedig ott van a Fanta Vadmálna is, melyet azonban nem olyan könnyű itthon beszerezni. Szerencsére az italkereső.hu weboldalon keresztül hozzájuthatunk olyan italokhoz is, amelyek egyelőre hazánkban még nem érhetőek el, így jó ötlet lehet a webáruház kínálatát megtekinteni akkor is, ha megkívántuk a Fanta vadmálna édeskés ízvilágát.

Hogyan, milyen módon tudjuk még fogyasztani a Fanta üdítőket?

Ahogy már korábban is említettük, régebben édes sütemények és desszertek elkészítése során is használták a Fanta üdítőitalokat, ám ez szerencsére napjainkban se ment ki a divatból. Ki ne ismerné például az ízletes Fanta szeletet? Sokunk kedvence valóban csak akkor lesz az igazi, hogy Fantával készítjük el. Ez a finom narancsos-túrós szelet könnyen elkészíthető, így akkor is megpróbálkozhatunk vele, ha nem vagyunk túl jártasak a sütemény készítésben.

Emellett azok az emberek, akik alapvetően kedvelik az alkoholos italokat, mégis az alkohol tömény ízét kicsit lágyítani szeretnék valamivel, érdemes lehet kipróbálniuk például a Vodkát keverni Fanta Naranccsal. Ha nem szeretnénk túl erősre, akkor az italt inkább 2:1, illetve 3:1 arányban keverjük be úgy, hogy a narancslé legyen a több.

Izgalmas rejtéllyel borzolta 2022-ben a Fanta a kedélyeket

Ki ne szeretne egy olyan italt megkóstolni, melyről senki, de tényleg senki nem tudja, hogy valójában milyen ízű? Az emberek hatalmas izgalommal fogadták a Fanta legújabb durranását, mely során a vásárlóknak kellett kitalálniuk az új üdítőital ízét.

Nem régiben a Fanta el tudta hozni az év feladványaként az igen népszerű „milyen ízű az új Fanta” -t is, mely során nekünk, vásárlóknak kellett kitalálni azt, hogy pontosan milyen ízű ez az új ital. A boltok polcaira hazánkban májusban került ki ez a formátum, és rengeteg embert izgatott a kérdés: Mégis milyen ízt rejt az új üdítőital palackja?
A vásárlók a különböző közösségi médiás felületeken próbálták megtippelni a titokzatos Fanta ízét, ám segítségükre lehettek olyan nyomok, melyeket a Fanta hagyott a vásárlók számára. Végül néhány hét várakozás után a Coca-Cola Magyarország a hivatalos weboldalán videó formájában leplezte le az limitált Fanta üdítőital ízét, ez pedig nem más, mint a Málna- Licsi.Az üdítőital fogyasztás hagyománya meglehetősen régre nyúlik vissza, azokra az időkre, amikor az emberek már nemcsak vizet fogyasztottak, hanem gyümölcsleveket és szirupokat is. Az üdítőket frissítőnek is szokták nevezni, és azokat az italokat takarja, melyek alkoholmentesek, és frissítő célzattal, víz helyett fogyasztjuk őket. Ide soroljuk a szörpöket, teákat, gyümölcsleveket és más ízesített folyadékokat. Mivel az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen a folyadékbevitel, az üdítőket sokan víz helyett fogyasztják, hogy meglegyen a napi folyadékmennyiségük.

Amit az üdítőkről tudni érdemes

Az emberi szervezet is 60-70%-ban vízből áll, így a folyadékfogyasztás lényeges kérdés az egészségünk számára is. Az üdítőipar fellendülésével ma már számos üdítőitalból válogathatunk, a gyümölcslevektől a teákon át a szénsavas üdítőitalokig. Hogy melyiket válasszuk, az igazából ízlés kérdése, ugyanakkor érdemes egy kicsit utána gondolni, hogy mik is tartoznak az üdítők közé, és melyikkel is érdemes oltani a szomjunkat egy meleg nyári napon, vagy egy kellemes beszélgetés közben.

Üdítő bővebben