Vermut, bitter

(0 találat)
Szűrők elrejtése
A szűrésnek megfelelő termékek nem érhetőek el. TIPP: kevesebb szűrést állíts be
Összesen 0 db Vermut, bitter érhető el, 0 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A keserű likőr (bitter) más néven gyomorkeserű egy olyan égetett szesz, amely keserű vagy erősen kesernyés íze miatt eléggé megosztó lehet. A keserű likőröket mindig valamilyen gyógynövénnyel és/vagy fűszernövények ízesítésével teszik a gyártók egyedivé és utánozhatatlanná. Ezeknek a szeszes italoknak az alkoholtartalma is nagyon változó lehet, hiszen ez a szám 15% és 50% között mozog. A bitterekhez használt alkohol a legtöbb esetben finomszesz szokott lenni. A fűszerek közül pedig általában megjelenik az italban a narancs és a narancshéj, a tárnincs, a kínai fahéj, illetve a kaszkarilla is.

Az emberek a legtöbb esetben étkezések után szokták elfogyasztani a keserűlikőröket, de gyakran kevernek belőlük izgalmas koktélokat is.

Campari bitter világa

Világszerte az egyik legnépszerűbb keserűlikőr a Campari, amely remek választás lehet abban az esetben, ha az émelyítő édes italok helyett inkább egy olyan nedűvel szeretnénk koccintani, amely karakteres, és egyedi ízvilágot képes biztosítani a fogyasztója számára. Ez az ital kiváló lehet születésnap, évforduló, karácsony, vagy egy kisebb vagy nagyobb családi összejövetel alkalmával is, de nem hiányozhat akkor sem az italkínálatunkból, ha éppen egy házibulit szeretnénk lebonyolítani.

Campari vermut, bitter bővebben


A Vermut egy olyan ürmösbor, vagy esetleg csemegebor, melyet különböző ízaromákkal, növényi aromákkal és különleges fűszerezéssel teszik felejthetetlenné. Eleinte a Vermutokat az emberek Aperitifként szolgálták csak fel, de napjainkban számos ízletes koktél alapanyagaként szolgálhatnak a különböző vermutok. Az alkoholtartalmuk általában nem túl magas, az ital jellegzetességéhez hozzájárul többek között a felhasznált finomszesz is.

Martini Vermutok, melyek nem csak aperitifként, hanem koktélként is megállják a helyüket

A szeszesitalok piacán találhatunk édesített vermutokat, melyeket cukorsziruppal édesítenek, illetve olyat is, mely nincs édesítve, ezek pedig a száraz vermutok, melyek a legtöbbször egy karakteres, kesernyés ízzel rendelkeznek. Az ital ízesítésével a kezdetekkor az volt az emberek célja, hogy elfedjék a nem túl jó minőséggel rendelkező borok eredeti ízét, így kaptak ezek az olcsó borok egy enyhén frissítő, gyógyfüves ízvilágot.

Martini vermut, bitter bővebben


A vermut egy nagyon különleges ital, bár sokan nem is tudják mi fán terem. Sokan a keserűlikőrök közé sorolják gyógynövényes íze miatt, mások bornak tartják. Az igazság valahol félúton van, ugyanakkor a vermut közelebb áll a borokhoz, hiszen valójában egy ürmös desszertborról van szó, melyet gyógynövényekkel, többek között ürömmel ízesítenek. A vermut ugyan Németországból származik, de Magyarországon is nagyon népszerű, nemcsak a fogyasztása, de a készítése is. Ez persze nem meglepő, hiszen hazánk híres a jó borairól, a vermut pedig lényegében egy desszertbor.

Mi az a vermut?

Sokféle formában fogyaszthatjuk, jégre töltve, tisztán, koktélalapanyagként. Több típusa is létezik, hiszen a boroknak is többféle fajtáját különböztetjük meg. Létezik száraz és édes vermut, de fehér és vörös fajtákat is megkülönböztetünk. A vermut ízében érezni a bort, viszont a különböző gyógynövények érdekes karakterjegyekkel ruházzák fel. De honnan is indult a vermut története, mit jelent maga a szó, és hogyan is készül ez a különleges ízesített borként is felfogható ital? A következőkben ezekre keressünk a választ.

Vermut, bitter bővebben