Vermut, bitter

(0 találat)
Szűrők elrejtése
A szűrésnek megfelelő termékek nem érhetőek el. TIPP: kevesebb szűrést állíts be
Összesen 0 db Vermut, bitter érhető el, 0 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A Vermut egy olyan ürmösbor, vagy esetleg csemegebor, melyet különböző ízaromákkal, növényi aromákkal és különleges fűszerezéssel teszik felejthetetlenné. Eleinte a Vermutokat az emberek Aperitifként szolgálták csak fel, de napjainkban számos ízletes koktél alapanyagaként szolgálhatnak a különböző vermutok. Az alkoholtartalmuk általában nem túl magas, az ital jellegzetességéhez hozzájárul többek között a felhasznált finomszesz is.

Martini Vermutok, melyek nem csak aperitifként, hanem koktélként is megállják a helyüket

A szeszesitalok piacán találhatunk édesített vermutokat, melyeket cukorsziruppal édesítenek, illetve olyat is, mely nincs édesítve, ezek pedig a száraz vermutok, melyek a legtöbbször egy karakteres, kesernyés ízzel rendelkeznek. Az ital ízesítésével a kezdetekkor az volt az emberek célja, hogy elfedjék a nem túl jó minőséggel rendelkező borok eredeti ízét, így kaptak ezek az olcsó borok egy enyhén frissítő, gyógyfüves ízvilágot.

Martini vermut, bitter bővebben


A vermut egy nagyon különleges ital, bár sokan nem is tudják mi fán terem. Sokan a keserűlikőrök közé sorolják gyógynövényes íze miatt, mások bornak tartják. Az igazság valahol félúton van, ugyanakkor a vermut közelebb áll a borokhoz, hiszen valójában egy ürmös desszertborról van szó, melyet gyógynövényekkel, többek között ürömmel ízesítenek. A vermut ugyan Németországból származik, de Magyarországon is nagyon népszerű, nemcsak a fogyasztása, de a készítése is. Ez persze nem meglepő, hiszen hazánk híres a jó borairól, a vermut pedig lényegében egy desszertbor.

Mi az a vermut?

Sokféle formában fogyaszthatjuk, jégre töltve, tisztán, koktélalapanyagként. Több típusa is létezik, hiszen a boroknak is többféle fajtáját különböztetjük meg. Létezik száraz és édes vermut, de fehér és vörös fajtákat is megkülönböztetünk. A vermut ízében érezni a bort, viszont a különböző gyógynövények érdekes karakterjegyekkel ruházzák fel. De honnan is indult a vermut története, mit jelent maga a szó, és hogyan is készül ez a különleges ízesített borként is felfogható ital? A következőkben ezekre keressünk a választ.

Vermut, bitter bővebben