Belvedere Vodka

(20 találat)
Szűrők elrejtése

Belvedere

Talán sokak számára hihetetlen, pedig valójában igaz, hogy a sokak által ma már igen kedvelt szeszes ital a XX. századig a világ legnagyobb területein egyáltalán nem volt ismert. A vodka mint alkoholos ital az orosz forradalom után lett igazán népszerű, ezt követően kezdett el rendkívül gyorsan elterjedni a világ minden pontján.

Belvedere Vodka különlegessége vajon miben rejlik?

A Vodka kifejezést az oroszok és a lengyelek is körülbelül a 16.-17. században kezdték el használni, a középkor folyamán ezt az italt gyakran Aqua Vitae-nek, vagyis az „élet vízének” emlegették.

A vodkát az Oroszok, a Skandinávok, és a Lengyelek is a saját gyermeküknek tekintik, az egyik legismertebb prémium lengyel vodka pedig Belvedere Vodka névre hallgat.

Tovább olvasom >>
Összesen 20 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Lengyelország területén közel 600 éve készül vodka. Leginkább tisztán, behűtve, legtöbbször étkezést megelőzően aperitifként szokták fogyasztani. A Belvedere vodka fajtájától függően egy 40%-50%-os alkoholtartalommal rendelkező, tündöklően áttetsző, kristálytiszta szeszes ital. Alapanyagai között megtalálható a kifogástalan minőséggel rendelkező lengyel aranyrozs, az ital titka pedig leginkább abban rejlik, hogy gyártása során az italt összesen négy alkalommal is desztillálják.

Így lesz a Belvedere vodka rendkívül krémes, színe kristálytiszta, zamatában pedig egyaránt fellelhető a kellemes virágillat, és a karakteres vanília is.

Ez a prémium minőséggel rendelkező Lengyel vodka 2010-ben meg is kapta a Masters Aranyérmet is.

Belvedere Led vodka

Ha vendégeket várunk otthonunkba, érdemes olyan italokat beszerezni, amelyet a társaság nagy része szeret. A Belvedere led vodka egy igazán különleges megjelenéssel rendelkező ital. Mivel a lengyelek szeretnek egyedi dolgokat megalkotni, létrehozták ezt a szeszes italt, melynek legfőbb különlegessége hogy az ital egy lélegzetelállító látványt nyújtó világító leddel ellátott talpazatot kapott, mellyel igazán különlegessé tudjuk varázsolni a vodkázást.

Ezt a prémium minőségű lengyel vodkát egyaránt ajánlatos behűtve vagy egyből jégre töltve fogyasztani, ám a Belvedere vodkából pillanatok alatt létrehozhatóak olyan prémium koktélok is, amiket a vendégeink nagy része egy ideig biztosan emlegetni fog majd.

A vodka ízvilága már önmagában is frissítő és melengető, zamata pedig kellően bársonyos, harmonikus ízében pedig a vanília érzéki érintése is megjelenik.

A vanília édeskés vonalát pedig egy cseppet megbolondítja a fehér bors karakteres pikánssága, ez adja meg a Belvedere vodka jellegzetes ízét, melyben a brazil dió, és mandula íz is dominál.

A Belvedere Led vodka hivatalos neve Belvedere Pure Night Edition melynek jellegzetes ízvilágát leginkább az édes vaníliának köszönheti, ez az ital a forró nyári esték elengedhetetlen kelléke szokott lenni. A Vodka szülőhazájában, Lengyelországban előállított prémium kategóriás ital titka az alapanyagában, a minőségi lengyel rozsban rejlik. Gyártásakor az italt négyszer is desztillálják, és ezután kapja meg a vodka karakteres, páratlan zamatát.

Akik igazán kedvelik a vodka erőteljes, intenzív ízét, azok tisztán szokták fogyasztani, de a Belvedere Pure Night Edition vodkából rengeteg igazán különleges, prémium minőségű koktélkülönlegességet is elő tudunk állítani. A koktélok pedig kihagyhatatlanok egy nagyobb házibulin, vagy baráti összejövetelen.

Kik, és hogyan alkotják meg ezt a prémium minőségű lengyel vodkát?

A Belvedere vodka mester rozspárlói különleges szakértelmüket a több mint 600 évre visszanyúló lengyelországi vodkagyártásból szerzik.

Az ital középpontjában a mai napig a természetesség áll, ha pedig van lehetőségünk megismerni a Belvedere prémium vodka eredetét, akkor meg is fogjuk érteni egyedi ízvilágának a karakterességét is.

A prémium minőségnek, és a 100%-ban nyomon követhetőség miatt az alapanyagot 8 helyi, lengyel mezőgazdasági partnertől szerzik be. A gondosan válogatott rozs, a búzával és a kukoricával ellentétben valóban különleges, és egyedi ízt képes kölcsönözni a szeszes ital számára.

A Belvedere márka mindig is rendkívül fontosnak tartotta, és a mai napig is alapvetőnek tartja a rozsból származó sajátos mélység és összetettség kihangsúlyozását. A vodka előállítása során felhasznált víz, a szeszfőzde területén megtalálható természetes artézi kútból lett nyerve.

Milyen különleges ízű Belvedere vodkákat tudunk megkóstolni?

A Belvedere vodka kínálatában többféle ízesítésű italokat is meg tudunk kóstolni. Olyan igazán különleges, gyümölcsös ízeket is megtalálhatunk a felhozatalban, mint a szeder-citromfű, a citrom-bazsalikom, vagy a körte-gyömbér.

Limitált kiadásban pedig a Belvedere előrukkolt nyári kiadással is, mely a Belvedere Summer Limited Edition nevet kapta, ami egy különleges nyári élményre hívja a fogyasztóit. Ez az ital is lengyel rozs, és tisztított természetes víz előállításával, tűzzel desztillált technológiával készült.

Az ugyancsak limitált Egyedi Ezüst Szablya pedig kiváló ajándék lehet akár születésnapra, akár évfordulóra, vagy esküvőre egyaránt. Az egyedi ünnepeket igazán különlegessé pedig nem csak a vodka mámorítóan karakteres íze, hanem pompázatos megjelenése, a világító üvege teszi még emlékezetessé. A Belvedere Intense exkluzivitása pedig friss textúrájában rejlik, illetve abban, hogy a vodkát kétszeresen átszűrik készítése során faszénen.

A Belvedere Intense valamivel a megszokottnál magasabb, 50%-os alkoholtartalommal rendelkezik, egyedi palackban, 1 literes kiszerelésben vásárolható meg.

Ízvilága igen egyedi és érdekes, hiszen annak ellenére hogy első kóstolás során először a selymesen lágy karamell édeskés ízét érezhetjük, ez az íz hamar átvált egy intenzív fűszeres esszenciába. Végül a Belvedere Intense egy különlegesen keserű, csokoládés utóízt nyújt a fogyasztói számára.

Ízében igen mély, és koncentrált, hívogató illatában pedig leginkább az édeskés vanília, a tejszín, és a tejkaramella mutatkozik meg. Zamatának gazdag aromái, illetve az ital összetettsége a magasabb alkoholtartalma miatt jóval erősebben jelenik meg ennél az italnál, mint a többi vodkánál.A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben