Ciroc Vodka

(15 találat)
Szűrők elrejtése

Ciroc

A vodkát általában az oroszokkal, a lengyelekkel vagy a finnekkel azonosítják, és arról is vita folyik már régóta az országok között, hogy kinek is köszönhető egyáltalán a vodka feltalálása. Ám nemcsak ők készítenek világszínvonalú vodkát, hanem a franciák is. Bár az egyik legismertebb francia vodka márka a Grey Goose, ami ugyebár gabonából készül, pár éve azonban a franciák szőlőből készült vodkája robbant be a piacra. Nem, nem elírás, most valóban egy szőlőből készült vodkamárkáról lesz szó.

Ciroc vodka: a világ első szőlőből készült vodkája

Természetesen a vodka az alapvető alapanyaga a rozs, búza, kukorica vagy a burgonya, hiszen ezeknek a növényeknek magas a keményítő és cukortartalma, de szőlő is elmondhatja magáról ugyanezt a tulajdonságokat. A Ciroc márka két francia szó a „cime” és „roche” összetételéből származik, amelyben a „cime” hegycsúcsot, a „roche” sziklát jelent. A név azokra a sziklás hegyi településekre utal, ahonnan a vodka alapanyagául szolgáló szőlő is származik. De mit is érdemes tudni a Ciroc vodkáról?

Tovább olvasom >>
Összesen 15 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

Amit a Ciroc vodka történetéről tudni érdemes

A Ciroc egy dél-francia vodka hivatalosan így CÎROC –nak írják, vagyis a mi, magyar cirok szavunkhoz nem sok köze van. A lepárló már száz éve foglalkozik sörökkel és borokkal, a Ciroc vodka azonban csak 2003-ban született meg, azóta viszont a világ egyik legkeresettebb szőlőből készült vodkája. A Ciroc vodkák fagyottan szüretelt szőlőből készülnek, és ötször esnek át a desztillálás folyamatán, mielőtt palackba kerülnek. Persze lehetne vitatkozni, hogy a gabonából készült vodka-e a finomabb, vagy a szőlőből készült, de ez leginkább ízlés kérdése.

A mediterrán éghajlatú, hagyományosan bortermelő országok esetében nagy hagyománya van a szőlő használatának a vodkakészítésben. Nem a franciák az egyetlenek, akik szőlővodkát készítenek, kaliforniai, illetve ausztrál bortermelő vidékeken is elterjedt szőlőből készült vodka gyártása. A franciák is jellemzően bortermelő vidék, a több száz éves tapasztalatukat a vodkakészítésben is kamatoztatták, így született meg a Ciroc vodka, mely ma már nemzetközi elismerésnek örvend, és számos ízben érhető el.

Így készül a Ciroc vodka!

A Ciroc vodkák Mauzac Blanc és Ugni Blanc szőlőkből készülnek, melyek a Gaillac régió egyik, sziklás hegyre épült településéről, Cordes-sur-Cie-ról származnak. A Ciroc vodka készítési eljárása eltér a gabonából készült vodkák gyártási folyamatától. Míg a gabonát melegíteni kell, hogy kioldódjon belőle a cukor, addig erre a szőlő esetében nincs szükség. A Cirok vodkák hideg eljárással készülnek, legyen szó az áztatásról, az erjesztésről vagy a tárolásról. Természetesen a vodkakészítés nem működik lepárlási folyamat nélkül.

A Ciroc vodkát ötször desztillálják, a két szőlőfajtát külön-külön négy alkalommal, majd amikor összeöntik a keverékeket, egy ötödig lepárlásra is sor kerül. A Ciroc vodkák alapvetően gyümölcsvodkák, az ízesítésre a lepárlási folyamat végén kerül sor, amikor a vodka elnyeri az igazi karakteres és egyedi ízét. Csak ezután kerül palackozásra számos kiszerelésben. Hazánkban számos ízben kapható, ahogyan a világ számos országában is. Lássuk, milyen ízekben kóstolhatjuk meg a szőlőből készült vodkákat?

Milyen vodkák tartoznak a Ciroc kínálatába?

A Ciroc vodkák számos ízben érhetőek el. A legelterjedtebbek, melyek hazánkban is fogalomban vannak a Ciroc mangó, alma, a görögdinnye, a kókusz és a málna. A Ciroc mango vodka ás a Cirok red berry nagyon népszerű és keresett fajták. A Ciroc vodkákat a következő néven találjuk meg a boltok polcain:

  • Ciroc Original Classic
  • Ciroc Mango
  • Ciroc Pineapple
  • Ciroc Peach
  • Ciroc Amaretto
  • Ciroc Coconut
  • Ciroc Red Berry

Az árak meglehetősen széles skálán mozognak a kiszerelések és az ízek függvényében. A legkisebb kiszerelés 0,2 literes, de általánosságban a 0,7 literes és az egy literes kiszerelés a leggyakoribb, bár van nagyobb, akár 3 litere kiszerelés a Ciroc vodka ízesítetlen változatából.

Az egyes fajták alkoholtartalma is eltérő. A Ciroc vodkákról elmondható, hogy általában 37,5 és 40%-os alkoholtartalommal kerülnek forgalomba. A 40%-os alkoholtartalom leginkább az ízesítetlen Ciroc vodkákra jellemző, az ízesített, gyümölcsös fajták alkoholtartalma a legtöbb esetben 37,5%. A Cirok vodka ára 12-15 ezer forint között mozog, az íz nem kifejezetten befolyásolja az árat, általában hasonló áron kaphatók a különböző ízek.

Így fogyaszd a Cirok vodkákat!

A Ciroc vodkákat sokféleképpen fogyaszthatjuk. Ahogyan a vodkákról általánosságban elmondható, fogyaszthatóak aperitifként étkezések előtt, de önmagukban, röviditalként is nagyon kedveltek. Emellett számos koktélnak vodka az alapanyaga, mint például az Apple Martini, a Black Russian, a Boody Mary, a Bull Shot, a Cosmopolitan vagy Kamikaze. Ezekbe általában gabonából készült vodka kerül, de ha különleges ízvilágra vagy egyediségre vágyunk, szőlőből készült Ciroc vodkával is készíthetjük ezeket a klasszikusnak számító koktélokat.

A gyümölcsös ízesítés se tartson vissza minket attól, hogy koktélba keverjük a Ciroc vodkákat, de fogyaszthatjuk őket tisztán is, szintén aperitif formájában, hiszen a gyümölcsös ízesítés önmagában is érdeke ízélményt garantál a vodkafogyasztóknak.

Ciroc vodka vélemény

A vélemények a Ciroc elit vodkákról meglehetősen eltérőek, vannak pozitív és negatív tapasztalatok is. Akadnak, akik alapvetően nem szeretik az elit vodkákat, és persze vannak, akik nem is tekintik a szőlőből készült vodkát igazi vodkának. Ennek ellenére népszerű ez a márka, főleg a hölgyek körében, akik a gyümölcsös íze miatt egy esti italozás vagy bulizás alkalmával lassan elkortyolgatják, vagy koktélba keverve fogyasztják, hiszen már egyre több vendéglátóhelyen szerepelnek a Ciroc vodkák a kínálatban.

Ciroc vodka hol kapható

Kérdés persze az is, hogy a vendéglátóhelyeken túl, a Ciroc vodka hol kapható? Nos, a legnagyobb italwebshopok kínálatában már megtalálható, ráadásul egyre több ízben érhető el. A Ciroc vodka a hipermarketekben, vagyis a Tesco és az Auchan polcain is megtalálható, így akár otthon is élvezhetjük ezt a különleges italt, ha arra vágyunk. Természetesen nálunk is elérhető a Ciroc vodka teljes kínálata, fentebb nézz szét.A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben