Vodka

(22 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 22 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

A vodkát általában az oroszokkal, a lengyelekkel vagy a finnekkel azonosítják, és arról is vita folyik már régóta az országok között, hogy kinek is köszönhető egyáltalán a vodka feltalálása. Ám nemcsak ők készítenek világszínvonalú vodkát, hanem a franciák is. Bár az egyik legismertebb francia vodka márka a Grey Goose, ami ugyebár gabonából készül, pár éve azonban a franciák szőlőből készült vodkája robbant be a piacra. Nem, nem elírás, most valóban egy szőlőből készült vodkamárkáról lesz szó.

Ciroc vodka: a világ első szőlőből készült vodkája

Természetesen a vodka az alapvető alapanyaga a rozs, búza, kukorica vagy a burgonya, hiszen ezeknek a növényeknek magas a keményítő és cukortartalma, de szőlő is elmondhatja magáról ugyanezt a tulajdonságokat. A Ciroc márka két francia szó a „cime” és „roche” összetételéből származik, amelyben a „cime” hegycsúcsot, a „roche” sziklát jelent. A név azokra a sziklás hegyi településekre utal, ahonnan a vodka alapanyagául szolgáló szőlő is származik. De mit is érdemes tudni a Ciroc vodkáról?

Ciroc vodka bővebben


A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben