Grey Goose Vodka

(20 találat)
Szűrők elrejtése

Grey Goose

A Grey Goose francia vodka márka meglehetősen fiatal, hiszen 1998-ban jött csak létre, ám már a megalakulásának évében számos nemzetközi díjat és elismerést söpört be, azóta pedig világmárkává nőtte ki magát. Sidney Frank hozta létre ezt a francia márkát azzal a céllal, hogy luxus vodkát gyártson az amerikai piacokra. A törekvése meglehetősen sikeresnek bizonyult, ugyanis a Grey Goose már 1998-ban „a világ legfinomabb vodkája” elismerést kapta a Chicago-i égetett szesz Intézettől, San Francisco-ban pedig Szeszitalok Világbajnokságának Platina díját nyerhette el ugyanebben az évben.

Grey Goose vodka, díjak amiket elnyert

A Luxury Brand Status Index felmérései alapján a leginkább keresett vodka a tehetősebb ital fogyasztók között, 2006-ban pedig a világ legjobb szeszes ital márkájának nevezte a Marketwatch magazin. Ebből is jól látszik, hogy egy valóban prémium vodka amit sikerült megalkotnia Sidney Fraknek, aki 2004-ben eladta a márkát a Bacardinak, akik azóta is gyártják a márka termékeit, természetesen változatlanul Franciaországban. De mitől is olyan különleges a Grey Goose vodka? A válasz a gyártási technológiában és az alapanyagokban keresendő.

Tovább olvasom >>
Összesen 20 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Grey Goose Original vodka gyártása

A Grey Goose vodka a cognak készítés ősi tudományával készül, hiszen Franciaországban ennek nagy hagyományai vannak. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezt a tudást ne lehetne a vodkakészítésben is kamatoztatni. Jól mutatja ezt a Grey Goose vodka nemzetközi hírneve a luxusitalok piacán. A Grey Goose vodkák alapja a kitűnő francia búza és a Massive Central forrásvíz. A vodkához felhasznált őszi búzát Picadire-ben termesztik, majd ugyanebben a régióban kerül lepárlásra Párizs közelében. A párlat ötszörös desztilláción esik át, eztán a párlat útra kel Cognac városába, ahol forrásvízzel keverik.

Ezután palackozásra kerül az ital. Mivel tiszta vodkáról van szó, természetesen a szűrési eljárás során a búzából származó végtermékeket eltávolítják. A végeredmény egy páratlan minőségű és tisztaságú, méltán prémium kategóriás ital. A Grey Goose vodkák további érdekessége, hogy nem csavaros kupakokkal kerülnek általában forgalomba, hanem parafa kupakokkal.

Milyen Grey Goose vodkák léteznek?

A Grey Goose vodka márka természetesen nem csak egyetlen vodkát takar. Összesen öt féle verzió létezik belőle, melyből hazánkban hármat ismernek leginkább. A másik két verzió is kapható, ugyanakkor ezek kevésbé ismertek és keresettek itthon, de ha meg szeretnénk kóstolni őket, természetesen erre is van lehetőség. Nézz szét az italkereső.hu kínálatában, mindegyiket megtalálod. 

  • Grey Goose Original: ez lényegében az „eredeti” Grey Goose vodka, ezt álmodta meg Sidney Frank. Az illata is tiszta, könnyed aromákban gazdag, önmagában már ez is elegáns hatást kelt. Kifinomult, üde, gazdag illatát virágos jegyei teszik egyedülállóvá. Az íze a gabonavodkák jellegzetességeivel ellentétben nem ropogós, zamatos, hanem inkább krémes, enyhén édeskés, árnyalatnyi mandulás beütéssel. A lecsengése hosszú, melyben a friss, kifinomult zamatok erőteljesebbek. Behűtve vagy jégre töltve is fogyasztható, de prémium koktélok alapanyagként is használható.
  • Grey Goose VX: a még a márka italai között is különleges, hiszen aromájában jellegzetes konyakos ízt fedezhetünk fel. Az ital nemcsak kivitelében különleges, hanem természetesen ízvilágában is, mely tükrözi a francia konyakkészítés nagy hagyományát. Ez teszi igazán egyedivé a vodkák között, még a Grey Goose vodkák között is. A vodkához ugyanis egy kevés konyakot adnak, melyek tökéletes összhangot alkotnak. Az íze és aromája szilvás, sárgabarackos, citrusos és mézes jellegeket is mutat, nem csoda hát, hogy egy egyedi, limitált kiadású italról van szó. Behűtve vagy jégre töltve is élvezhetjük, de koktélok alapanyagaként is ismeretes. Egy literes kiszerelésben kerül forgalomban, az alkoholtartalma 40%, és mivel limitált kiadású, így igazán különleges ajándék lehet a magunk vagy mások számára.
  • Grey Goose Night Vision: szintén egy limitált kiadású Grey Goose vodka, mely hazánkban nagyon ritkán kapható. Az ízvilágára jellemző a Grey Goose krémes, édeskés ízvilág, ugyanakkor egyedi, markáns jegyeket is felfedezhetünk benne. A fogyasztása a Grey Goose vodkákra jellemzően hűtve vagy jégre töltve javasolják, ugyanakkor koktélalapanyagnak is kiváló minőségi koktélokhoz.
  • Grey Goose Riviera: ez a kivitel Magyarországon meglehetősen ritka. Szintén limitált Grey Goose vodkáról van szó, ugyanis a Riviera a nyári luxusélményt hivatott képviselni, nemcsak ízében, de megjelenésében is. A 21. évfordulóra készült egyedi üveget Quentin Monge illusztrátor tervezte, maga az üveg pedig neoprémből készül, hogy a forró nyári napokon is hűvös maradjon a benne lévő prémium minőségű vodka.
  • Ízesített Grey Goose vodkák: természetesen a Grey Goose vodkák ízesített kivitelben is megtalálhatóak. Számos ízben gyártanak Grey Goose vodkákat, ám hazánkban csak a körte, narancs, vanília és citrom ízű kiviteleket kóstolhatjuk meg, mert csak ezek kerültek egyelőre forgalmazásra. Az ízesített vodkák önmagukban is fogyaszthatóak, de koktélalapanyagnak is tökéletesen megfelelnek.

Hol vásárolható Grey Goose vodka?

A Grey Goose vodkák hazánkban is többféle kiszerelésben kaphatóan. Megtalálhatjuk az egészen mini 0,05 literes kiszerelést, ezt elsősorban a Grey Goose Original esetében. A többi Grey Goose vodka elsősorban 0,7 és 1 literes kiszerelésben kapható, de találhatunk díszdobozos kivitelt, a Riviera esetében pedig a hagyományostól eltérő kivitelű üveget. Természetesen létezik nagyobb kiszerelés is, hazánkban a legnagyobb üveg a 4,5 literes kiszerelés. A Grey Goose árain tükröződik a prémium minőség. A legdrágább természetesen a Grey Goose Night Vision, mely 25 ezer forint körüli ártól kerül forgalomba, ezt követi a Grey Goose VX, mely 17- 41 ezer forint közötti literenkénti áron kapható.

Az ízesített Grey Goose vodkák árai eltérőek lehetnek az ízek függvényében, de általánosságban elmondható, hogy 13-20 ezer forint között mozognak. Ha a legjobb áron szeretnénk a Grey Goose vodkákhoz hozzájutni, akkor az italkereso.hu webáruház kínálatát érdemes böngészni, ahol az összes Grey Goose vodka megtalálható, és beszerezhető. Nálunk mindig van készleten akciós Grey Goose, akár ingyenes házhozszállítással is megoldható az ital rendelés. Nézz szét a vodkáink között. A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben