Vodka

(0 találat)
Szűrők elrejtése
A szűrésnek megfelelő termékek nem érhetőek el. TIPP: kevesebb szűrést állíts be
Összesen 0 db Vodka érhető el, 0 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A Kalinka hangzásra orosz vodkának tűnhet, hiszen a jellegzetes, ismert népdalban többször is elhangzik ez a szó, és a címkéje is orosz származásra utal, pedig egy teljes mértékben magyar vodkáról van szó, hiszen a Zwack érdekeltségébe tartozik. A Kalinka kínálatába tiszta és ízesített vodkákat találhatunk, számos kiszerelésben érhető el (0.5l, 0.7l, 1 liter), és nemcsak Magyarországon, de szerte Európában ismert és kedvelt prémium vodka márka. A Kalinka múltja nem nyúlik vissza olyan régre, de ízeiben a vodkakészítés régmúlt hagyományai érezhetőek.

Kalinka vodka: a Zwack híres vodka márkája

A Kalinka vodkák kihagyhatatlan elemei lehetnek egy koktélozós estéken, de önmagukba fogyasztva is páratlan élményt nyújthatnak egy baráti beszélgetés közben. Mielőtt azonban elmerülnénk a Kalinka vodka ízvilágában, érdemes utána járni, hogy mit is jelent a Kalnika voda orosz öröksége, és hogy milyen ízekben tudjuk jelenleg megkóstolni ezt a orosz gyökerekkel bíró, de magyar gyártású vodka családot.

Kalinka vodka bővebben


A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben