Vodka

(15 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 15 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

A lengyel származású Zubrowka vodka egy igazán kellemes, letisztult ízvilággal bíró vodka, mely magában fogyasztva is tökéletesen megállja helyét. A márka kezdete egészen a 16. századi Lengyelországig nyúlik vissza, méghozzá egy egészen különleges, már akkor is hozzáadott összetevő miatt. Az eredeti Zubrowka Bison Grass ugyanis bölényfű kivonattal van ízesítve, minden üvegben megtalálható belőle egy szál. A Zubrowka márka ma már 11 különböző fajtát tudhat magáénak, azonban ezek közül nem mindegyik tartalmazza az őt híressé tévő bölényfüvet. Viszont az eredetileg kifejlesztett Bison Grass örökre védjegyévé tette azt.

Zubrowka Bison Grass szimbólumai

A Zubrowka további különlegessége, hogy mai napig természetes élőhelyéről szerzik be a hozzá való bölényfüvet. Habár az évek folyamán rengeteg különböző módszerrel kísérleteztek már, hogy mesterséges módon is tudják termeszteni a gyógynövényt, ez a mai napig nem sikerült, így továbbra is lengyel lelőhelyén tudják természetes módon termeszteni. A bölényfüvet pedig anno ezt követően egy hagyományos eljárás alapján dolgozták fel, ugyanis kézzel szedték, majd napra téve hagyták, hogy a természet dolgozzon és megfelelő módon kiszáradjon a vodka ízvilágának alapul szolgáló gyógynövény.

A bölényfű egyébként a lengyel-fehérorosz határnál elfekvő Bielowieza Nemzeti Parkban terem meg, csakis ennek tisztásain lehet felfedezni, így valóban igazi lengyel kuriózumnak számít. Nevét pedig onnan kapta, hogy a vadon élő európai bölény nagy előszeretettel fogyasztja. A lengyelek pedig a márka jelzéseinél is hatalmas hangsúlyt fektetnek a gyógynövény kiemelésére. A Zubrowka vodka címkéjét is a különleges növény díszíti, ezzel már első pillantásra egyedivé és felismerhetővé téve a méltán híres vodka márkát.

Zubrowka vodka bővebben


A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben