Vodka

(31 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 31 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

Amikor vodkáról van szó, akkor Oroszország és az orosz vodkák megkerülhetetlenek, hiszen innen származik ez az égetett szeszes ital. Az orosz vodkák egyik ékköve, vagyis az egyik legismertebb és legnevesebb mára a Beluga Noble. A Beluga vodkákat a szibériai Mariinsk városában található lepárlóban készítik, mely már több mint 100 éve alapítottak. Nem kérdés hát, hogy tapasztalatban és szakértelemben nincs hiány. Az elmúlt évek során a több mint 100 éves tapasztalatot sikerült a modern technológiával ötvözni, melynek eredménye egy rendkívüli vodka. 

Beluga Noble vodka: az egyik leghíresebb orosz vodka

A Beluga márka mára világviszonylatban is elismert vodkamárkává nőtte ki magát, luxus és sikeresség nemzetközi szimbólumává. Érdekesség, hogy kezdetben a márka főleg a férfiakat célozta, akiknek a siker és elismertség a legfontosabb, és ezért mindent meg is tesznek. Számukra igazi kényeztetés egy pohár Beluga vodka. Ez a szellemiség az évek során megmaradt, de természetesen a Beluga vodka nemcsak férfiak, hanem a hölgyek is számára is igazi élvezetet nyújt. Lássuk, honnan indult a Beluga vodka, és minek köszönheti a különleges ízvilágát?

Beluga Noble vodka bővebben


A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben