Vodka

(29 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 29 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

A Grey Goose francia vodka márka meglehetősen fiatal, hiszen 1998-ban jött csak létre, ám már a megalakulásának évében számos nemzetközi díjat és elismerést söpört be, azóta pedig világmárkává nőtte ki magát. Sidney Frank hozta létre ezt a francia márkát azzal a céllal, hogy luxus vodkát gyártson az amerikai piacokra. A törekvése meglehetősen sikeresnek bizonyult, ugyanis a Grey Goose már 1998-ban „a világ legfinomabb vodkája” elismerést kapta a Chicago-i égetett szesz Intézettől, San Francisco-ban pedig Szeszitalok Világbajnokságának Platina díját nyerhette el ugyanebben az évben.

Grey Goose vodka, díjak amiket elnyert

A Luxury Brand Status Index felmérései alapján a leginkább keresett vodka a tehetősebb ital fogyasztók között, 2006-ban pedig a világ legjobb szeszes ital márkájának nevezte a Marketwatch magazin. Ebből is jól látszik, hogy egy valóban prémium vodka amit sikerült megalkotnia Sidney Fraknek, aki 2004-ben eladta a márkát a Bacardinak, akik azóta is gyártják a márka termékeit, természetesen változatlanul Franciaországban. De mitől is olyan különleges a Grey Goose vodka? A válasz a gyártási technológiában és az alapanyagokban keresendő.

Grey Goose vodka bővebben


A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben