Vodka

(37 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 37 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

A Royal vodka márka még viszonylag fiatalnak mondható, kicsivel több, mint 30 éve vannak a piacon, ám ezalatt az idő alatt meglehetősen nagy hírnévre tettek szert. Az eladási statisztikák alapján a legismertebb és legnépszerűbb vodkamárka is a hazai vodkapiacon, vagyis bátran kijelenthetjük, hogy a magyarok kedvenc vodkájáról van szó. A termékpaletta meglehetősen széles, nemcsak minőségi vodkáját találunk a kínálatában, hanem a legjobb tiszta szesz alapú likőröket is, melyek ma már számos ízben érhetőek el, és évről évre újabb ízek kerülnek piacra.

Royal vodkáról tudni érdemes

A vodka készítés alapjai már egyáltalán nem titkosak, és bár az oroszok és a lengyelek szeretik magukénak tudni a megalkotás dicsőségét, és állítani, hogy náluk készül a legfinomabb, legízesebb vodka, ennek ellenére a Royal igen is méltó a legnagyobb nevek közé. Hazánkban meglehetősen keresett, legyen szó az aperitifként történő fogyasztásáról, vagy a koktélkeverésről. Manapság már rengeteg helyen beszerezhető, és egyre több vendéglátóhely kínálatában is megtalálható, ha meg szeretnénk kóstolni valamelyik ízt. De hogyan is készülnek a Royal vodkái, és milyen ízekben kóstolhatjuk meg már őket?

Royal vodka bővebben


A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben