Vodka

(56 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 56 db Vodka érhető el, 2 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

Az Absolut vodka egy méltán híres svéd vodkamárka, mondhatnánk azt is, hogy a svéd vodkák királynője. Bár a svéd vodkagyártás közel 500 éves múltra tekint vissza, vagyis legalább annyira híres és ismert, mint a lengyel vagy az orosz vodkagyártás, mégis az Absolut vodka, és annak feltalálója volt az, aki több mit 400 év után megváltoztatta a svéd vodkagyártásról alkotott képet. Az Absolut vodkamárka már több mint 100 éve létezik, és méltán vált az egyik legismertebb és legkeresettebb svéd vodkává.

Absolut vodka

Mára már 126 országban értékesítik, köztük Magyarországon is, és már nemcsak ízesítés nélküli vodkák találhatóak a termékkínálatában, hanem ízesített vodkák is, melyek termékskálás meglehetősen széles. Mielőtt azonban megkóstolnánk a kedvenc ízesítésű Absolut vodkánkat tisztán vagy koktél formájában, érdemes egy kicsit utána járni, hogy mitől is volt más az Absolut vodka, mint más svéd vodkák, és mi vezetett a sikerhez. Természetesen a legjobb Absolut vodkák is bemutatkoznak, hogy legyen miből választanunk.

Absolut vodka bővebben


A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben