Vodka

(26 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 26 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

Ha vodkáról van szó, akkor a Finlandia márka szinte megkerülhetetlen. Ez a vodka, ahogyan a neve is mutatja, Finnországból származik. A Finlandia márkanév 1970-ben alakult meg az Alko, a finn állami alkoholos italokat gyártó cég jóvoltából, ám a vodkagyártás jóval régebbre nyúlik vissza. A Finlandia márka jelenleg a Brown – Forman Corporation tulajdonában van, és több mint 130 országban forgalmazzák. Kezdetben csak a tiszta, ízesítetlen verzió került a piacra, az évek alatt azonban számos ízben palackozzák, és többféle kiszerelésben érhető el.

Findlandia vodka tisztán vagy koktél?

A Finlandia vodkát tisztán is fogyaszthatjuk, ugyanakkor számos koktélnak vodka az alapja, a Finlandia pedig ezekhez is bátran felhasználható. A tiszta vodka mellett számos gyümölcsízű Finlandia vodka van, melyeket szintén fogyaszthatunk tisztán, de vannak koktélok, melyekbe éppen a gyümölcsös vodkák illenek a legjobban. Mielőtt elmerülnénk a Finlandia kínálatában, érdemes egy kicsit utána járni, hogy honnan is indult a finn vodka története, és hogy mitől is olyan különleges a Finlandia.

Finlandia vodka bővebben


A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben