Vodka

(18 találat)
Szűrők elrejtése
Díszdobozos
Összesen 18 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

A Nicolaus vodka még egy viszonylag új termék a vodkák piacán, ugyanakkor egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Hazánkban is forgalmazzák, és évről évre egyre nagyobb iránta a kereslet. Egy hagyományos technológiával készülő vodkáról van szó, mely nemcsak tisztán kerül forgalomban, hanem számos ízesített verzióban is megtalálható a hazai kínálatban is. A Nicolaus vodka jó példája a hagyományok és a modern technológiák ötvözésének, melynek eredménye egy ízletes, kristálytiszta vodka.

Nicolaus vodka, amit tudni érdemes

Az alkoholtartalma 38%, és számos kivitelben és kiszerelésbe került már hazánkban is forgalomba. A vodkakedvelőknek, illetve a vodka alapú koktélok szerelmeseinek érdemes tenni vele egy próbát, ugyanis annak ellenére, hogy maga a Nicolaus márka nem tekint vissza annyira régi múltra, mégis egy igazán gazdag ízvilágú ital, és méltán érdemelte ki az eddig kivívott népszerűségét. Lássuk, honnan indult a márka, hol tart ma Magyarországon a Nicolaus, és hogy hogyan, miből is készül. Az íze mellett a történetére is érdemes egy kis figyelmet fordítani.

Nicolaus vodka bővebben


A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben