Vodka

(12 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 12 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

A Kalinka hangzásra orosz vodkának tűnhet, hiszen a jellegzetes, ismert népdalban többször is elhangzik ez a szó, és a címkéje is orosz származásra utal, pedig egy teljes mértékben magyar vodkáról van szó, hiszen a Zwack érdekeltségébe tartozik. A Kalinka kínálatába tiszta és ízesített vodkákat találhatunk, számos kiszerelésben érhető el (0.5l, 0.7l, 1 liter), és nemcsak Magyarországon, de szerte Európában ismert és kedvelt prémium vodka márka. A Kalinka múltja nem nyúlik vissza olyan régre, de ízeiben a vodkakészítés régmúlt hagyományai érezhetőek.

Kalinka vodka: a Zwack híres vodka márkája

A Kalinka vodkák kihagyhatatlan elemei lehetnek egy koktélozós estéken, de önmagukba fogyasztva is páratlan élményt nyújthatnak egy baráti beszélgetés közben. Mielőtt azonban elmerülnénk a Kalinka vodka ízvilágában, érdemes utána járni, hogy mit is jelent a Kalnika voda orosz öröksége, és hogy milyen ízekben tudjuk jelenleg megkóstolni ezt a orosz gyökerekkel bíró, de magyar gyártású vodka családot.

Kalinka vodka bővebben


A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben