Johnnie Walker Whisky

(60 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó

Johnnie Walker

A Johnnie Walker története 1820-ban kezdődött Skóciában, ahol az East Ayrshire-ben található Kilmarnockban alapította meg egy John Walker nevű úr, akinek a nevét a mai napig viseli az ital. Jelenleg ez legtöbbet eladott skót whisky a világon, több mint kétszáz országban évi 130 millió üveggel értékesítenek.

Johhnie Walker, a skót whisky

Sokféle Johnnie Walker whisky-t találunk a polcokon, a sokféleségben azonban jelen van az egység is: a kiváló minőség, a kifinomult íz- és illatvilág. Legyen szó akár a könnyedebb, akár a testesebb italokról.

Tovább olvasom >>
Összesen 60 db Whisky érhető el, 2 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Johnnie Walker Blue Label, a ritkaság

Ez a legritkább Johnnie Walker whisky. Minden üveget selyemdobozba csomagolnak, egyedi sorszámmal és hitelesítési igazolással értékesítik. Korjelölés nélkül palackozzák. És hogy mitől is különleges a Blue Label? Minden tízezer hordóból egy kerül be ebbe a válogatásba. Ízeit bársonyos lágy virágok uralják. A karamell és a mogyoró illatát érezni benne, és még valami mást is: étcsokoládét.

Mámorító mélységekkel rendelkezik, nem csak illatában és ízében különleges, hanem lecsengése is maradandó nyomot hagy. Fényűzően hosszú, füstös. Tisztán, jéghideg vízzel ajánlott a fogyasztása, így jönnek ki legjobban a karakterjegyei. Amint a korty végére érünk, a fűszerek hullámai máris átadják helyüket a vaníliának és a méznek. A legdrágább Johnnie Walker whisky, melyben Speyside, Highland ízei is helyet kapnak.

Johnnie Walker Red Label, a legnépszerűbb skót whisky

Vízzel, jéggel, vagy jég nélkül, szobahőmérsékleten? Netán koktélban? A Johnnie Walker Red Label mindenhol jól mutat. Virágos illatával, merész ízével és füstös lecsengésével a világ legnépszerűbb skót whiskyje, ez a legtöbbet eladott, a legkelendőbb terméke. Több mint negyvenféle, legalább három évig érlelt malátawhisky keveréke, ízvilága korokat, földrajzi helyeket egyesít. Első ízlelésre friss, citrusos, gyümölcsös, aztán előjön belőle a fekete bors és a fahéj íze is. Melytől végül egy hosszan tartó, füstös lecsengéssel búcsúzunk el. 1909 előtt Extra Special old Highland Whisky-ként jelölték meg.

Johnnie Walker Black Label és Double Black, legendák és nóvumok

Maga a füstbe csomagolt édesség, ami Skócia minden tájáról összegyűjti a kiválóságokat, tizenkét év után pedig ezek mesteri keveréke kerül a polcokra Johnnie Walker Black Label néven. Mélységében és ízében is kiegyensúlyozott, friss, citrusos, gyümölcsös illata mögé fekete bors és fahéj bújuk, utóíze füstös és hosszan érezhető. Mesteri keverék, melyből kiérezni az édes vaníliát, a krémes karamellt, egy jó korty után pedig merengésre hívja az embert füstös lecsengésével. Időtlen klasszikusként emlegetik a szakemberek, és valóban, a klasszikus vonalt erősíti mind a Black Label, mind a Double Black.

A legenda szerint a Johnnie Walker Black Label volt Sir Winston Chirchill kedvence. A Black Label mellé nemrégiben egy új testvér, a Double Black Label érkezett, aminek az elődje adja a gerincét, ehhez azonban tőzeges jellegű malátawhisky-erősítés érkezett, az idősebb tölgyfahordóban történő érlelés pedig még testesebbé, robusztusabbá tette a whiskyt.

Johnnie Walker Gold Label, a mézédes csábító

Fényűző és lágy ízek, illatok és lecsengés, röviden így foglalható össze a Johnnie Walker Gold Label, ami nem véletlenül kapta az arany nevet. A vanília mellett az erdei gyümölcsök íze köszön vissza az italban, mézédes illatával azonnal elcsábítja az embert, a gyümölcsök mellé pedig mind ízben, mind illatban érkeznek sorra a trópusi gyümölcsök, a markáns krémes vanília. Lecsengése hosszan tartó, az ízek lassan búcsúznak, bájosan, aranylón. A Johnnie Walker Gold Label egy igen ritka keverék, több mint tizenöt -féle malátát tartalmaz, a lelkét a nagyon ritka Clynelish maláta adja. A whisky nem csak ízével és illatával varázsolja el kóstolóját, hanem múltjával is.

Sir Alexander Walker, a cégalapító  Johnnie Walker unokája eredeti receptje alapján készült. A whiskyvel a száz éves évfordulót szerették volna megünnepelni, azonban az első világháború utána szükséges maláták hiánya ezt meghiúsította. Később az 1950-es években a tiszteletadás jeléül szerették volna elkészíteni, de ezt is megakadályozták az alapanyag-utánpótlás nehézségei. Ma ugyan rendelkezésre állnak ezekből a különleges malátákból, de csak korlátozott mennyiségben, így aki megízleli a Gold Labelt, egy csipetnyi történelmet is kap az ízek mellé.

Johnnie Walker Green Label, kiegyensúlyozott és gazdag

Nem csoda, hogy a Johnnie Walker Green Label egy nagyon karakteres whisky, hiszen tizenöt különböző malátát tartalmaz. Legalább tizenöt évig érlelik és olyan malátákból készül, mint a Speyside, a Highland, a Lowland és az Island. Hiába a tizenöt különböző karakter és karakterjegyek, a Green Label okosan egyesíti az ízeket, illatokat.

Kiegyensúlyozott whisky, melyet a friss gyümölcsök, a füst és a mély vanília, valamint a szantálfa uralnak. Első találkozáskor a vágott fű illata és a buja cédrus magasodnak ki, a fás jegyek uralkodnak. Aztán jönnek a füstös ízek, a kerti és trópusi gyümölcsökkel, a virágos jegyekkel. Nem csoda, hogy  lecsengése is egy hosszú búcsú, melybe beköszön a füst és a tengeri só élménye is.  

Johnnie Walker Swing, az óarany himbálódzó

Johnnie Walker Swing az üvegéről kapta a nevét, a hasas palack ide-oda himbálódzik, ezért a Swing név. Ez volt Sir Alexander Walker (Johnnie Walker unokája) utolsó keveréke. Nagy arányban tartalmaz Speyside malátát, ezt keverik a highlandi és az islay-i malátával. 1932 óta létezik, a cél egy olyan gazdag, óarany, illatában édes és sima, ízében friss és mély gyömölcsös whisky megalkotása volt, ami tölgyfa ízével és füstös lecsengésével leveszi az embert a lábáról. Sir Alexander Walker elérte a célját, a Swing milliók kedvence lett.

A whiskyk világában meghatározó szerepet töltenek be a Johnnie Walker whiskyk, melyek többféle ízt és élményt kínálnak, legyen szó akár egy üzleti tárgyalásról, akár egy baráti beszélgetésről. Az italkereso.hu kínálatában többféle Johnny Walker whisky-t is találunk, kitűnő áron, korrekt szállítási feltételekkel.A whisky (az amerikai angolban és ír dialektusban whiskey) olyan égetett szesz, amely gabona erjesztésével és lepárlásával, majd fahordóban – többnyire tölgyfa – való érlelésével készül. A felhasznált gabona általában árpa, árpamaláta, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta. A whisky a malátawhisky kivételével általában vegyes cefréből készülnek.

Amit a whiskyről tudni érdemes

A whisky a világ legnépszerűbb italai közé tartozik. Whisky fajták körül számos létezik, emellett országonként is eltérő lehet. Aki igazán kedveli a whiskyt, számos fajtát kell kipróbálnia, hogy megtalálja a legjobbat, hiszen az országok sajátosságai mellett a márkák között is komoly eltérések mutatkoznak. Már maga a szó leírása is eltérő, alapvetően whiskynek írják, de például az amerikai angolban és ír dialektusban whiskey a helyes írásforma, de mi magyarok viszkinek írjuk, és ez is helyes.

Ha pedig a szónak ennyi variációja van, mennyi variációja lehet magának az italnak? Már azt sem könnyű meghatározni, hogy mit nevezhetünk whiskynek, hiszen országonként eltérőek a rá vonatkozó szabályok. Ennek értelmében azt sem egyszerű megállapítani, hogy ki és hol készített először ilyen italt. Az égetett szesz készítés első írásos emlékei Írországban 1405-ben keletkeztek, míg Skóciában 1494-ből valók. Persze ez nem jelenti azt, hogy előtte ne készült volna ilyen ital, csak a feljegyzések keletkeztek az 1400-as években.

Whisky bővebben