A legjobb spórolás a takarékos élelmiszervásárlás

A legjobb spórolás a takarékos élelmiszervásárlás

Aperitif or digestif?

Mindkét esetben az italok célja megkönnyíteni az emésztést. A fogások előtt kortyolt cseppek mintegy előkészítik a gyomrot, beindítják az enzimek termelését, azt az üzenetet közvetítve a szervezet számára, hogy hamarosan érkezik az ízletes ebéd vagy vacsora. Az Aldi akciós újság olyan ajánlatokat kínál hétről hétre, amiket kihasználva bebiztosíthatóak az ízletes fogások, amik mellől nem hiányozhatnak természetesen az asztaltársaság kedvelt nedűi. Bár a finom étek ismérve nem az, hogy mennyi pénzből készült el, azért azt nem nehéz belátni, hogy manapság a legtöbbet az élelmiszereken lehet takarékoskodni. A legkisebb tételek is sokat nyomnak a latba, legyen szó cukorról, lisztről, vajról, esetleg tejről, vagy a nem mindennapi hozzávalók valamelyikéről.

Márpedig a minőségi italhoz ugyanolyan prémium kategóriás étel passzol, ez nem is kérdés. Pláne, ha a társítás is ideális. Nem hozzáértőként sem lehetetlen feladat egy olyan vacsorával előrukkolni, ahol minden egyes feltálalt finomsághoz tartozik egy pohár hasonlóan aromás, vonzó ital.

Az alkohol, mint összetevő?

Igen, ez egy izgalmas területe a gasztronómiának, ahol a karakteres cseppek nem a poharakba, vagy nemcsak a poharakba, hanem a lábasokba, páclevekbe is kerülnek. A Bor mennyeien illik a pörköltekhez, vadételekhez, a Sör kitűnő bundaként szolgál, míg az édességek jelentős része aligha képzelhető el Rum, kávélikőr, vagy éppen konyak nélkül. Száz szónak is ugyanaz a vége, az ételek és italok sorsa teljesen megpecsételődött és összeforrt mindannyiunk legnagyobb kulináris örömére. És néha, még a szürke hétköznapokon is érdemes teret engedni az együtt töltött pillanatoknak. És miért is lenne baj, ha közben a spórolás is megvalósítható? Hiszen az akciók és azok felhasználása pontosan ezt kínálják.

Forrás: | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink