A kávézás egy kis fortéllyal egyszerűbb, mint valaha!

A kávézás egy kis fortéllyal egyszerűbb, mint valaha!

Az emberek többsége rajong a kulináris élményekért, ez tény. A kávézás is ide tartozik. Ugyanakkor az egyszerűséget is sokan preferálják, nem lustaságból, hanem praktikumból. Minél több idő marad minden másra, annál jobb, pláne, ha közben marokba zárható a friss, gőzölgő kávéval teli bögre. De hogyan valósítható meg mindez egyszerre?

Az egyszerűen nagyszerűre már régóta vágynak az emberek!

A legendás French Press kávé nem most kezdte a pályafutását, az más kérdés, hogy az utóbbi időszakban vált felkapottá. Pedig már évszázadokkal ezelőtt megszületett nemcsak az ötlete, hanem a kivitelezése is, ha lehet hinni a történeteknek. Egykor állítólag az utazók kísérletezték ki ezt a módszert, mivel útközben kevés lehetőség nyílt a fekete hagyományos elkészítésére, így aztán abból kellett „főzniük”, ami a kezük ügyébe került. S belátható, hogy ez, figyelembe véve az akkori körülményeket, nem volt túl sok minden. Forró víz, azért ez akadt a tábortüzek fénykörén belül, aztán valamilyen lábasszerű szerkezet, meg persze kávé. Nagyjából ebből állt az úti felszerelés.

Mai szemmel nézve szegényes felhozatal, szinte hihetetlen, hogy ebből a pár komponensből miként remekelhető egy bögre ízletes fekete! Pedig nincs mese, megoldották eleink, olyannyira meg, hogy a receptúra túlélte az évszázadok viharait, és napjainkban újra aranykorát éli. Ahogy a hozzá passzoló technika is. A kezelése pofonegyszerű, miközben az eredményessége, nos, vitathatatlanul nagyszerű.

A kávéfőzők korában megéri ezzel kísérletezni?

Kicsit úgy tűnhet, elnézve a sokoldalú kávé shop kínálatát, hogy felesleges bevállalni ezt a kísérletezést, pláne akkor, ha akad a közelben egy darálós kávéfőző, vagy esetleg egy tradicionális kotyogós.

Ám igazság szerint akik szeretik a kávét, sokat nyerhetnek azzal, ha tesznek egy próbát. Új ízek, új kávéfőzési élmény tapasztalható meg. Ami pedig a bónusz előny az esetében, hogyha beválik, akkor a jövőben kirándulások, kimozdulások alkalmával is kamatoztatható ez a tudás a kávéimádók legnagyobb örömére és elégedettségére.

A fotó forrása:

nikkimeel / Shutterstock.com

Forrás: | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink