Gerendai Károlyék listát készítettek arról, hogy lehetne megmenteni a magyar vendéglátást

Gerendai Károlyék listát készítettek arról, hogy lehetne megmenteni a magyar vendéglátást

A vendéglátás súlyos helyzetbe került. Tömegesen szűntek és szűnnek meg munkahelyek éttermekben, szállodákban, turisztikában. Sokan végleg elhagyják a pályát, csődhullám van folyamatban – így kezdődik a Magyar Gasztronómiai Egyesület, 24.hu-hoz eljuttatott javaslatcsomagja, amelyet a szervezet, illetve annak tagjai azért készítettek, hogy a járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátószektor életben maradását segítsék. Az aláírók közt van több budapesti hely vezetője, többek közt Gerendai Károly is. A szervezet külön megemlíti, hogy ilyenkor „különösen szerencsétlen, ha csupán szűk kör számára nyílnak meg pályázatok. Ez a szakma egészén nem segít, csak feszültséget okoz, megosztottsághoz vezet.” Hozzáteszik: “nagy szükség van az ágazat életben tartását célzó hatékony és átfogó programra. Ez közös ügy – és nem csak a vendéglátóiparé. Érinti a beszállítókat, termelőket, a vendégeket, az egész társadalmat.” A javaslatcsomagban az alábbi ötletek szerepelnek: a működési korlátozások idején felmerülő helyiségbérleti díjak átvállalása a bértámogatások azonnali folyósítása minden hónap 10. napjáig a bértámogatás mértékének 75 százalékra emelése a korlátozások idején felhalmozódó – bevétel hiányában nem teljesített – adó- és járuléktartozások elengedése, jóváírása vagy átvezetése más adónemre a vendéglátóteraszok területfoglalási díjának elengedése 2021-ben is legkésőbb március 1-től, de minél előbb kezdődő fokozatos megnyitás szigorú járványügyi szempontok betartásával, nemzetközi és hazai példák figyelembevételével Aláírók Aláírók Andrusch Péter (Alabárdos étterem), Ádám Csaba (Olimpia étterem), Auguszt Arató Auguszta (Auguszt Pavilon), Auguszt Arató Flóra (Belvárosi Auguszt), Auguszt Olga,  Bernát Dániel (Szaletly/ volt Rézkakas), Fülepi Kálmán (Kami kisvendéglője), Gerendai Károly, Haris Gergely (Haris Park), Huszár Krisztián (vietnamigulyas.hu), Juhász Gábor (Promontor/Castan Group), Kálmán Zoltán (Jardinette), Kerekes Sándor (Gléda étterem), Kovács László (elnök, Magyar Vendéglátók Ipartesülete), Mogyorósi Gábor (vietnamigulyas.hu), Molnár Tamás (elnök, MGE), Palotai Csaba (munkanélkülivé vált szakács), Szabó Dániel (Szaletly), Szalontay Tamás (Szaletly), Takács Lajos (Sör teljes kínálata itt érhető el" class="factory_link">Paulaner söröző), Vajda Pierre (szakíró), Vomberg Frigyes Kiemelt kép: Csanádi Márton /24.huThe post Gerendai Károlyék listát készítettek arról, hogy lehetne megmenteni a magyar vendéglátást First appeared on 24.hu.

Forrás: 24.hu | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink