Hasznos tippek egy gondtalan házibuliért

Hasznos tippek egy gondtalan házibuliért

Amennyiben eldöntötted, hogy házibulit szervezel otthonodban, biztosan tisztában vagy vele, hogy rengeteg szervezési feladat vár rád. Úgy gondoltuk, hogy megosztjuk a házibulikról szerzett tapasztalatainkat és legfontosabb tippjeinket, amelyekkel biztos, hogy átütő sikert érhetsz el.

Tanácsok egy zavartalan partiért

Több dologra is gondolni kell, hogy felkészítsd az otthonod egy jó partira. Ott vannak az általános feladatok, mint a ház takarítása, a lakás dekorálása, a szükséges italok beszerzésére és falatok elkészítésére. De van egy csomó olyan dolog is, amire valószínűleg soha nem gondoltál.

Díszítsd fel lakásod!

Néhány jól megválasztott dekoráció alapjaiban meghatározza a parti témáját, és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a nappalid nagyszerű bulitérré változzon. Ne állj ellen a kísértésnek, nyugodtan bérelj pár jó és minőségi cuccot. Azonban ügyelj a költségvetésre is, azonban állj ellen a kísértésnek, hogy gagyi kellékeket bérelj. Például, ha hawaii témájú bulit rendezel, egy jó tiki bár sokkal jobban fog kinézni, mint néhány műanyag kellék. És ne felejtsd el, hogy vendégeid is hozzájárulhatnak a hangulathoz – kérd meg őket, hogy öltözzenek a témához illeszkedően, és tapasztaljátok meg a buli életre keltését!

Add meg az alaphangulatot a világítással!

Bármit is csinálsz, ne hagyd égve a mennyezeti lámpákat, hiszen az erős fényerő megöli a hangulatot, még mielőtt a buli elkezdődne! De ne legyen túl sötét sem, mivel a vendégeid esetleg kényelmetlenül érzik majd magukat és nem tudnak szocializálódni. A megfelelő világítás nagyon fontos szerepet játszik egy lenyűgöző partiban: éppen ezért miért ne bérelnél pár diszkólámpát, és néhány intelligens mozgó fényegységet a falak színezésére vagy igazán funky hatások létrehozására?

Hívj meg egy DJ-t

Egy közepes, vagy nagyobb szabású partiban gondolkodsz? Egy jó lemezlovas tudni fogja, hogyan állítson össze egy olyan lejátszási listát, amely táncra készteti a vendégeket egész éjszaka, ugyanakkor hatalmas tapasztalatának és jó megfigyelési készségének köszönhetően gyorsan hozzáigazíthatja a lejátszási listáját a vendégek egyes dallamok reakciójának megfelelően. Természetesen beszéljétek át a tervezett zenei irányelveket, amitől ne nagyon térjen el, de alapvetően bízd rá, hogy kiválassza szórakoztató zenei stílusát az esti bulihoz.

Mozgasd el a bútorokat

Lehet, hogy néhány bútort is el kell távolítanod a buli érdekében. Egyrészt ne hagyd a kanapékat, valamint a székeket a hangszórók, valamint a tánctér közelében: itt sokkal hangosabb a zene, így nehezebb a csevegés is. Másrészt biztosan te sem szeretsz aggódni. Gondold csak el: folyik a tánc és a beszélgetés, a vendégek nevetnek, szól a zene és a tökéletes a hangulat...a borospohárral együtt! Észerveszed, hogy kedvenc vörösborod, a Szekszárdi Cabernet Savignon lötyög a pohárban, felível a karimára, és ráfröccsen a gyönyörű krémszínű kanapédra. Hacsak nincs egy vízzel könnyen tisztítható AquaClean kanapéd, ugye nem szeretnéd a bulit sikoltozva megállítani, hogy felmérd a kárt?

Hívj meg egy profi fotóst

Neked és vendégeidnek nagyszerű emlékei lesznek a buliról, de még jobb, ha fényképes felvételt is készítetek az eseményről. A pózolt felvételek jók, de egy profi fotós megörökíti a buli igazi ízét, hiszen ő gyakorlatilag észrevétlenül képes észrevenni és lefényképezni a különleges pillanatokat, amikor azok megtörténnek.

Gondolj az étkezésre

Egy hivatalos vacsora lelassítaná a buli ütemét. Egy svédasztal bár vonzónak tűnhet, gyorsan rendetlenné válhat, ha a vendégek belemerülnek. Egy tálka tökéletes módja az étvágy kielégítésének, és arra készült, hogy a vendégek állva étkezhessenek – anélkül, hogy rendetlenséget okoznának. Aggódsz a kis adagok miatt? Készüljetek több tálkával! A vendégek is szívesen hoznak kis tálcákon házi szendvicseket, tapaszokat és sajtkülönlegességeket, így ne aggódj a bőséges választék miatt!

Tárolj be az italokból

Mindig jobb, ha marad belőle, minthogy a buli felénél elfogyjon. Készülj fel és biztosíts bőséges választékot – sörök, bor, szénsavas italok, koktélok, szeszes italok és üdítőitalok –, hogy mindenki találjon ízlésének és hangulatának megfelelőt, ezáltal biztosan elégedett legyen. Van, aki egy asti pezsgőre esküszik, más a tequilát szereti sóval és citrommal, valaki egy hazai szilvapálinkára fogad. Könnyed nyári éjszakákhoz pedig egy villányi rozé is tökéletes.

Tervezz be egy éjféli snacket

Mindenki szeret nassolni és csemegézni. Ez különben egy nagyszerű módja annak, hogy az alkohol felszívódjon. Egy kis sonkás szendvics, vagy pár falat sajt és alma egyrészt jól fog esni, másrészt tökéletesen kiegészít egy pohár Badacsonyi Chardonnayt. Továbbá ez is egy módja annak, hogy jelezd: a buli sajnos a végéhez közeledik. Ez kiválóan megkönnyíti majd a dolgod a buli lezárásához: az étkezéstől a vendégek valójában fáradtabbnak érzik majd magukat, és nagyobb valószínűséggel készülnek fel az indulásra.

Készítsd fel a fürdőszobád

Győződ meg róla, hogy minden makulátlanul rendezett és tiszta. Ne hagyd elől a piperecuccokat. Gondoskodj róla, hogy legyen elegendő toalettpapír, valamint kéztörléshez tiszta törölköző, ragyogjon a tükör. Egy illatos gyertya jó szolgálatot tesz, de ne felejts el diszkréten elhelyezni egy légfrissítő sprayt is a wc mellett.

Nevezd ki egyik szobád ruhatárnak és öltözőhelyiségnek

Alakítsd át az egyik szobát ruhatárrá: készülj fel egy ruhaállvánnyal a kabátok felakasztására, és természetesen megfelelő számú vállfával. Hálószobád ékköve az ágy. Gondoskodj róla, hogy ne kelljen a vendégeknek az ágyra dobniuk a kabátjukat és táskájukat, amíg élvezik a partit. Másrészt a távozás is gyorsabb lesz, hiszen nem kell egy halom ruha alatt megkeresni a sajátjukat. Így a távozáskori professzionális összkép is feledhetetlen lesz!

Üdvözöld vendégeidet

Nincs annál rosszabb, mint elmenni egy olyan partiba, ahol a házigazda vagy a háziasszony túl elfoglalt a vendégek fogadásához. Készülj fel széles mosollyal, és üdvözöld kedves vendégeidet amikor megérkeznek – továbbá gondoskodj róla, hogy minőségi időt tölts velük, hiszen ez a közös bulitok!

Ne felejtsd el figyelmeztetni a szomszédokat

A party soha nem érhet véget? Ugye nem szeretnéd, hogy az éjszaka közepén véget érjen a bulid csendháborítás miatt? Előzetesen értesítsd a szomszédokat a buliról, kérj előre is bocsánatot a késő esti zajért, és adj nekik valami apró ajándékot: erre tökéletes lesz egy doboz bonbon vagy egy Tokaji aszú, ezzel is megköszönve megértésüket. Vagy egyszerűen hívd át őket is: ez nagyszerű megoldás egy morgós szomszéd leszerelésének!

Ne hirdesd meg bulidat a közösségi médiában

Ha még nem látta az X Projekt című filmet, itt az ideje! Ne csinálj nyilvános bejegyzést a közösségi médiában, például a Facebookon, Instagramon, vagy például a Tik-Tok-on ha nem szeretnél hívatlan vendégeket. Éppen ezért tartogasd a buliról való nyilvános bejegyzéseket az esemény utánra, amikor már nyugodtan mondhatjuk, milyen nagyszerű buli volt – ne csábíts oda kéretlen kaputörőket azzal az ígérettel, hogy milyen nagyszerű partid lesz.

És végezetül – szórakozz!

Miután gondoskodtál a különleges alkalom megünneplésére alkalmas buli összeállításában, és kezdődik a buli, végre élvezd a vendégeid társaságát.

Forrás: kanape-shop.hu | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink