Magazin: MVI évzáró gála – kilencedszer

Magazin: MVI évzáró gála – kilencedszer

Az MVI idén 9. alkalommal rendezte meg évzáró Gáláját, amelynek keretében ünnepélyes keretek közt átadták az idei Gundel Károly-díjakat. Az idei elismerést a szakmában több mint 50 éve aktív és sikeres Meskál Tibor, valamint Szulló Szabina és Széll Tamás, a mai modern magyar vendéglátás – többek között több Michelin-csillagos konyhát vezető – meghatározó alakjai kapták. A Gundel Étteremben rendezett ebéden a tavaly díjazott Rosenstein Tibor executive chefként irányította vendégséfekből álló csapatát, akik a következő menüt prezentálták a vendégeknek: Előétel: zsidótojás-pástétom, libatepertő, libamáj zsírjában (Rosenstein Róbert – Rosenstein Vendéglő, Budapest) Leves: Ököruszály-elixír illatos gombával és maceszgombóccal (Lutz Lajos – Pierrot Étterem, Budapest) Főétel I.: Gombás rizottó libamellel, ropogós libazúzával és resztelt libamájjal (Bicsár Attila – Traktor Budapest és Sauska48 Villány) Főétel II.: Sólet füstölt szeggyel, borjúnyelvvel és tojással (Rosenstein Róbert) Desszert: Flódni pohárban (Varju Viktor – Hotel Levendula, Bük) A sommelier Fabók Mihály volt. A gálaebédre országszerte 14 helyről érkeztek tanulók, így ennek köszönhetően a háttérszemélyzettel együtt a közel másfélszáz vendéget 70 fős személyzet szolgálta ki. A Chaine des Rôtisseurs magyarországi egyesülete előléptette Kovács Lászlót, az ipartestület elnökét Officier Maître Restaurateurré, az ezzel járó láncot és oklevelet is ezen a rendezvényen adta át a világszervezet magyarországi nemzeti egyesületének elnöke.

Forrás: Trademagazin | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink