
Mennyi idő alatt megy ki az alkohol a szervezetünkből?
Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, hogy milyen folyamatok során bomlik le az alkohol a szervezetünkben, ...
12 somlói pincészet legjobb borait kóstolhatod az idei Budapest Borfesztiválon, a Somlói összefogás standjánál. A Somlói borvidék a Balaton borrégióhoz tartozik, attól mégis különböző karakterisztikájú borokat ad, egyedülállóan vulkanikus talaja visszaköszön az itt készülő fehérborokban. A Somló hegy bazaltból és lösszel keveredő bazalttufából áll. A bazalt finomszemcsés és kovasavban szegény ásványokkal telített, aminek következtében nagyban terroir-függő szőlőfajták kerülhetnek előtérbe. Ennek legékesebb példái a juhfark és az olaszrizling. Ami a technológiát illeti, szépen megférnek egymás mellett a hagyományos és modern borkészítési eljárások, mivel a somlói fajták frissen és érlelt-oxidált állapotban is izgalmasak. Somló három fő fajtája: az olaszrizling, mint a Magyarországon leggyakrabban termesztett fehérbor szőlőfajta, a furmint, amely kötelező gyakorlat a somlói borászok számára, és a juhfark, amely a Somló egyediségét adja. Ebben a cikkben mindent megtudhatsz, amit tudni érdemes Somlóról. ###ROADBLOCK1###
Forrás: Borászportál | Teljes cikk itt
Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, hogy milyen folyamatok során bomlik le az alkohol a szervezetünkben, ...
Az italpiac egyre inkább az online térbe költözik, és azok a kereskedők, nagykereskedések, webshopok és gyártók, akik ...
A logisztika és szállítmányozás területe napjainkban egyre csak fajsúlyosabbá válik. A hazai és nemzetközi piacok ...