![Hogyan válassz esküvői meghívót a kulturált borfogyasztás jegyében](https://italkereso.hu/media/news/2023-04/bor-eskuvoi-meghivo.jpg)
Hogyan válassz esküvői meghívót a kulturált borfogyasztás jegyében
Az esküvői meghívók és a borfogyasztás kultúrája közötti kapcsolat az elegancia, az ízlés és a részletekre való ...
Magyarországi borrégiók mellett hét határon túli borvidék termelőit is bemutatja pénteken a Budapesti Olasz Kultúrintézet épületében a Bormedence 2017 Kárpát-medencei borkóstoló; a díszvendégek a Tokaj-hegyaljai Abaújszántó és a partiumi Érmellék lesznek. A Bormedence célja, hogy egyetlen kóstoló keretében ismertesse meg a közönséggel a Kárpát-medence sokszínű borkultúráját, miközben alkalmat nyújt arra, hogy az anyaországi és a külhoni borászok tapasztalatot cseréljenek, és találkozhassanak jelenlegi és jövőbeli fogyasztóikkal – közölték az MTI-vel a szervezők. A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett sétálókóstolón képviseltetik magukat a Tokaji, a balatonfüred-csopaki, a badacsonyi, a somlói, a Soproni, a szekszárdi, a villányi, a Mátrai, a bükki, a kunsági és a hajós-bajai borvidékek, valamint érmelléki, temesi, szerémségi, dél-baranyai, muravidéki, felvidéki és kárpátaljai pincészetek is. Mint a szervezők emlékeztetnek, a Magyarországon hivatalosan elfogadott 150 borszőlőfajtából 93 hagyományos (őshonos, hazai keresztezésű vagy regionális) fajta; ezek az összes szőlőterület közel kétharmadát foglalják el. A Bormedence két mesterkurzust is hirdet, melyek résztvevői két őshonos szőlőfajtát, a furmintot, illetve a bakatort ismerhetik meg. A furmint egyike a legsokoldalúbb Kárpát-medencei fehérszőlő-fajtáknak, amit jól mutatnak majd a Dél-Stájeroszágól a Ménesi borvidékig terjedő területről felvonultatott tételek. A bakator főként Érmelléken volt elterjedve, ahol ősi helyi szőlőnek tartják; a Bakator Szövetség alapítói által vezetett mesterkurzuson az Érmellék mellett Badacsonyból, Kárpátaljáról, Somlóról, Szatmár-hegyaljáról és a Szerémségből származó bakatorok lesznek kóstolhatók. A rendezvény vendégei a Kárpát-medencei borok mellett csemegézhetnek a torockói sajtból, az udvarhelyi kolbászból, illetve az édes felvidéki mákos finomságokból, a kóstolót pedig akár csíki sörrel is zárhatják. A teljes kiállítói lista és további információk a www.bormedence.hu honlapon érhetők el. (MTI)
Forrás: Trademagazin | Teljes cikk itt
Az esküvői meghívók és a borfogyasztás kultúrája közötti kapcsolat az elegancia, az ízlés és a részletekre való ...
A férfi kabát nemcsak praktikus ruhadarab, amely védelmet nyújt a hideg vagy az eső ellen, hanem fontos stíluselem ...
A hétköznapi kihívások gyakran stressz és irritáció formájában váltanak ki reakciót tőlünk, amelyek komoly ...