Soproni Sör

(14 találat)
Szűrők elrejtése

Soproni

Régen Soproni Ászokként volt ismert, ma már azonban csak Soproni sör, de a sörfogyasztók közül szinte mindenki tudja, hogy melyik sörről is van szó. A Soproni sörgyár már 1895 óta üzemel, azóta pedig számos sörkülönlegesség került piacra. A Soproni sör egyébként a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. tagja, mely a Heineken csoporthoz tartozik. A Soproni sör természetesen, ahogy a neve is mutatja, Sopronban készül, és bár a gyár jelenleg nincs magyar tulajdonban, a magyarok egyik kedvenc sörmárkája.

A Soproni Sörgyár saját márkája: a Soproni

Magyarország mellett a környékbeli országokban is találkozhatunk a Soproni sör termékeivel. Ha sörözésről van szó, a Soproni sör szinte megkerülhetetlen. A klasszikus Soproni sör hazai fejlesztésű világos sör, az íze pedig már több mint 120 év nem okoz csalódást a sörfogyasztóknak. Számos termékük van forgalomban, hagyományos ízvilágú söröktől, a Soproni Óvatos Duhaj termékcsaládon át az alkoholmentes és a gyümölcsös sörökig. Mielőtt azonban elmerülnénk a termékek megismerésében, azt is érdemes megismerni, honnan indult a Soproni sör.

Tovább olvasom >>
Összesen 14 db Sör érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Soproni sör történte, avagy honnan indult a márka, és hol tart most?

A soproni sörgyár 1895-ben „Első Soproni Serfőzde és Malátagyár” néven jött létre, melyet brünni serfőzde- tulajdonosok és városi nagykereskedők hoztak létre. A gyár az alakulását követő években meglehetősen nagy népszerűségre tett szert. 1917-ben a Nyugat-magyarországi Serfőzde és Malátagyár soproni gyártelep néven ismerték. Az államosítást sajnos 1949-ben nem kerülhette el, de 1982-ben a gyár már újra önállóvá vált. 1988-ban már több külföldi márka licence is a cég tulajdonába kerül, 1992-ben pedig részvénytársasággá alakul.

A Soproni Sörgyár Részvénytársaság többségi tulajdonos a BBAG, pár évvel később a Soproni Sörgyár egyesül a Martfűi sörgyárral. 2003-ban kerül a Soproni és a Martfűi sörgyár is a Heineken csoporthoz. A Heineken több magyar sörgyárat is egyesít a következő években, 2007-ben pedig felveszi a Heineken Hungária Nyrt nevet, egy évvel később már Zrt.-ként működik tovább. A Soproni arculata az évek alatt többször változott, így történt, hogy Soproni Ászokról Soproni rövidítették a márka nevét pár évvel ezelőtt.

Soproni sörfajtákról

A Soproni a klasszikus Soproni sör mellett számos más terméket is forgalmaz, hogy kielégítse a sörfogyasztók igényeit. Az IPA és Búzasör és a gyümölcsös sörök mellett, az egyre népszerűbb Radlerek piacát is meghódították már, és alkoholmentes sörből is többfélét találhatunk a kínálatában.

 • Soproni Klasszikus: a soproni egy klasszikus lager sör, mely hazai árpából készül, és Magyarország egyik legnépszerűbb sörévé vált az elmúlt évtizedek alatt.
 • Soproni 1895: a Soproni Sögyár alapításának 110. évfordulójára készült, és azóta is gyártják. A nevében szereplő évszám a gyár alapítására utal, a palackban lévő sör pedig illik az ünnepi alkalomhoz. Az alkoholtartalma 5,3%
 • Soproni Óvatos Duhaj IPA: IPA vagy India Pale Ale, mely több komlóval és magasabb alkoholtartalommal egy meglehetősen népszerű sörfajta, a Soproni pedig elkészítette belőle a saját változatát. A Soproni Óvatos Duhaj IPA egy felsőerjesztésű, szűretlen sör, melynek íz gyümölcsösebb és frissebb, mint a hagyományos Soproni söré. Egyedi ízvilágát a Citra és Cascade komlónak is köszönheti.
 • Soproni Óvatos Duhaj Démon: a Soproni barna söre, mely négyfajta malátából és a Saphír aromakomlóból készül. Sötétebb színét a karamellamalátának köszönheti.
 • Soproni Óvatos Duhaj APA: ez a fajta egy sokkal férfiasabb karakterű ital, mint az IPA. Erőteljesebb, kesernyésebb ízvilágát a Simcoe és Chinook komlóknak köszönhet, melyek fenyős, gyantás aromákat adnak a sörnek.
 • Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale: a gyümölcsös söröket már az ókorban is ismerték, a meggy pedig már régóta kerül a gyümölcsös sörökbe. A meggylé gazdag, fanyar ízvilág tökéletes harmóniát alkot a komló keserűjével, a Soproni pedig elkészítette a saját változatát meggyes sörök piacára.
 • Soproni Óvatos Duhaj Hoplager: hidegkomlózással készülő, alsóerjesztésű sör, mely az egyedi komlózási technikának és felhasznált többféle komlónak köszönheti egyedi ízvilágát.
 • Soproni Óvatos Duhaj Málna Ale: a felsőerjesztésű, szűretlen Soproni sörbe zamatos málnalé kerül, mely különleges frissességet és aromákat ad a sörnek.
 • Soproni Óvatos Duhaj Búza: a Sporoni sör saját búzasöre, mely egy felsőerjesztésű, belga típusú sör.
 • Soproni Radlerek: gyümölcsös ízesítésű söritalok, melyek 0,4 l-es kiszerelésben kerülnek forgalomba, és 1,4% az alkoholtartalmuk. A Soproni Radler már számos ízben érhető el, citrom, lime, és meggy-citrom a legnépszerűbbek.
 • Soproni 0.0% Radlerek ugyanezen gyümölcsös italok a Soproni alkoholmentes változatai, melyek szintén többféle ízben kerülnek forgalomba, mi több, lényegesen több ízben kóstolhatjuk már meg őket, mint az alkoholos változatot. A citrom és a lime-menta mellett már Fekete ribizli-lime, bodza-citrom és meggy-citrom ízben is megkóstolhatjuk. Érdekesség, hogy mesterséges színezéket és édesítőt és tartósítót nem tartalmaz a Soproni Radler.
 • Soproni Szűz a Soproni klasszikus alkoholmentes söre, mely egy ideig Soproni Maxx néven volt kapható, de jelenleg Soproni Szűz néven vásárolható meg.

Soproni sör hazai népszerűségéről

A Soproni sör nevét Magyarországon minden sörfogyasztó ismeri, a márka söreit a kocsmákban és egyéb vendéglátóhelyeken is megtalálhatjuk, ahogyan bolti forgalomban is kapható szinte az összes Soproni sör. A Soproni sör dobozos és üveges kivitelben is elérhetőek, de csapolt formában is nagyon népszerűek. Manapság azonban már nemcsak boltokban vásárolhatjuk meg a kedvenc Soproninkat, de az ital webshopok kínálatában is megtalálhatóak. Egyrészt a nagyobb hipermarketek online vásárlói felületének köszönhetően, másrészt az ital webáruházakban is, mint az italkereso.hu.

A Soproni kínálata meglehetősen széles, így minden sör és radler kedvelő találhat magának kedvenc Soproni sört. Az alkoholmentes sörök kedvelői számára is bőven nyújt választási lehetőséget a Soproni. A széles termékskálának köszönhetően válhatott a Soproni Magyarország egyik legkeresettebb sörmárkájává.A sör az egyik legrégebbi és a legszélesebb körben elfogyasztott alkoholos ital a világon, a víz és a tea után pedig a harmadik legnépszerűbb ital. A sör gabonamagvakból készül - leggyakrabban malátás árpából, bár búzát, kukoricát és rizst is használnak. A főzési folyamat során a sörlében lévő keményítőcukrok fermentálása etanolt és karbonátot eredményez a keletkező sörben. A legtöbb modern sört komlóval főzik, amely keserűséget és más ízeket ad hozzá, és természetes tartósítószerként és stabilizálószerként működik. Az emberiség legkorábbi ismert írásai a sör előállítására és forgalmazására utalnak: a Hammurabi-törvénykönyv tartalmazta a sört és a sörházakat szabályozó törvényeket, valamint a "Mezopotámiai söristennőhöz intézett ima" és módszer, amellyel emlékezhetünk a sör receptjére.

Sör – a folyékony arany

Az aranyló folyadék sok családban a kedvenc italok között szerepel, télen és nyáron is gyakori vendégnek számít. A legtöbb sörfogyasztó megtalálta a kedvencét, azonban érdemes több márkát kipróbálni, mivel a nagy nevek szintén tartogatnak meglepetéseket és minden gyártó évről évre új ízekkel örvendezteti meg a sörkedvelőket. Akik az olcsó söröket keresik, nekik van egy jó hírünk: az oldalunkon számtalan sör akció található így a legolcsóbb sör megtalálása már meg is oldódott.

Sör bővebben