Soproni Sör

(46 találat)
Szűrők elrejtése

Soproni

Régen Soproni Ászokként volt ismert, ma már azonban csak Soproni sör, de a sörfogyasztók közül szinte mindenki tudja, hogy melyik sörről is van szó. A Soproni sörgyár már 1895 óta üzemel, azóta pedig számos sörkülönlegesség került piacra. A Soproni sör egyébként a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. tagja, mely a Heineken csoporthoz tartozik. A Soproni sör természetesen, ahogy a neve is mutatja, Sopronban készül, és bár a gyár jelenleg nincs magyar tulajdonban, a magyarok egyik kedvenc sörmárkája.

A Soproni Sörgyár saját márkája: a Soproni

Magyarország mellett a környékbeli országokban is találkozhatunk a Soproni sör termékeivel. Ha sörözésről van szó, a Soproni sör szinte megkerülhetetlen. A klasszikus Soproni sör hazai fejlesztésű világos sör, az íze pedig már több mint 120 év nem okoz csalódást a sörfogyasztóknak. Számos termékük van forgalomban, hagyományos ízvilágú söröktől, a Soproni Óvatos Duhaj termékcsaládon át az alkoholmentes és a gyümölcsös sörökig. Mielőtt azonban elmerülnénk a termékek megismerésében, azt is érdemes megismerni, honnan indult a Soproni sör.

Tovább olvasom >>
Összesen 46 db Sör érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

Soproni sör történte, avagy honnan indult a márka, és hol tart most?

A soproni sörgyár 1895-ben „Első Soproni Serfőzde és Malátagyár” néven jött létre, melyet brünni serfőzde- tulajdonosok és városi nagykereskedők hoztak létre. A gyár az alakulását követő években meglehetősen nagy népszerűségre tett szert. 1917-ben a Nyugat-magyarországi Serfőzde és Malátagyár soproni gyártelep néven ismerték. Az államosítást sajnos 1949-ben nem kerülhette el, de 1982-ben a gyár már újra önállóvá vált. 1988-ban már több külföldi márka licence is a cég tulajdonába kerül, 1992-ben pedig részvénytársasággá alakul.

A Soproni Sörgyár Részvénytársaság többségi tulajdonos a BBAG, pár évvel később a Soproni Sörgyár egyesül a Martfűi sörgyárral. 2003-ban kerül a Soproni és a Martfűi sörgyár is a Heineken csoporthoz. A Heineken több magyar sörgyárat is egyesít a következő években, 2007-ben pedig felveszi a Heineken Hungária Nyrt nevet, egy évvel később már Zrt.-ként működik tovább. A Soproni arculata az évek alatt többször változott, így történt, hogy Soproni Ászokról Soproni rövidítették a márka nevét pár évvel ezelőtt.

Soproni sörfajtákról

A Soproni a klasszikus Soproni sör mellett számos más terméket is forgalmaz, hogy kielégítse a sörfogyasztók igényeit. Az IPA és Búzasör és a gyümölcsös sörök mellett, az egyre népszerűbb Radlerek piacát is meghódították már, és alkoholmentes sörből is többfélét találhatunk a kínálatában.

 • Soproni Klasszikus: a soproni egy klasszikus lager sör, mely hazai árpából készül, és Magyarország egyik legnépszerűbb sörévé vált az elmúlt évtizedek alatt.
 • Soproni 1895: a Soproni Sögyár alapításának 110. évfordulójára készült, és azóta is gyártják. A nevében szereplő évszám a gyár alapítására utal, a palackban lévő sör pedig illik az ünnepi alkalomhoz. Az alkoholtartalma 5,3%
 • Soproni Óvatos Duhaj IPA: IPA vagy India Pale Ale, mely több komlóval és magasabb alkoholtartalommal egy meglehetősen népszerű sörfajta, a Soproni pedig elkészítette belőle a saját változatát. A Soproni Óvatos Duhaj IPA egy felsőerjesztésű, szűretlen sör, melynek íz gyümölcsösebb és frissebb, mint a hagyományos Soproni söré. Egyedi ízvilágát a Citra és Cascade komlónak is köszönheti.
 • Soproni Óvatos Duhaj Démon: a Soproni barna söre, mely négyfajta malátából és a Saphír aromakomlóból készül. Sötétebb színét a karamellamalátának köszönheti.
 • Soproni Óvatos Duhaj APA: ez a fajta egy sokkal férfiasabb karakterű ital, mint az IPA. Erőteljesebb, kesernyésebb ízvilágát a Simcoe és Chinook komlóknak köszönhet, melyek fenyős, gyantás aromákat adnak a sörnek.
 • Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale: a gyümölcsös söröket már az ókorban is ismerték, a meggy pedig már régóta kerül a gyümölcsös sörökbe. A meggylé gazdag, fanyar ízvilág tökéletes harmóniát alkot a komló keserűjével, a Soproni pedig elkészítette a saját változatát meggyes sörök piacára.
 • Soproni Óvatos Duhaj Hoplager: hidegkomlózással készülő, alsóerjesztésű sör, mely az egyedi komlózási technikának és felhasznált többféle komlónak köszönheti egyedi ízvilágát.
 • Soproni Óvatos Duhaj Málna Ale: a felsőerjesztésű, szűretlen Soproni sörbe zamatos málnalé kerül, mely különleges frissességet és aromákat ad a sörnek.
 • Soproni Óvatos Duhaj Búza: a Sporoni sör saját búzasöre, mely egy felsőerjesztésű, belga típusú sör.
 • Soproni Radlerek: gyümölcsös ízesítésű söritalok, melyek 0,4 l-es kiszerelésben kerülnek forgalomba, és 1,4% az alkoholtartalmuk. A Soproni Radler már számos ízben érhető el, citrom, lime, és meggy-citrom a legnépszerűbbek.
 • Soproni 0.0% Radlerek ugyanezen gyümölcsös italok a Soproni alkoholmentes változatai, melyek szintén többféle ízben kerülnek forgalomba, mi több, lényegesen több ízben kóstolhatjuk már meg őket, mint az alkoholos változatot. A citrom és a lime-menta mellett már Fekete ribizli-lime, bodza-citrom és meggy-citrom ízben is megkóstolhatjuk. Érdekesség, hogy mesterséges színezéket és édesítőt és tartósítót nem tartalmaz a Soproni Radler.
 • Soproni Szűz a Soproni klasszikus alkoholmentes söre, mely egy ideig Soproni Maxx néven volt kapható, de jelenleg Soproni Szűz néven vásárolható meg.

Soproni sör hazai népszerűségéről

A Soproni sör nevét Magyarországon minden sörfogyasztó ismeri, a márka söreit a kocsmákban és egyéb vendéglátóhelyeken is megtalálhatjuk, ahogyan bolti forgalomban is kapható szinte az összes Soproni sör. A Soproni sör dobozos és üveges kivitelben is elérhetőek, de csapolt formában is nagyon népszerűek. Manapság azonban már nemcsak boltokban vásárolhatjuk meg a kedvenc Soproninkat, de az ital webshopok kínálatában is megtalálhatóak. Egyrészt a nagyobb hipermarketek online vásárlói felületének köszönhetően, másrészt az ital webáruházakban is, mint az italkereso.hu.

A Soproni kínálata meglehetősen széles, így minden sör és radler kedvelő találhat magának kedvenc Soproni sört. Az alkoholmentes sörök kedvelői számára is bőven nyújt választási lehetőséget a Soproni. A széles termékskálának köszönhetően válhatott a Soproni Magyarország egyik legkeresettebb sörmárkájává.A sör az egyik legrégebbi és a legszélesebb körben elfogyasztott alkoholos ital a világon, a víz és a tea után pedig a harmadik legnépszerűbb ital. A sör gabonamagvakból készül - leggyakrabban malátás árpából, bár búzát, kukoricát és rizst is használnak. A főzési folyamat során a sörlében lévő keményítőcukrok fermentálása etanolt és karbonátot eredményez a keletkező sörben. A legtöbb modern sört komlóval főzik, amely keserűséget és más ízeket ad hozzá, és természetes tartósítószerként és stabilizálószerként működik. Az emberiség legkorábbi ismert írásai a sör előállítására és forgalmazására utalnak: a Hammurabi-törvénykönyv tartalmazta a sört és a sörházakat szabályozó törvényeket, valamint a "Mezopotámiai söristennőhöz intézett ima" és módszer, amellyel emlékezhetünk a sör receptjére.

Sör – a folyékony arany

Az aranyló folyadék sok családban a kedvenc italok között szerepel, télen és nyáron is gyakori vendégnek számít. A legtöbb sörfogyasztó megtalálta a kedvencét, azonban érdemes több márkát kipróbálni, mivel a nagy nevek szintén tartogatnak meglepetéseket és minden gyártó évről évre új ízekkel örvendezteti meg a sörkedvelőket. Akik az olcsó söröket keresik, nekik van egy jó hírünk: az oldalunkon számtalan sör akció található így a legolcsóbb sör megtalálása már meg is oldódott.

Sör bővebben