Heineken Sör

(7 találat)
Szűrők elrejtése

Heineken

A Heineken egy olyan sörmárka, amit a világon mindenhol ismernek. Ez a márka jelenti sokak számára a minőségi sörélményt, és a márka megalakulásakor valószínű, hogy nem is sejtették, hogy a világ egyik vezető sörmárkája lesz. Európában elsődleges sörmárkának számít. A Heineken több mint 160 évvel ezelőtt született meg Hollandiában egy vállalkozó kedvű ifjúnak köszönhetően, a receptje pedig annyira jól sikerült, hogy az elmúlt években nem igen változtattak rajta, így ma is ugyanazt a minőségi sört ihatjuk, mint amit a megalkotója évtizedekkel ezelőtt megálmodott.

Heineken sör világmárka

A Heineken vállalat már világmárkává nőtte ki magát, Magyarországon is az egyik legkedveltebb sör. A márka kínálatában találhatunk alkoholmentes sört is, de az igazi, hamisítatlan Heineken 5 % alkoholtartalommal készül a világ több országában is megtalálható Heineken sörgyárakban. Mielőtt belekortyolnánk egy jéghideg Heineken sörbe, nem árt tudni, honnan is indult el a világ egyik legkedveltebb söre, és hogy milyen söröket is találunk a kínálatában.

Tovább olvasom >>
Összesen 7 db Sör érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Heineken sör története

A Heineken története egészen 1864. február 15-ig nyúlik vissza, amikor is Gerard Adriaan Heineken meggyőzte vagyonos édesanyját, hogy támogassa meg anyagilag, és segítsen neki megvásárolni egy amszterdami sörfőzdét, a "De Hooiberg" –t. Az első, eredeti Heineken sörre azonban még kilenc évet várni kellett. Az évekig tartó kísérletezésnek meg lett az eredménye, és annyira jól sikerült, hogy Gerard Heineken el is nevezte a márkát saját magáról. Ugyanebben az évben alakult meg a Heineken Bierbrouwerij Maatschappij cég is. A márka hamar sikeres lett, az 1875-ben Párizsban Arany Medállal jutalmazták, 1889-ben pedig a világkiállításon szintén Párizsban nagydíjat nyert.

Ekkor indult meg leginkább a Heineken sörök importálása, kezdetben Franciaországba, majd szerte az egész világon. A márka sikere innentől töretlenül ívelt felfele. 2013-ban változás történt a Heineken megjelenésben, barna üvegekről átálltak a zöld palackokra. Mára az eredeti Heineken sörfőzde már nem sörfőzdeként üzemel, Heineken Experience Museum lett. Mivel a Heineken is része volt az összefogásnak, hogy csökkentsék az alkoholfogyasztást, így 2017-ben megjelent a Heineken alkoholmentes söre, a Heineken 0.0.

Hol és hogyan készül a Heineken sör?

A Heineken söröket elsősorban a holland Zoeterwoude-ben gyártják már 1975 óta, ugyanakkor a Heineken számos sörgyára van szerte a világon, ahol a saját márkás söre készülnek. Heineken sörökat az Egyesült Királyságban, Írországban, Indiában, Szerbiában, Új-Zélandon, Costa Ricában és Saint Luciában is gyártják a Heineken más márkái mellett. Bár a Heineken vállaltnak van Magyarországon is sörgyára Sopronban és a Marfűn, ahol szintén készülnek Heineken sörök is, de ezekben a gyárakban leginkább hazai sörmárkák készülnek. A Heineken hagyományos módszerrel készül, hagyományos alapanyagokból, ám a pontos recept nem került még nyilvánosságra, ami érthető is, hiszen a világ egyik legismertebb söréről van szó.

Milyen söröket találunk a Heineken kínálatában?

Bár azt gondolhatnák, hogy a világ egyik leghíresebb sörmárkája bővelkedik termékekben, a valóság az, hogy ha Heineken sört szeretnénk kóstolni, akkor egyetlen sörrel fogunk találkozni a márka kínálatában, illetve ennek egy alkoholmentes verziójával. De ugyebár, ha megvan a tökéletes recept, akkor miért is kísérletezne bárki, ha már elkészítette az egyik legjobb és legkeresettebb sört a világon.

A Heineken sör jellegzetesen keserű, kellemesen telt ízvilágú sör, melynek íze a speciális gyártási technológiának és az „A” sörélesztőnek köszönhető. A Heineken alkoholmentes söre kevésbé keserű, mint az alkoholos változata, ugyanakkor teljes mértékben érezhető benne Heineken jellegzetes ízvilága, ezért akkor élvezhetjük a Heineken sört, ha történetesen nem ihatunk alkoholt.

A Heineken nem sörfajták tekintetében ad széles választási lehetőséget a fogyasztóinak, hanem kiszerelés tekintetében Heineken dobozos sör és Heineken üveges sör is többféle kiszerelésben létezik. Ugyanakkor a Heineken érdekeltségébe számos sörmárka található, többek között a hazai Soproni sör is, így ha íz tekintetében is változatosságot szeretnénk, és Heineken minőséget, akkor a gyártó többi márkájának kínálatát érdemes tüzetesebben is megvizsgálni.

Érdekességek a Heinekenről

A Heineken sör a legnépszerűbb sör a világon, összes 192 országban kapható világszerte. Érdekesség, hogy percenként több mint tizenkét és fél ezer palack Heinekent sör fogy el világszerte, ez pedig azt jelenti, hogy évente 22,1 millió hektoliter Heineken sör fogy el. Ez meglehetősen tetemes mennyiség. A Heineken sörökkel még az is találkozik, aki alapvetően nem sörfogyasztó, hiszen a márka számos szponzorációban vesz részt.

Egyrészt az UEFA Bajnokok Ligájának hivatalos szponzora, de már több rögbi világkupát is szponzorált. 2016-tól az autósportban is képviselteti magát, ugyanis a Forma–1 versenysorozat szponzoraként is ismerik. Emellett a filmipar sem áll távol a Heinekentől, ugyanis eddig hét James Bond filmben szerepelt Heineken sör. Magyar vonatkozásban is találhatunk szponzorációt, ugyanis a Heineken Balaton Sound fesztivál névadó szponzora is egyben.

Hol ihatunk meg egy pohár hideg Heineken sört?

Heineken söröket a világ szinte bármely pontján ihatunk, ugyanis több mint 190 országban van jelen a márka. Európában a legkeresettebb sörmárkának számít, így bárhová is menjünk, Heineken sört fogunk tudni fogyasztani. Magyarországon szinte nincs olyan italokat is árusító üzlet, ahol ne lehetne Heinkene sört vásárolni, akár üveges, akár dobozos vagy party hordó kiszerelésben. Az árak természetesen kereskedelmi helyenként változóak lehetnek. A Heineken ára az ital webshopok kínálatában a legkedvezőbb, mint azt láthatjuk italkereso.hu oldalon is.

Az italkereso.hu oldalon számos kiszerelésben szerezhetjük be a legjobb árakon a Heineken söröket, Hineken akciókat is kifoghatunk. Mindegy, hogy milyen alkalomból innánk meg egy jéghideg Heinekent, ezt Magyarországon is szinte mindenhol megtehetjük, akár vendéglátóhelyen, akár az otthonunk kényelmében.A sör az egyik legrégebbi és a legszélesebb körben elfogyasztott alkoholos ital a világon, a víz és a tea után pedig a harmadik legnépszerűbb ital. A sör gabonamagvakból készül - leggyakrabban malátás árpából, bár búzát, kukoricát és rizst is használnak. A főzési folyamat során a sörlében lévő keményítőcukrok fermentálása etanolt és karbonátot eredményez a keletkező sörben. A legtöbb modern sört komlóval főzik, amely keserűséget és más ízeket ad hozzá, és természetes tartósítószerként és stabilizálószerként működik. Az emberiség legkorábbi ismert írásai a sör előállítására és forgalmazására utalnak: a Hammurabi-törvénykönyv tartalmazta a sört és a sörházakat szabályozó törvényeket, valamint a "Mezopotámiai söristennőhöz intézett ima" és módszer, amellyel emlékezhetünk a sör receptjére.

Sör – a folyékony arany

Az aranyló folyadék sok családban a kedvenc italok között szerepel, télen és nyáron is gyakori vendégnek számít. A legtöbb sörfogyasztó megtalálta a kedvencét, azonban érdemes több márkát kipróbálni, mivel a nagy nevek szintén tartogatnak meglepetéseket és minden gyártó évről évre új ízekkel örvendezteti meg a sörkedvelőket. Akik az olcsó söröket keresik, nekik van egy jó hírünk: az oldalunkon számtalan sör akció található így a legolcsóbb sör megtalálása már meg is oldódott.

Sör bővebben