
Műszakban vagy azon kívül – állás Győr városában
Itthon kevés olyan város van, melynek munkaerőpiacát egyetlen nagyvállalat képes lenne jelentős részben uralni. Habár ...
A Decanter World Wine Awards versenyt 2004-ben rendezték meg először és a mezőny évről évre nő, 2017-ben rekord számú bort és pezsgőt zsűriztek. A DWWA a legnagyobb és egyik legrangosabb nemzetközi megmérettetés a borvilágban, április végén több mint kétszáz szakértő gyűlt össze Londonban, köztük 65 Master of Wine és 20 Master Sommelier. A díj társalapítója, Steven Spurrier idén átadta a zsűrielnök címet, a posztot három szakértő megosztva töltötte be: Sarah Jane Evans MW, Michael Hill Smith MW és Gerard Basset OBE MS MW. A kóstolás vakon, borvidékenként és stílusonként történt, a szakértők pontjait összehasonlítva döntöttek az érmekről. A somlói Kreinbacher Birtok Brut Classic pezsgőjét 95 pontra értékelték a versenyen, ezzel bekerült a kategória legjobbjai közé és az újabb fordulón kiérdemelte a PLATINUM – BEST HUNGARIAN SPARKLING díjat. A verseny történetében hazai pezsgő először kapott az aranyéremnél magasabb elismerést. A legjobb hazai pezsgőnek választott Brut Classic tradicionális módon készül, alapja furmint, némi chardonnay-val kiegészítve, minimum 22 hónapig seprőn érlelve. A DWWA értékelésében kiemelte kivételes élénkségét, hosszan tartó utóízét, finom habzását és aromáit. „A kezdetektől azon dolgozik a csapat, hogy nemzetközi mezőnyben mérve is meggyőző szintre léphessünk pezsgőkészítésben. Ez a pontszám és a platinaérem azért különleges számunkra, mert először sikerült somlói pezsgővel olyan kóstolási élményt adnunk a zsűrinek, mint a borok között Tokaj legjobbjai.” – fogadta a hírt Prisztavok Zoltán, a Birtok kereskedelmi- és marketingvezetője. Tokaj három platinaérmet nyert el a világversenyen; a legjobb hazai száraz fehérbor a Szent Tamás Pincészet 2013-as Furmintja lett, a Pajzos Tokaj két édesbora is platinát kapott. A tíz hazai aranyérmes közül nyolc szintén Tokaji siker, kettő pedig a badacsonyi Villa Sandahl borainak szól. Somlóról a Kreinbacher Birtok két bora is bronzérmet kapott, az Öreg Tőkék Bora a 2015-ös évjáratból 88 ponttal, a Furmint 2015 pedig 87 ponttal. Platinaérmes champagne-ok A Kreinbacher Birtok minden palack pezsgője Méthode Traditionnelle módszerrel, palackban erjesztve és érlelve készül, ahogy a franciaországi Champagne régióban. Nem ez az egyetlen közös szál Somló és Champagne között, a Birtok tanácsadója Christian Forget, a Paul Bara pincemestere, és a Birtok forgalmazóként három további champagne-házat képvisel. A DWWA-n mind a Charles Heidsieck, mind a Piper-Heidsieck pezsgők nagy sikerrel szerepeltek. A Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1995 elnyerte a legmagasabb szintű elismerést, a BEST IN SHOW – BEST SPARKLING díjat, mellette egy arany- és három ezüstérmet. A Piper-Heidsieck, amely eddigi eredményei alapján a legtöbbet díjazott champagne-ház, ezúttal az Essentiel Cuvée Brut champagne-ért kapott platinaérmet, valamint egy arany- és egy ezüstérmet is szereztek.
Forrás: MM online | Teljes cikk itt
Itthon kevés olyan város van, melynek munkaerőpiacát egyetlen nagyvállalat képes lenne jelentős részben uralni. Habár ...
Az emberek többsége rajong a kulináris élményekért, ez tény. A kávézás is ide tartozik. Ugyanakkor az egyszerűséget ...
Bemutatjuk, hogy mennyi idő alatt megy ki a szervezetből az alkohol ha ittál pár pohárral.