Boulard - Calvados XO 0,7L DD
Calvados Boulard XO Ragyogó borostyán sárga színű eredeti calvados, azaz almaborpárlat. Minimum 6 évig érlelték. Illatában érezhető a friss alma, a lágy vanília, némi elegáns tölgyes jegyekkel kísérve. Ízében kiegyensúlyozott, komplex, a pirított mandula és érett alma aromáival. Utóízében fűszeres, kivételes. A Calvados Boulard-ot 1825-ben hozta létre Pierre-Auguste Boulard. Calvados Boulard XO: Ezt az italt alma konyaknak is nevezhetnénk, de a szolobor-brandy is csak akkor nevezhetõ konyaknak, ha Cognac vidékén készült. Az almából készült ital is csak akkor Calvados, ha Calvados vidékén készült. Cefréjének készítéséhez 30-50 féle almát használnak fel. A helyiek szerint meghatározó, hogy a friss almalé mekkora cukor- illetve savtartalommal bír. Szerintük a tökéletes ital elkészítéséhez, édes, keserédes, savanyú és keserû almákat kell felhasználni. A négy alaptípus kiegyensúlyozottsága alapfeltétel.1 liternyi 40%-os alkoholtartalmú ital készítéséhez 12-25kg almát használnak fel. A leszedett almát pürévé darálják, majd kipréselik a levét. Az almalé hamar erjedni kezd, a természetes erjedés eredménye az almabor. Amint kifejlõdött az almabor ízvilága, akkor kezdõdik a lepárlás, ami a konyaki eljáráshoz hasonlóan kétszeres kisüsti eljárást jelent. A friss párlat színtelen és olykor agresszív illatú, ezt a hosszú tölgyfahordós érlelés tudja eltüntetni, helyette kellemes aromákkal és aranyló színnel gazdagítja az italt. Ennek érdekében elõszeretettel alkalmaznak kisméretû hordókat. Ha az italt sherrys vagy portóis hordókban pihentetik, az megszünteti az ital esetleges kesernyés ízeit és gazdagítja aromáit. Elõállítása a konyakhoz hasonlóan nem nevezhetõ gazdaságosnak, mert a hordóban történõ oxidatív eljárás miatt tetemes mennyiség párolog el. A borpárlatokhoz hasonlóan léteznek hosszabb érlelésû calvadosok is, az ó-párlat negyven éves érlelés után kerül piacra.Nagyon jót tesz a túlterhelt gyomornak, és néhány cseppje csodálatos ízeket bont ki a feketekávéból. Ezért közkedvelt, a nálunk Remarque regényébõl elhíresült Calva-café a franciák körében. A Calvados híres európai márkája a Boulard cég által készített párlat, a Calvados észak-amerikai rokona a New Englandbõl származó ,,applejack"". Kóser: Bet Din Paris elismerése Pierre-Auguste Boulard 1825-ben hozta létre a Calvados Boulard-ot, ahol ez a nagyon gyümölcsös normandiai almaborpárlat készült. Minimum 6 évig érlelt borostyánsárga Calvados, melynek illatában megjelenik az alma, és a vanília, kóstoláskor pedig kiegyensúlyozott, komplex ízhatást ér el a pirított mandula, és az érett alma aromáival. Fogyasztását digesztívként ajánljuk. Elismerések IWSC 2013 - ezüst érem
Calvados Boulard XO: Ezt az italt alma konyaknak is nevezhetnénk, de a szolobor-brandy is csak akkor nevezhetõ konyaknak, ha Cognac vidékén készült. Az almából készült ital is csak akkor Calvados, ha Calvados vidékén készült. Cefréjének készítéséhez 30-50 féle almát használnak fel. A helyiek szerint meghatározó, hogy a friss almalé mekkora cukor- illetve savtartalommal bír. Szerintük a tökéletes ital elkészítéséhez, édes, keserédes, savanyú és keserû almákat kell felhasználni. A négy alaptípus kiegyensúlyozottsága alapfeltétel.1 liternyi 40%-os alkoholtartalmú ital készítéséhez 12-25kg almát használnak fel. A leszedett almát pürévé darálják, majd kipréselik a levét. Az almalé hamar erjedni kezd, a természetes erjedés eredménye az almabor. Amint kifejlõdött az almabor ízvilága, akkor kezdõdik a lepárlás, ami a konyaki eljáráshoz hasonlóan kétszeres kisüsti eljárást jelent. A friss párlat színtelen és olykor agresszív illatú, ezt a hosszú tölgyfahordós érlelés tudja eltüntetni, helyette kellemes aromákkal és aranyló színnel gazdagítja az italt. Ennek érdekében elõszeretettel alkalmaznak kisméretû hordókat. Ha az italt sherrys vagy portóis hordókban pihentetik, az megszünteti az ital esetleges kesernyés ízeit és gazdagítja aromáit. Elõállítása a konyakhoz hasonlóan nem nevezhetõ gazdaságosnak, mert a hordóban történõ oxidatív eljárás miatt tetemes mennyiség párolog el. A borpárlatokhoz hasonlóan léteznek hosszabb érlelésû calvadosok is, az ó-párlat negyven éves érlelés után kerül piacra.Nagyon jót tesz a túlterhelt gyomornak, és néhány cseppje csodálatos ízeket bont ki a feketekávéból. Ezért közkedvelt, a nálunk Remarque regényébõl elhíresült Calva-café a franciák körében. A Calvados híres európai márkája a Boulard cég által készített párlat, a Calvados észak-amerikai rokona a New Englandbõl származó ,,applejack"". Kóser: Bet Din Paris elismerése.
A Boulard Calvados 120 féle válogatott alma felhasználásával készül, megalapozva ezzel a párlat tökéletes ízharmóniáját. A Normandia szívében található, híres Pays dAuge régió származó zamatos gyümölcsökből
kétszeres lepárlással nyerik az üvegbe kerülő nemes párlatot. Az XO-t 8-15 évig érlelik.
Fogyasztása tisztán, szobahőmérsékleten ajánlott.
Megjelennél ital termékeddel az oldalon?
2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon
Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.
A termék árának változása az elmúlt 3 hónapban
Boulard termékek
Összes Boulard Párlatok megtekintése
Hozzászólások száma: 0
Még nincs hozzászólás, legyél TE az első aki hozzászól a(z) Boulard - Calvados XO 0,7L DD termékhez!
Én is hozzászólok