Tequila

(1 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 1 db Tequila érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Sokan szeretik az olyan alkoholos italokat, melyek valóban egy felejthetetlen, és egyedi zamattal rendelkeznek, éppen ilyen többek között a Gold tequila is, mely valójában egy égetett szesz, amit a cukorban gazdag kék agavéból erjesztenek, majd párolnak. Alkoholtartalma jellemzően lehet 38-40 %, illetve 35-55 % között is.

Mi a különlegessége a Gold Teguila-nak?

Ha hazánkban egy szórakozóhelyen egy Teguilát kérsz a pultostól, akkor kedvedre választhatsz a Gold Teguila, illetve a Silver között is. Általában a Silver az, ami mellé a sót, illetve a citromgerezdet is fel szokták szolgálni, míg a Gold mellé jellemzően narancsot, illetve fahéjat kapsz majd kísérőként.
Innentől pedig a mozdulat talán mára már mindenkiben megvan: A fahéj, vagy a só mehet a kézfejre, a gyümölcs pedig a kézbe, és már mehet is a koccintás.
A „Joren” vagy „Oro” – fiatal, vagy arany (Angolul Gold) lehet érleletlen, és érlelt tequila keveréke is.
A legtöbbször azonban ez jellemzően egy olyan érleletlen párlat, amit különböző, tequiláknál használt adalékokkal „finomítanak” a gyártás során.

Bár a Tequila jellemzően napjainkban igen népszerű italnak számít, sokan még sincsenek tisztában azzal sem, hogy honnan származik, illetve, hogy milyen eljárásokkal kerülnek a Tequila Gold-ok a boltok polcaira. Kicsit beleássuk magunkat most a témába, és utána járunk annak is, hogy a saját hazájában az emberek hogyan, milyen módon fogyasszák ezt az égetett szeszt.

Gold, Joven tequila bővebben


A tequila egy mexikói eredetű égetett szesz, melyet a kék agávé cukorban gazdag tövéből erjesztenek és párolnak, általában egyéb termények hozzáadásával. A tequila Mexikó egyik nemzeti itala. Nevét származási helyéről, a Jalisco állambeli Tequila településről kapta. Alkoholtartalma általában 38-40%, valamint 35–55% közt gyártható.
 

Amit a tequiláról tudni érdemes

A tequilát a világon szinte mindenhol ismerik és fogyasztják. Azt sokan tudják, hogy Mexikó nemzeti itala, azt azonban már kevesebben, hogy a készítése is leginkább ehhez az országhoz van kötve, ugyanis a tequila eredetvédelmét számos nemzetközi törvény és egyezmény biztosítja. Ennek értelmében ugyanis csak a mexikói Jalisco állam teljes területe, illetve Guanajuato, Michoacan, Nayarit és Tamaulipas államok egyes területein lehet csak előállítani. Ha tehát olyan tequilát kínálnak nekünk, amely nem Mexikóban készült, akkor azt gyorsan felejtsük is el, mivel az biztosan nem lesz tequila.

Tequila bővebben