Campari Vermut, bitter

(4 találat)
Szűrők elrejtése

Campari

A keserű likőr (bitter) más néven gyomorkeserű egy olyan égetett szesz, amely keserű vagy erősen kesernyés íze miatt eléggé megosztó lehet. A keserű likőröket mindig valamilyen gyógynövénnyel és/vagy fűszernövények ízesítésével teszik a gyártók egyedivé és utánozhatatlanná. Ezeknek a szeszes italoknak az alkoholtartalma is nagyon változó lehet, hiszen ez a szám 15% és 50% között mozog. A bitterekhez használt alkohol a legtöbb esetben finomszesz szokott lenni. A fűszerek közül pedig általában megjelenik az italban a narancs és a narancshéj, a tárnincs, a kínai fahéj, illetve a kaszkarilla is.

Az emberek a legtöbb esetben étkezések után szokták elfogyasztani a keserűlikőröket, de gyakran kevernek belőlük izgalmas koktélokat is.

Campari bitter világa

Világszerte az egyik legnépszerűbb keserűlikőr a Campari, amely remek választás lehet abban az esetben, ha az émelyítő édes italok helyett inkább egy olyan nedűvel szeretnénk koccintani, amely karakteres, és egyedi ízvilágot képes biztosítani a fogyasztója számára. Ez az ital kiváló lehet születésnap, évforduló, karácsony, vagy egy kisebb vagy nagyobb családi összejövetel alkalmával is, de nem hiányozhat akkor sem az italkínálatunkból, ha éppen egy házibulit szeretnénk lebonyolítani.

Tovább olvasom >>
Összesen 4 db Vermut, bitter érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Campari az vermut vagy nem vermut valójában?

Hazánkban gyakran tévesen sorolják ezt az italt a vermutok kategóriájába, pedig a Campari ital valójában egyáltalán nem keverendő a vermutokkal. Azok ugyanis jóval alacsonyabb alkoholtartalommal rendelkeznek, és borból készülnek. Emellett fontos megjegyezni, hogy a vermutok íze nem is ennyire karakteres, kesernyés. A Campari napjainkban már a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb keserű likőr márkájának számít, amely alkoholból, gyümölcsökből, illetve különféle fűszerek kivonatából lett elkészítve. A karakteres kesernyés ízvilága, illetve az erőteljes, sötét színárnyalata már első szaglásra, és első pillantása felhívja magára az emberek figyelmét.
A Bitter Campari alkohol fokát minden esetben attól függően állítják be, hogy végül melyik célországban fog majd forgalomba kerülni. Így az ital alkoholtartalma 20,5% illetve 28% között változhat. Hazánkban a Bitter Campari 25%-os alkoholtartalommal rendelkezik.
Jellegzetes, erős íze miatt jellemzően különleges koktélösszetevőként szokták alkalmazni, borral, vagy szódavízzel keverve picit tudunk lágyítani a keserű ízén, de ez a karakteres íz remekül passzol a citrusos zamatokhoz, éppen emiatt gyakran keverik citrom, és narancslével is.

Campari története

Egészen 1860-ig kell visszarepülnünk az időben ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a Campari Bitterhez, és hogy jobban megismerjük az ital eredetét, és történetét.
Ekkor alkotta meg ugyanis Gaspare Campari az olaszországi Novarában, ezt a megosztó italt. A gyártó elmondása szerint az ital megálmodása óta, semmit nem változtattak az eredeti, titkos recepten.

A világ első Campari üzeme ezután 1904-ben nyitotta meg kapuit, Milánó közelében, Sesto San Giovanniban. David Campari, Gaspare fia lett végül a vállalat igazgatója majd ezt követően el is kezdték az italt exportálni a világ különböző pontjaira. Első körben a Francia Riviéra szívében található Nizzában jelent meg.
Napjainkban a Campari likőrt összesen 190 országban forgalmazzák világszerte.

A legnagyobb mixerek véleménye szerint a Campari ital nem hiányozhat egy bárpultból sem, hiszen ez a bitter az alapja rengeteg híres, klasszikus koktélnak, mint például az Americo-nak, a Negrori-nak, illetve a Garibaldi-nak is. A Campari, illetve a belőle kevert ízletes koktélok már több mint 100 éve örvendhetnek a töretlen népszerűségüknek. A Campari keserűlikőr utánozhatatlan ízét, és egyediségét valószínűleg a titkos receptjének köszönheti, hiszen így hiába próbálnak sokan hasonló zamattal előrukkolni, nem képesek a Campari nedű zamatát leutánozni. Az italt több kiszerelésben is meg tudjuk vásárolni, hiszen hazánkban elérhető belőle a 0,05 L, a Campari 0,7 L, illetve az Campari 1,0 L változat is.

Campari ismertetőjegyei

Jellegzetes ízvilága, és rubinvörös megjelenése miatt felejthetetlenné válik fogyasztói számára

A Campari italban van valami rejtélyes, és varázslatos. A felszabadult öröm szimbólumaként remekül megállja a helyét akár tisztán fogyasztva, aperitifként is. Az intenzív zamata, a karakteres megjelenése, és az inspiráló aromája egy magával ragadó, és egyedi fogyasztási élményt tud garantálni az emberek számára.

A Campari italt rengetegen egy időtlen klasszikus szeszesitalként emlegetik, amely karizmatikus ízvilágával felejthetetlen élményt tud nyújtani mindenkinek, aki egyszer belekortyol. Az ital a milánói stílusával és az egyedi, keserédes ízével tud szolgálni a fogyasztói számára. Meggyőző, mélyvörös, rubint árnyalata pedig szemet gyönyörködtető megjelenést képes kölcsönözni neki. A benne található narancs, narancshéj, kesernyés grapefruit, illetve a Kinin harmonikus együttese tud egy igazán egyedi ízt alkotni a keserűlikőr kedvelői számára. Kiváló lehet ez az ital egy nagyobb ünnep, családi összejövetel, vagy egy házibuli alkalmával is. Kifejezetten azoknak az embereknek tudjuk ajánlani, akik nem igazán kedvelik a nagyon édes italokat.

Ez az ikonikus szeszesital kellő szenvedélyt és kreativitást tud kölcsönözni a fogyasztói számára, így ösztönzi ez az egyetlen ital arra az embereket, hogy minél tovább próbálják meg fenntartani a „vörös szenvedély” izzó lángját az életükben. A Campari ital gyártója szerint manapság különösen fontos az, hogy az emberek időnként ki tudják engedni a fáradt gőzt, és ehhez nagy segítség lehet, ha eközben a kedvenc italukat kortyolják. A gyártó véleménye szerint minden ember feladata az, hogy szenvedélyesen élje az életét, és engedje, hogy egy ízletes ital teljesen ellazítsa őt egy fárasztó, nehéz nap után is.
A „Red Passion” névre hallgató kampány az ital népszerűsítése érdekében jött létre, mely során jó néhány izgalmas, korhatáros videóval rukkolt elő a gyártó az elmúlt néhány év során.A vermut egy nagyon különleges ital, bár sokan nem is tudják mi fán terem. Sokan a keserűlikőrök közé sorolják gyógynövényes íze miatt, mások bornak tartják. Az igazság valahol félúton van, ugyanakkor a vermut közelebb áll a borokhoz, hiszen valójában egy ürmös desszertborról van szó, melyet gyógynövényekkel, többek között ürömmel ízesítenek. A vermut ugyan Németországból származik, de Magyarországon is nagyon népszerű, nemcsak a fogyasztása, de a készítése is. Ez persze nem meglepő, hiszen hazánk híres a jó borairól, a vermut pedig lényegében egy desszertbor.

Mi az a vermut?

Sokféle formában fogyaszthatjuk, jégre töltve, tisztán, koktélalapanyagként. Több típusa is létezik, hiszen a boroknak is többféle fajtáját különböztetjük meg. Létezik száraz és édes vermut, de fehér és vörös fajtákat is megkülönböztetünk. A vermut ízében érezni a bort, viszont a különböző gyógynövények érdekes karakterjegyekkel ruházzák fel. De honnan is indult a vermut története, mit jelent maga a szó, és hogyan is készül ez a különleges ízesített borként is felfogható ital? A következőkben ezekre keressünk a választ.

Vermut, bitter bővebben