Vermut, bitter

(1 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 1 db Vermut, bitter érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A Vermut egy olyan ürmösbor, vagy esetleg csemegebor, melyet különböző ízaromákkal, növényi aromákkal és különleges fűszerezéssel teszik felejthetetlenné. Eleinte a Vermutokat az emberek Aperitifként szolgálták csak fel, de napjainkban számos ízletes koktél alapanyagaként szolgálhatnak a különböző vermutok. Az alkoholtartalmuk általában nem túl magas, az ital jellegzetességéhez hozzájárul többek között a felhasznált finomszesz is.

Martini Vermutok, melyek nem csak aperitifként, hanem koktélként is megállják a helyüket

A szeszesitalok piacán találhatunk édesített vermutokat, melyeket cukorsziruppal édesítenek, illetve olyat is, mely nincs édesítve, ezek pedig a száraz vermutok, melyek a legtöbbször egy karakteres, kesernyés ízzel rendelkeznek. Az ital ízesítésével a kezdetekkor az volt az emberek célja, hogy elfedjék a nem túl jó minőséggel rendelkező borok eredeti ízét, így kaptak ezek az olcsó borok egy enyhén frissítő, gyógyfüves ízvilágot.

Martini vermut, bitter bővebben


A vermut egy nagyon különleges ital, bár sokan nem is tudják mi fán terem. Sokan a keserűlikőrök közé sorolják gyógynövényes íze miatt, mások bornak tartják. Az igazság valahol félúton van, ugyanakkor a vermut közelebb áll a borokhoz, hiszen valójában egy ürmös desszertborról van szó, melyet gyógynövényekkel, többek között ürömmel ízesítenek. A vermut ugyan Németországból származik, de Magyarországon is nagyon népszerű, nemcsak a fogyasztása, de a készítése is. Ez persze nem meglepő, hiszen hazánk híres a jó borairól, a vermut pedig lényegében egy desszertbor.

Mi az a vermut?

Sokféle formában fogyaszthatjuk, jégre töltve, tisztán, koktélalapanyagként. Több típusa is létezik, hiszen a boroknak is többféle fajtáját különböztetjük meg. Létezik száraz és édes vermut, de fehér és vörös fajtákat is megkülönböztetünk. A vermut ízében érezni a bort, viszont a különböző gyógynövények érdekes karakterjegyekkel ruházzák fel. De honnan is indult a vermut története, mit jelent maga a szó, és hogyan is készül ez a különleges ízesített borként is felfogható ital? A következőkben ezekre keressünk a választ.

Vermut, bitter bővebben

Array ( [user_page_view_counter] => 1 [admin_page] => 0 [item_order] => name_asc [instock] => [user] => Array ( [current_filters] => Array ( [0] => Array ( [id] => 289 [label] => Vermut, bitter [value] => [is_deleted] => 0 [parent_id] => 0 [alias] => vermut-bitter [order_by] => 11 [group_by] => 0 [meta_title] => Vermut, bitter [meta_description] => Vermut és bitter különlegességek, prémium kategóriában, elérhető áron. Online italrendelés, ingyenes házhozszállítás. Magyarország legnagyobb vermut kínálata. [description_short] =>

A vermut egy nagyon különleges ital, bár sokan nem is tudják mi fán terem. Sokan a keserűlikőrök közé sorolják gyógynövényes íze miatt, mások bornak tartják. Az igazság valahol félúton van, ugyanakkor a vermut közelebb áll a borokhoz, hiszen valójában egy ürmös desszertborról van szó, melyet gyógynövényekkel, többek között ürömmel ízesítenek. A vermut ugyan Németországból származik, de Magyarországon is nagyon népszerű, nemcsak a fogyasztása, de a készítése is. Ez persze nem meglepő, hiszen hazánk híres a jó borairól, a vermut pedig lényegében egy desszertbor.

Mi az a vermut?

Sokféle formában fogyaszthatjuk, jégre töltve, tisztán, koktélalapanyagként. Több típusa is létezik, hiszen a boroknak is többféle fajtáját különböztetjük meg. Létezik száraz és édes vermut, de fehér és vörös fajtákat is megkülönböztetünk. A vermut ízében érezni a bort, viszont a különböző gyógynövények érdekes karakterjegyekkel ruházzák fel. De honnan is indult a vermut története, mit jelent maga a szó, és hogyan is készül ez a különleges ízesített borként is felfogható ital? A következőkben ezekre keressünk a választ.

[description] =>

A vermuth egy ízesített, dúsított bor, amelyet különféle növényi anyagokkal ízesítenek és néha színeznek is. Az ital modern változatait először a 18. század közepétől későig állították elő Torinóban, Olaszországban. A 19. század végén azonban népszerűvé vált a csaposok körében, mivel kulcsfontosságú összetevője számos, napjainkig fennmaradt klasszikus koktélnak. Amellett, hogy aperitifként, vagy koktélösszetevőként fogyasztják, a vermutot néha alternatív fehérborként használják a főzés során.

A vermut az bitter? Vagy a kettő teljesen más?

Akadnak, akik a vermutot is a bitterek közé sorolják, de a két ital valójában különbözik egymástól. Ahhoz, hogy ezt a különbséget megértsük, előbb tisztáznunk kell, mi is az a bitter. A bitter jelentése keserű, ami utal az ital ízére. A bitter valójában keserűlikőr vagy más néven gyomorkeserű, amely egy ízesített égetett szesz gyógynövényekkel gazdagítva. Az alkoholtartalma minimum 15 %, de akadnak 40-50 %-os bitterek is. A legnevesebb bitter likőrök közé tartozik az Angostura bitter, a Campari bitter, de létezik Orange bitters is. Természetesen hazai vonatkozása is van a bittereknek, a legismertebb magyar bitter az Unicum, melyet szinte biztos, hogy mindenki ismer.

A vermut és a bitter sokszor az italkeresőkben egy kategóriakánt van feltüntetve. A bitter és a vermut közös tulajdonsága a gyógynövények használatában keresendő. A különbség azonban az, hogy míg a bitter egy égetett szesz, melyet gyógynövényekkel ízesítenek, addig a vermut alapja a bor, általában fehérbor, melybe ürmöt, és más egyéb fűszereket, például kis ezerjófüvet fahéjat, koriandertermést, keserű narancs héjat, szegfűszegvirágot, vagy bodzavirágot tesznek. Mivel égetett szesszel is szokás megerősíteni a bort a vermutkészítés során, ezért is lehet, hogy bitternek tulajdonítják. Az ízük is eltérő, a bitter, ahogy a neve is mutatja keserű, még a vermut jellemzően nem az, bár a keserű ízvilág is érződik benne, de alapvetően nem mondható keserűnek.

Egy kis történelem, avagy hogyan született meg a vermut?

Bár a vermuth feltalálójának Antonio Benedetto Carpanót tartják, az ital története jóval korábbra tehető, bár akkor még nem hívták vermutnak. Ugyanakkor az ürmöt már Pitegorasz korában is használták bélférgesség ellen, és már akkor is borba áztatták. Hippokratesz is használta különböző bajok orvoslására, vagyis az üröm felhasználása nem új keletű dolog. Házilag már a 17. században is készítettek vermutot, vagyis ürömmel ízesített borokat. Eredetileg a nyers, olcsó, nem túl finom borokat ízesítették gyógynövényekkel, hogy ihatóak legyenek. Üzleti lehetőséget azonban Antonio Benedetto Carpanót látott meg a vermutkészítésben, aki 1786-ban „vermouth”-nak nevezte el az általa megalkotott italt.

Torinóban kezdték el gyártani, majd több neves italmárka is piacra dobta a saját vermut márkáját, a Cinzano család 1816-ban, a Martini & Rossi 1863-ban. Az 19-20. században komoly vádakkal illették a vermutot. Ahogyan az abszint, úgy a vermut is ugyebár ürömmel készül, aminek mérgező hatása van, és ezzel vádolták az italt is. Ennek ellenére a 20. században a vermut népszerű itallá vált szerte Európában. A vermut neve is érdekes kérdés, a német Wermut szó, amely régebben wemuthként íródott fehér ürmöt jelent, de mára már az ürmös borokat is így nevezik.

Hogyan készül a vermut?

Azt ugyebár már tisztáztuk, hogy miből készül a vermit: borból és különböző gyógynövényekből, mint a fehérüröm, a kis ezerjófű, a fahéj, a koriandertermés, a keserű narancs héja, a szegfűszegvirág, a bodzavirág, a kálmosgyökér, vagy az örménygyökér. Bár házilag is készíthető, az üzemi előállítása azért eltér az otthoni készítéstől. Nagyüzemi vermutgyártás esetén a fűszerekből és gyógynövényekből kivonatot készítenek egy erős alkoholos oldat segítségével, mely aztán ülepítési, érlelési és finomítási eljáráson is keresztül megy. Egyes fajtákat még le is párolják.

Az elkészült kivonatot aztán hozzákeverik a borhoz, illetve etil-alkohol, cukor, esetleg karamell is kerül a keverékbe. Ez a keverék aztán többféle szűrési eljáráson is átmegy, mielőtt palackozzák és stabilizálják. Házilag jóval egyszerűbben készíthetünk vermutot. A legegyszerűbb eljárás a házi vermut készítésére, ha égetett szesszel megerősített fehérborba áztatjuk a gyógy és fűszernövényeket, majd leszűrjük a keveréket. Ha ki szeretnénk próbálni az otthoni vermut készítést, a neten számos receptet találunk, de ne lepődjünk meg, ha a végeredmény nem lesz olyan, mint a  Martini, Cinzano, Carpano, Chambéry, Gancia vagy a Noilly Prat vermutok.

A vermut típusairól

A vermutnak alapvetően három típusát különböztetjük meg cukortartalom alapján. A legédesebbtől a legszárazabbig a következő típusokat különböztetjük meg:

Érdekesség, hogy red, vagyis az édes fajtát sokan olasz vermutnak hívják, míg a fehéret francia vermutnak nevezik, annak ellenére, hogy mindkét területen mindegyik típust gyártják és fogyasztják.

Léteznek ízesített vermutok is, például Angelli kínálatában találunk áfonyás, cseresznyés és szamócás vermutot is, ugyanakkor a legtöbb vermutba nem kerül gyümölcsös ízesítést.

A legnevesebb vermutmárkákról

A vermut világszerte ismert és keresett ital, számos márka van már belőle a piacon, nemcsak Európában, de szerte a világon. A legismertebb márkák természetesen a Martini és a Cinzano, melyeket nemcsak a vermut készítésről, ismerünk, hiszen a Martini rumot, a Cinzano pedig pezsgőt is gyárt. Ennek ellenére, a vermut is színesíti a palettájukat. Természetesen nemcsak ez a két vermutmárka létezik, a Garrone, a Carpanoés a Mancino is nagyon híres márka hazánkban is.

A vermutokat sokszor stílus szerint is elkülönítik. Ez azért hasznos, mert így könnyebben ki tudjuk választani a nekünk tetsző márkát, és a márkán belül a megfelelő fajtát.

Magyar vermut létezik?

Bár a Garrone vermut márka rendelkezik magyarországi gyárral, nem magyar márka. Ha magyar vermutot szeretnénk kóstolni, akkor bizony nagyon sokat kell keresgélünk, mivel jelenleg nem igazán fogunk találna, ha csak nem nagyon idős, gyűjtői darabot. Talán akadnak, akik még emlékeznek az Éva vermutra, mely egy magyar vermutmárka volt, és nem tartozott a legfinomabb vermutok közé a 90-es években.

Ha ugyan vermut márkát nem is, de magyar ürmös bort még találhatunk, ugyanis a Hajós–Bajai borvidéken és a Badacsonyi borvidéken is készítenek ürömmel ízesített borokat. A Hajós-Bajai vidéken inkább édes ürmösbort készítenek, míg a Badacsonyi borvidéken félszáraz ürmösbort kínálnak.

Hogyan fogyasszuk a vermutot?

A vermutot többféleképpen is élvezhetjük. Egyrészt tisztán, aperitifként, erre leginkább a sweet és az extra dry típust javasolják. Egyesek jégre töltve isszák, de hűtve is fogyasztható. A száraz fehér vermutokat sokszor javasolják koktélalapanyagnak, mivel számos vermut alapú koktél létezik. A legismertebb koktélok a következők:

Hol kóstolhatjuk meg a legjobb vermutokat?

A vermut Magyarországon is népszerű ital, ezért nem csoda, ha bolti forgalomban és vendéglátóhelyeken is találkozhatunk vele. A koktélokat kínáló vendéglátó helyek egyre gyakrabban kínálnak vermut alapú koktélokat, de egyre több helyen kapható tisztán is vermut a kínálatban. A bolti forgalomban is megtalálhatóak a legnagyobb vermut márkák, mint a Martini vagy a Cinzano vermutok, ha viszont valamilyen vermut különlegességet vagy külföldi márkát szeretnénk megkóstolni, akkor érdemes inkább az italwebshopok kínálatát böngészni.

Az italwebshopok közül az italkereso.hu kínálata az egyik leggazdagabb vermutok tekintetében is, nemcsak a legismertebb márkákat találjuk meg (Martini, Cinzano), hanem prémium kategóriás márkákat is, mint a Del Professore. A vermut ára márkánként és típusonként is eltérő lehet, pár ezer forinttól akár több tízezer forintba is kerülhet egy vermut, különösen ha prémium kategóriás vermut márkáról van szó. A vermut egy különleges ital, melyet a borkedvelőknek és a gyógynövényes likőrök fogyasztóinak is érdemes megkóstolniuk.

[headline_title] => Kategória [is_visible] => 1 [is_og] => 1 [last_update] => 2021-12-28 20:31:32 [og_title] => Vermut, bitter - rendelés készletről - Italkereső.hu [og_description] => Vermut és bitter különlegességek, prémium kategóriában, elérhető áron. Online italrendelés, ingyenes házhozszállítás. Magyarország legnagyobb vermut kínálata. [canonical] => 0 [is_ads_filter] => [is_ads_list] => [is_ads_fb] => [is_ads_main] => [is_ads_newsletter] => [is_ads_brand] => ) [1] => Array ( [id] => 338 [label] => Martini [value] => [is_deleted] => 0 [parent_id] => 289 [alias] => martini [order_by] => 3 [group_by] => 1 [meta_title] => Martini Vermut - árak és akciók [meta_description] => Nálunk megtalálod az összes Martini vermut fajtát mint pl.: Bianco, Fiero, Rosso, Extra Dry, Riserva. 250 ital webshop kínálata egy helyen, hasonlítsd össze az árakat és vedd meg a legjobb áron. [description_short] =>

A Vermut egy olyan ürmösbor, vagy esetleg csemegebor, melyet különböző ízaromákkal, növényi aromákkal és különleges fűszerezéssel teszik felejthetetlenné. Eleinte a Vermutokat az emberek Aperitifként szolgálták csak fel, de napjainkban számos ízletes koktél alapanyagaként szolgálhatnak a különböző vermutok. Az alkoholtartalmuk általában nem túl magas, az ital jellegzetességéhez hozzájárul többek között a felhasznált finomszesz is.

Martini Vermutok, melyek nem csak aperitifként, hanem koktélként is megállják a helyüket

A szeszesitalok piacán találhatunk édesített vermutokat, melyeket cukorsziruppal édesítenek, illetve olyat is, mely nincs édesítve, ezek pedig a száraz vermutok, melyek a legtöbbször egy karakteres, kesernyés ízzel rendelkeznek. Az ital ízesítésével a kezdetekkor az volt az emberek célja, hogy elfedjék a nem túl jó minőséggel rendelkező borok eredeti ízét, így kaptak ezek az olcsó borok egy enyhén frissítő, gyógyfüves ízvilágot.

[description] =>

Milyen ízeket tudunk megkóstolni a Martini Vermutok között?

A Vermutokat elsősorban aperitifként tudtak a magas népszerűségük szintjére felemelkedni, napjainkban pedig már a világ számos pontján fogyasszák különböző formákban. Akik kedvelik az igazán különleges megoldásokat, azok bátran kipróbálhatják a vermutokból készült koktélokat is, melyek lágyabbak, gyengédebbek és üdébbek.

A Martini & Rossi Vermutok híresek és népszerűek, így akár magában fogyasztva, akár koktél alapanyagaként is tökéletesen megállják a helyüket. Mára már a Martini italmárkát az emberek nagy része a vermutok szakértőjeként is emlegeti, a cég pedig számos izgalmas ízvilággal rukkolt elő.

A Martini fajták között rengeteg ízt tudunk megkülönböztetni:

Mit kell tudnunk a legismertebb Martini Vermutokról?

A Martini Bianco az egyik legismertebb, és legnépszerűbb Vermutok közé sorolható. Az ital nem mindennapi ízvilággal nyűgözi le a fogyasztóit, ugyanis a benne lévő vanília íz harmonikusan képes illeszkedni a különböző fűszerekkel, és aromákkal. A Martini Bianco mára már a világ egyik legismertebb italának számít, klasszikus aperitifként, de akár egy izgalmas koktél alapanyagként is tökéletesen megállja a helyét.

Rengetegen úgy tartják, hogy az ital titka leginkább a legfinomabb válogatott boroknak, az ízletes aromáknak, és az évszázados szakértelemnek köszönheti a népszerűségét, és míg korábban csak vendégváróként fogyasztották az emberek, mára már számos kevert ital alapanyagaként is szolgál.

A Martini Extra Dry már a lélegzetelállító, élénk zöld palackjával is azonnal fel tudja hívni magára az emberek figyelmét, a benne található 18%-os alkoholtartalommal rendelkező ital pedig egy olyan különleges száraz vermut, amely akár bátran nevezhető fűszerezett bornak is. Remek választásnak bizonyulhat abban az esetben, ha egy klasszikus aperitif-el szeretnénk fogadni a vendégeinket.
Kiváló minősége, egyedülálló íze miatt napjainkban ez a világ egyik legtöbbet keresett itala. Az Olaszországból származó száraz vermut akár önmagában is fogyasztható, de akár izgalmas koktélok alapanyagaként is bátran felhasználható.

A márkától emellett igen nagy népszerűségnek örvend még a Martini likőr, mely ez esetben a Riserva Bitter névre hallgat. 100%-ban természetes összetevőkből, és több mint 20 gyógynövényből lett előállítva, kifejezetten az ínyencek számára. A martini árakat tekintve elmondhatjuk, hogy a márka termékei megfizethetőek. 

Kiknek való a Martini Fiero, és a Martini Rosso?

A Martini Fiero már első ránézésre is meggyőző lehet, mélyvörös árnyalata mellett ugyanis valószínűleg senki nem tud elmenni szó nélkül. Ízében erőteljesen dominál a mediterrán citrusosság, mely a vérnarancs karakteres zamatával lett az igazi. Ez a gyümölcs adja az ital színét, és ízét is, mélyvörös színére pedig már a vermut neve is utal, hiszen a Fiero annyit jelent, hogy vad, bátor.

Azok az emberek, akik igazán kedvelik a Vermutok karakteres ízét, bátran fogyaszthatják ezt a 14,9%-os alkoholtartalommal rendelkező italt akár önmagában is, de azoknak, akik még barátkoznak a vermut-ízzel, kiváló választás lehet megkóstolni egy Martini Fieroból készült kevert italt.
A Fiero leginkább a citrusos-narancsos ízével lett az igazi, és felejthetetlen, mely kifejezetten jól eső lehet egy forró nyári napon.

Megjelenése után ugyancsak rövid időn belül lett igen népszer ital a Martini Rosso, amely a maga 15%-os alkoholtartalmával nem mondható egy túlságosan erős italnak, a különleges, elegáns, és frissítő ízvilága miatt pedig ezt a nedűt a legtöbb esetben inkább a hölgyek szokták fogyasztani.
A zamata, az illata és a fűszerezése is egyedülálló és összetéveszthetetlen, a különlegességéhez pedig hozzájárul a mély színe, mely valószínűleg azonnal fel tudja izgatni az érzéseket.
Öntsük egyszerűen jégre, hogy az finom, stílusos ital teljes mértékben fel tudjon frissíteni bennünket egy nehéz nap után. Ha azonban még ennél is lágyabb ízekre vágyunk, akkor akár különböző gyümölcslevekkel is meg tudjuk bolondítani. Ez a változat pedig tökéletes választás lehet egy házibuli, vagy egy nyári kerti party esetében is.

A Martini Rosato felejthetetlen ízélményt tud garantálni azok számára, akik most kóstolnak meg egy prémium minőségű vermutot. Remek választás lehet a Rosato első próbálkozásra is, hiszen ez az ital könnyed fűszerezéssel, és kellemes, lágy textúrával látta meg a napvilágot.
Csodaszép és látványos halvány rózsaszínes megjelenése igazán vonzó látványt tud nyújtani az ember számára főleg néhány jégkocka társaságában. A könnyed fűszerezéssel rendelkező karakteres ital egyaránt élvezhető télen és nyáron is.

Az ital édeskés zamatában sokan felfedezik a forralt borra emlékeztető ízeket és illatokat egyaránt, ez valószínűleg annak köszönhető, hogy az italban megjelenik az ánizs, a szerecsendió, és többek között a szegfűszeg is. Az ízében továbbá megjelennek a friss, gyümölcsös elemek is, melynek édessége harmonikusan passzol a benne lévő fűszerekhez. A Martini Rosato vermut lecsengése pedig kellemesen keserédes. 

Nézz szét kínálatunkban ahol több mint 250 ital webshop Martini termékei érhetőek el, a legjobb Martini árakat nálunk találod.

[headline_title] => Gyártó [is_visible] => 1 [is_og] => 1 [last_update] => 2023-07-09 11:08:51 [og_title] => Martini Vermut - árak és akciók [og_description] => Nálunk megtalálod az összes Martini vermut fajtát mint pl.: Bianco, Fiero, Rosso, Extra Dry, Riserva. 250 ital webshop kínálata egy helyen, hasonlítsd össze az árakat és vedd meg a legjobb áron. [canonical] => 0 [is_ads_filter] => [is_ads_list] => [is_ads_fb] => [is_ads_main] => [is_ads_newsletter] => [is_ads_brand] => ) [2] => Array ( [id] => 4020 [label] => Angostura [value] => [is_deleted] => 0 [parent_id] => 289 [alias] => angostura [order_by] => 18 [group_by] => 1 [meta_title] => [meta_description] => [description_short] => [description] => [headline_title] => Gyártó [is_visible] => 1 [is_og] => 0 [last_update] => 0000-00-00 00:00:00 [og_title] => [og_description] => [canonical] => 0 [is_ads_filter] => [is_ads_list] => [is_ads_fb] => [is_ads_main] => [is_ads_newsletter] => [is_ads_brand] => ) [3] => Array ( [id] => 313 [label] => 0,7 L [value] => [is_deleted] => 0 [parent_id] => 289 [alias] => 0.7-liter [order_by] => 2 [group_by] => 3 [meta_title] => 0,7 L [meta_description] => 0,7 L [description_short] => [description] => [headline_title] => Űrtartalom [is_visible] => 1 [is_og] => 0 [last_update] => 0000-00-00 00:00:00 [og_title] => [og_description] => [canonical] => 1 [is_ads_filter] => [is_ads_list] => [is_ads_fb] => [is_ads_main] => [is_ads_newsletter] => [is_ads_brand] => ) [4] => Array ( [id] => 4019 [label] => 0,1L [value] => [is_deleted] => 0 [parent_id] => 289 [alias] => 0.1l [order_by] => 7 [group_by] => 3 [meta_title] => [meta_description] => [description_short] => [description] => [headline_title] => Űrtartalom [is_visible] => 1 [is_og] => 0 [last_update] => 0000-00-00 00:00:00 [og_title] => [og_description] => [canonical] => 1 [is_ads_filter] => [is_ads_list] => [is_ads_fb] => [is_ads_main] => [is_ads_newsletter] => [is_ads_brand] => ) [5] => Array ( [id] => 314 [label] => 25 % [value] => [is_deleted] => 0 [parent_id] => 289 [alias] => 25 [order_by] => 2 [group_by] => 4 [meta_title] => 25 % [meta_description] => 25 % [description_short] => [description] => [headline_title] => Alkoholtartalom [is_visible] => 1 [is_og] => 0 [last_update] => 0000-00-00 00:00:00 [og_title] => [og_description] => [canonical] => 1 [is_ads_filter] => [is_ads_list] => [is_ads_fb] => [is_ads_main] => [is_ads_newsletter] => [is_ads_brand] => ) [6] => Array ( [id] => 3072 [label] => 28,5% [value] => [is_deleted] => 0 [parent_id] => 289 [alias] => 28.5 [order_by] => 11 [group_by] => 4 [meta_title] => [meta_description] => [description_short] => [description] => [headline_title] => Alkoholtartalom [is_visible] => 1 [is_og] => 0 [last_update] => 0000-00-00 00:00:00 [og_title] => [og_description] => [canonical] => 1 [is_ads_filter] => [is_ads_list] => [is_ads_fb] => [is_ads_main] => [is_ads_newsletter] => [is_ads_brand] => ) [7] => Array ( [id] => 3504 [label] => 7% [value] => [is_deleted] => 0 [parent_id] => 289 [alias] => 7 [order_by] => 15 [group_by] => 4 [meta_title] => [meta_description] => [description_short] => [description] => [headline_title] => Alkoholtartalom [is_visible] => 1 [is_og] => 0 [last_update] => 0000-00-00 00:00:00 [og_title] => [og_description] => [canonical] => 1 [is_ads_filter] => [is_ads_list] => [is_ads_fb] => [is_ads_main] => [is_ads_newsletter] => [is_ads_brand] => ) ) ) [currentModule] => item_list [show_floating] => 1 )