Bacardi Breezer Cider

(6 találat)
Szűrők elrejtése

Bacardi Breezer

Az egyik legismertebb cooler Magyarországon a Bacardi Breezer. A Bacardit természetesen sokan a minőségi, prémiumkategóriás rumgyártás miatt ismerjük, de a fiatalok körében a Bacardi neve inkább a Bacardi Breezerhez köthető. De mi is az a cooler? Aki nem annyira járatos a bár szakszavak világában, ezt a kifejezést talán nem is ismeri, ugyanakkor magát az italt, amit takar biztosan kóstolta már. A cooler lényegében olyan italt takar, amely enyhén édeskés hosszú ital, melyet magas, enyhén szélesedő pohárban szolgálnak fel egy szívószállal.

Mi az a Bacardi Breezer?

A Bacardi Breezer is a coolerek sorát erősíti. Egy gyümölcsízű, enyhe alkoholtartalmú, mérsékelten szénsavas ital, lényegében egy gyümölcskoktél, melynek a Bacardi rum az alapja. Számos ízben gyártják, hazánkban azonban csak öt ízben kapható. Ha egy meleg nyári este, egy kis felfrissülésre vágyunk, akkor a Bacardi Breezert mindenképp érdemes kipróbálni. De mielőtt rendelnénk egyet, érdemes tudni, hogy milyen ízekből válogathatunk, és persze, hogy honnan szerezhetjük be a kedvenc ízesítésű Bacardi Breezerünket.

Tovább olvasom >>
Összesen 6 db Cider érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A Bacardi Breezerek fő összetevője: a Bacardi Rum

A Bacardi Breezer „receptje” nem is annyira bonyolult, hiszen lényegében valamilyen gyümölcsből, szénsavas vízből és rumból áll. Természetesen nem akármilyen rum kerül bele a Bacardi Breezerbe, hanem minőségi, prémium kategóriás Bacardi Rum. A Bacardi rum története meglehetősen messzire nyúlik vissza, egészen az 1862-es évig, amikor is a spanyol származású "Don" Facundo Bacardi Massó megvásárolt egy kis lepárló üzemet Santiago de Cuba-ban, és bor importőrként és kereskedőként kezdett tevékenykedni.

Miután kidolgozott egy hatékony eljárást cukornádmelasz erjesztésére, lepárlására és keverésére, elkezdett rumot is gyártani. A Bacardi útja innen csak felfelé vezetett. A Bacardi Breezer szintén a Bacardi tulajdonát képezi, a logó is jól mutatja, hogy a Bacardi Breezerekben Bacardi rum van. A cég népszerűségét tehát nemcsak a minőségi rum adja, hanem a Bacardi Breezer longdrink is, melyet már a világ számos országában megtalálhatunk. De mely országok italkínálatában találhatjuk meg, és hol nem?

A Bacardi Breezer útja a nemzetközi piacokon

A Bacardi Brizer ma már számos országban kaphat, és meglehetősen népszerű. Megtalálhatjuk Indiában, Európában, Izraelben, Kanadában és Ausztráliában, és Kínában is. Érdekesség, hogy Indiában a Bacardi Breezer volt az első import cooler ital, és még ma is piacvezetőnek számít ebben a kategóriában. Szintén érdekes adat, hogy az Egyesült Királyságban bár kapható volt a Bacardi Breezer, de manapság már nem találkozunk vele, mert 2015-ben megszüntették.

A briteknél 1993-ban kezdték árulni, és az egyik legnépszerűbb italnak számított a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején, ennek ellenére a Bacardi Breezer mindössze 23 évig volt forgalomba az országban. Hazánkban azonban még manapság is nagyon keresett ital, számos helyen kapható 0,275 l-es kiszerelésben. De milyen ital is valójában? És mekkora Bacardi Breezer alkoholtartalom?

Milyen ital a Bacardi Breezet?

Azt már ugyebár tisztáztuk, hogy a Bacardi Breezer egy cooler, bár sokan koktélként tekintenek rá. Ez nem is csoda, hiszen a rum és víz keverékét gyümölccsel ízesítik, a végeredmény pedig egy nem túl alkoholos gyümölcsös ital, mely jól illik a szórakozóhelyekre vagy a kerti partikra. A Breezer alkoholtartalma valóban nagyon enyhe, mindössze 4%, ami azok számára is élvezetessé teheti ezt az italt, akik a rum ízét alapvetően nem kedvelik. A Bacardi Breezer ízek ugyanis inkább gyümölcsös, mint rumos, bár a rumnak nemcsak az alkoholtartalom köszönhető, hanem az egyedi ízvilág is.

A Bacardi Breezerekben mindenképp érződik a fehér rum karaktere, ugyanakkor a gyümölcsök íze lényegesen jobban érvényesül, mint például az ízesített rumok esetében. Ez érthető is, hiszen a Bacardi Breezer nem csupán rumból és gyümölcsökből áll, hiszen ez az ital lényegében egy koktél.

Bacardi Breezer fajták

A Bacardi Breezer ízekből rengetegféle van, gyártanak citrom, őszibarack, ananász, alma, rubin grapefruit, lemon, narancs, szeder, görögdinnye, áfonya, kókuszdió, málna, áfonya, gránátalma, eper és mangó ízű Bacardi Breezert , és egyes országokban  még csokoládé ízben is kapható. Hazánkban azonban csak öt ízben érhető el, melyek a kövezkezők:

A Bacardi Breezer lime és a Bacardi Breezer lemon természetesen nem ugyanaz. A lime ugyanis zöldcitrom, kicsit enyhébb és kesernyésebb, mint a citrom, míg a lemon fajtában igazi citrom van és nem lime. Érdemes mindegyik ízt kipróbálni, ahogyan a többi három ízt is, hogy eldönthessük, melyik passzol hozzánk a legjobban. Ezek az ízek a legelterjedtebbek egyébként, ám ha a világ más országaiban járunk, akkor természetesen más ízeket is találhatunk, és az is előfordulhat, hogy a hazánkban megszokott Bacardi Breezer ízek nem kaphatók.

Hol kapható a Bacardi Breezer?

A Bacardi Brezzert ma már számos vendéglátóhelyen árulnak, de a hipermarketek polcán is megtalálhatjuk őket, mint a Tesco, az Auchan, az Aldi vagy a Spar. Emellett azonban már a webáruházak kínálatát is erősítik. Ha Bacardi Breezert szeretnénk vásárolni, akkor érdemes az italkereso.hu oldalra ellátogatni, ahol azokat az italwebshopokat találhatjuk, ahol kaphatóak az különböző ízek. Természetesen nem minden íz kapható mindenhol, érdemes tehát a konkrét Bacardi Breezer ízre rákeresni.

A legnépszerűbb ízek, mint a Bacardi Breezer Görögdinnye és a Bacardi Breezer Lemon több helyen kaphatóak.

Az www.italkereso.hu azért is hasznos, mert nemcsak azt tudjuk megnézni, hogy hol kapható a kedvenc Bacardi Breezer ízünk, hanem az árakról is tájékozódhatunk. Az árak ízenként is eltérhetnek, de boltonként és webshoponként is. Például a Bacardi Breezer Görögdinnyét 520 Ft-ért is megvehetjük, de van ahol 699 Ft-ért árulják, úgyhogy érdemes utánajárni az áraknak, mert nagyobb tétel rendelése esetén akár több ezer forint különbség is lehet az árak között. Nézz szét oldalunkon és találd meg a legjobb Bacardi Breezer árakat, 200 italwebshop kínálatában. A cider egy különleges ital, hiszen annak ellenére, hogy számos tulajdonságban egyezik, nem tekinthető igazán bornak, ám sörnek sem, és a habzó- vagy gyöngyözőboroktól is eltér. Ha a cider szót magyarra fordítanánk, akkor egyből rájönnénk, hogy a cider valójában almabor. Bár az almaborkészítés gyökerei meglehetősen régre nyúlnak vissza, de ez az ital ez elmúlt 10-15 évben kezdett igazán felkapott lenni, és hamar a legkedveltebb nyári itallá vált. Alacsony alkoholtartalmával és frissítő gyümölcsös ízével Magyarországon, de szerte Európában igen felkapott lett, ami számos cider márka megszületéséhez vezetett.

Cider készítés és fogyasztás

Bár a cider alapvetően almából készül, hiszen almabor, ma már számos más ízesítésben is létezik. A készítésének bizonyos országokban nagy hagyománya van, mint például Franciaország és Anglia, de ma már többféle eljárással is készülhet almabor. A hagyományos eljáráson túl egyes ciderek nem natúr mustból készülnek, hanem erősen cukrozott és vizezett almaléből erjesztik őket, és hozzáadott szén-dioxiddal és ízesítőkkel dúsítva kerülnek palackozásra. Mielőtt megismerkednénk a legismertebb cider márkákkal, előbb érdemes tudni, hogy honnan is származik a cider, és hogy mi minősül valójában annak.

Cider bővebben