Jägermeister Keserű likőr

(31 találat)
Szűrők elrejtése

Jägermeister

A Jagermeistert a keserűlikőr kedvelőknek valószínűleg nem kell bemutatni, hiszen egy nemzetközileg elismert, német ital, mely méltán emelkedett a legkedveltebb gyomorkeserűk közé. A Mast-Jägermeister AG nevű cég székhelye az alsó-szászországi Wolfenbüttel városában található, ahol a Jagermeister előállítása és palackozása is zajlik. Az ital 35%-os, és nemcsak tisztán fogyasztva, hanem koktélok alapanyagaként is kiváló választás. Számos módon fogyasztják hazánkban is. A köznyelvben „agancsos kóla” néven is hivatkoznak rá, célozva a palackon található címkére.

Jagermeister a legsikeresebb német gyomorkeserű

A Jagermeister ma már nemzetközileg is elismert, 80-nál is több országban lehet kapni, köztük Magyarországon is. Több terméket is gyártanak, melyek közül azonban nem mind kerül az összes országban forgalomba.

Tovább olvasom >>
Összesen 31 db Keserű likőr érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Jagermeister történelem

A Jagermeister története több mint 80 éve kezdődött, pontosan 1934-ben, amikor megalkották a máig féltve őrzött receptjét, ami azóta is titok. A német piacokra egy évvel később került, és már akkor hatalmas sikert aratott. Kezdetben csak a hazai közönség kóstolhatta meg, ám a 70-es évektől beindult az exportálás, és már egyre több országban lett kapható. Elsősorban a készen palackozott ital került forgalomba külföldön, ez azóta nem sokban változott. Mára összesen négy ország kapott rá engedélyt, illetve lehetőséget, hogy a saját országában palackozza a Jagermeistert.

A Jagermeister sok titok övezi, ám azt tudni lehet, hogy kinek köszönhető az ital megalkotása, illetve az elnevezése.  Az italt Curt Mast alkotta meg, ahogyan a nevet is ő választotta az italnak. Mivel maga is lelkes vadász volt, így a névválasztás is ezt tükrözte. Az italon szereplő logó Szent Hibertusz legendájára utal, aki egy vadászat alkalmával egy szarvast pillantott meg fénylő kereszttel az agancsai között. Ettől az élménytől megtért, pap, majd püspök lett, később pedig az erdészek védőszentjévé is választották. A Jagermesiter címkéje előtte állít emléket.

Jagermeister összetevői

A Jagermeister összetevőit és receptjét titok övezi, ahogyan a készítés módjának pontos részleteiről sem beszélnek a készítők, ugyanakkor azért a folyamat lépései és az alapanyagok azért tudhatóak. Az bizonyos, hogy a Jagermeister 56 féle gyógynövényből készül, melyek közül mindegyik nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a hamisítatlan, hagyományos Jagermeister ízt elérjék. Az italt alkotó gyógynövényeket, virágokat, gyökereket és gyümölcsöket a világ számos tájáról szerzik be, és először egy áztatási folyamaton mennek keresztül. Hogy pontosan mely növények alkotják az italt, azt nem lehet tudni, ám a Jagermesiter ízéből lehet következtetni az alapanyagokra.

A készítési folyamatról is csak keveset lehet tudni. Annyi bizonyos, hogy a gyógynövényekből lepárlás útján nyerik ki az ital alapját, majd egy érlelési folyamaton mennek keresztül, aminek következtében létrejön a Jagermeister egyedi ízvilága. Az érlelés tölgyfahordóban történik, a gyár 445 hordójának egyikében. Az érlelés közel egy évig tart, és csak azt követően kerül az ital palackozásra. A Jagermesiester a legnagyobb titkokban és természetesen a németekre jellemző precizitással készül.

Jagermaister fajták

Az eredeti Jagermeister is meglehetősen népszerű ital, és keresett gyomorkeserű. Ám a márka termékei nem merülnek ki mindössze egyetlen italban. Összesen három Jagermeister fajta létezik az eredetin kívül, melyek mind kaphatóak hazánkban is.

  • Jagermeister Scharf vagy más néven gyömbéres Jagermeister: az eredeti Jagermeister az ital alapja, melyet gyömbérrel tesznek még izgalmasabbá, a végeredmény pedig egy igazán tüzes shot, melyet ajánlott jéghidegen fogyasztani. Az illatában a hagyományos gyógynövényes illat mellett a gyömbér csípős illata is felfedezhető. Az ízvilága merész és tüzet, a gyömbér kiemeli, sőt igazán meg is bolondítja a megszokott Jagermeister ízvilágot. A megszokott fűszeres aromák, mint a csillagánizs, a kardamom íze mellett a gyömbér, illetve a citrosuk íze is kiütközik. A csípős italok kedvelőinek szinte kötelezően ajánlott. A lecsengése is tüzes, ajánlott – 18 fokon fogyasztani.
  • Jagermeister Manifest: egy testesebb, robosztusabb Jagermeister, mely megtartva a hagyományokat, új szintre is emeli azokat, és továbbgondolja az eredeti elképzelést. A gyártási folyamat során ugyanis szakítanak a hagyományokkal, és bár megőrzik az alapelveket, hiszen a folyamat hasonló, mégis változtatnak rajta. Ez két lépésben is megtörténik. Egyrészt a hagyományos négy lépcsős áztatás helyett a Manidest már öt lépcsős áztatáson megy keresztül. Másrészt az érlelés is tölgyfahordóban történik, ugyanakkor két lépcsőben, ugyanis, a nagy hordóban érlelt italhoz egy kis hordóban érlelt macerátumot adnak, így jobban kiütközik a tölgyes íze az italnak. A Manifest egy limitált kiadású Jagermeister, melyet négy éven keresztül kísérleteztek ki. Mindössze 11 országban kerül forgalomba, köztük hazánkban is. Étkezések előtt vagy után is fogyasztható, de baráti beszélgetésekhez is kiváló.
  • Jagermeister Cold Brew: ebben az italban egyesülnek a gyógynövények és az kényeztető kávé aromái. A gyógynövények kellemesen simogató aromái mellett a kávék frissességét is felfedezhetjük. A lecsengése hosszú és aromákban gazdag. A fogyasztását jéghidegen, -18 fokon ajánlják.

Honnan szerezzük be a kedvenc Jagermeister italunkat?

Jagermeister webshop tudtunkkal a hazai piacon még nem érhető el. A Jagermeister hazánkban is egy népszerű és keresett ital, így a kisebb-nagyobb hipermarketek és italkereskedések polcain is megtalálható. Az ital webáruházak kínálatában is érdemes keresni, ugyanis a limitalt kiadású Jagermeisterek inkább innen szerezhetőek be, például az italkereso.hu kínálatában. Az árak is eltérőek lehetnek fajták, kiszerelések és kereskedések tekintetében. Általánosságban elmondható, hogy az eredeti Jagermeister ára literenként 6-10 ezer forint között mozog, és számos kiszerelésben megtalálható, a minitől a 1,5 literesig. Találhatunk pumpás és díszdobozos kiadást is. A legdrágább Jagermeister a Manifest, ennek egy üvege 13 ezer forint körül kezdődik, és egy literes kiszerelésben kapható.