Zwack Unicum Keserű likőr

(0 találat)
Szűrők elrejtése

Zwack Unicum

Az Unicum egy híres, talán az egyik leghíresebb magyar védjegy a világon. A Zwack cég gyártja ezt a jellegzetes keserűlikőrt, melynek receptje 1790-ben született meg. Az Unicum története azonban 1883-ban kezdődött, ugyanis ekkor védette le Zwack János az Unicum nevet, de nemcsak a név, hanem a palack és a címke is védett lett. Az ital az évek során nemcsak hazai, de nemzetközi sikereket is elért, ma már 45 országban érhető el, 2015-ben pedig hungarikummá nyilvánították. Szinte nincs is magyar ember, aki ne ismerné az Unicumot. Egyesek Unikumként írják, de a helyes leírás az Unicum.

Unicum hagyomány és innováció

Az íze erőteljesen keserű és száraz, főleg aperitifként fogyasztják, mivel étvágygerjesztő hatása van. Az Unicum több mint negyvenféle gyógynövényből és fűszernövényből készül, egyrészt kivonatolással, másrészt lepárlással. Az alapanyagok túlnyomó többsége a Kárpár-medencéből származik, ám Marokkóból, Kínából, Indiából, Srí Lankáról, Indonéziából, Nigériából, Amerikából és Ausztráliából is vásárol hozzá a Zwack alapanyagot. Az ital végül tölgyfahordóban kerül érlelésre, így nyerve el a jellegzetes Unicum ízt. A recept 1892 óta változatlan, az alkoholtartalma 40%. Világmárkává 1930-ban nőtte ki magát, ma már nemzetközi szinten is ismert és elismert márka.

Tovább olvasom >>
A szűrésnek megfelelő termékek nem érhetőek el. TIPP: kevesebb szűrést állíts be
Összesen 0 db Keserű likőr érhető el, 0 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Unicum Barista az Unicum legújabb terméke

Mivel Európában a keserűlikőr fogyasztásnak és a kávézásnak is nagy hagyománya van, ezért e két tevékenység kombinációja egy különleges ital megalkotásához vezetett a Zwacknál. A hagyományos eljárással készülő Unicumot arabica kávéval gazdagították, melynek eredménye a Zwack legújabb terméke, az Unicum Barista lett. Ez a keserűlikőr megőrizve az Unicum jellegzetes ízeit és aromáit egy fő alkotóelemmel gazdagodott, méghozzá a szintén jellegzetes ízvilágú arabica kávéval, így tisztelegve a kávézás és a keserűlikőr fogyasztás hagyományának.

Az íze amellett, hogy megtartotta a jellegzetes gyógynövényes és fűszeres ízvilágot, az arabica kávé aromájával is kiegészül, így a frissen főtt eszpresszó markáns jegyei is megmutatkoznak az Unicum Baristában. Meglepő módon az Unicum és az arabica kávé tökéletes összhangot alkot. A kávé kellemes kesernyés, krémes zamata kiegészíti a gyógynövények ízvilágát. A lecsengése kellemesen kesernyés, a kávé aromái nem nyomják el a fűszeres ízhatást. A fogyasztását önmagában is ajánlják, fogyaszthatjuk étkezések előtt és után is, ám koktélok alapanyagaként is kiváló választás lehet.

A legnépszerűbb Unicum termékek

Az Zwack Unicumnak természetesen az az Unicum Barista az első ízesített terméke. A hagyományos Unicum és a legújabb kávés ízvilágú likőr mellett még három terméket találunk az Unicum kínálatában:

  • Unicum Riserva: ez az ital, melyet sokan helytelenül Unicum Reservaként ismernek, az Unicum egyik különlegessége, hiszen egy prémium kategóriás keserűlikőrről van szó. Az ital különlegessége a whisky-k és a rumok esetében is ismert double cask eljárásban, vagyis a dupla érlelésben keresendő. Az Unicum Riserva ugyanis az Unicum ház legnagyobb és legidősebb hordójában kerül érlelésre, ami több mint 80 éves. A hordó dongái között található úgynevezett fekete méz adja az ital karakteres, különleges ízvilágát. Mivel egyetlen ilyen hordóban készül az Unicum Riserva így csak korlátozott mennyiségben készül ez az ital. A második érlelés a Dobogó Pincészet 2007-es évjáratú Tokaji Aszús hordójában történik. Az italban ugyan a hagyományos és jellegzetes ízek dominálnak, ám az édes aszú jegyei is megmutatkoznak, így lágyabb, gyümölcsösebb ízvilág jön létre. A lecsengése az Unicumoktól már megszokott módon hosszú.
  • Unicum Szilva: ez az ital 2012. április elsején került forgalomba, és azóta is töretlen a népszerűsége a keserű ital fogyasztók között. Az alapja a hagyományos eljárással készülő, 40 féle gyógynövényből álló Unicum, a különlegességét az érlelési eljárás adja. Az Unicum szilva ugyanis hat hónapig érlelődig tölgyfa hordókban, melyeknek az aljában aszalt szilvát tesznek. A hagyományos Unicum ízt a szilva gyümölcsös, lágy íz tompítja, és egy igazán különleges ízvilág jön létre általa. Illata jellegzetesen gyógynövényes, mely kiegészül a tölgyfahordós érlelés fás, és a szilva gyümölcsös illatával is. Az ízvilágára is ugyanez jellemző, kifinomult, elegáns, megőrizve a hagyományos gyógynövényes karaktert. A fogyasztását önmagában, akár aperitifként is javasolják, de koktélok alapanyagaként is használható.
  • Unicum Next: a Zwack ezt a terméket 2004-ben dobta piacra, és azok számára készítették elsősorban, akik a keserű mellett az édesebb ízeket is kedvelik. Unicum Next ízvilágában a gyógynövények és fűszerek mellett a lédús citrom aromája is megtalálható. Az ital tölgyfahordóban kerül érlelésre, ahol elnyeri a végleges ízvilágát, mely könnyed és kifinomult. Az ízvilága bár jellegzetesen gyógynövényes, kicsit édesebb a jellegzetes Unicum ízvilágnál. Lecsengése az Unicumokhoz megszokott módon hosszú a Next esetén is. Leginkább hűtve, röviditalként szokás fogyasztani.

Hol szerezhetjük be az Unicum termékeket?

Az Unicum termékeket egyrészt Zwack webshopban is megvásárolhatjuk, de számos más ital webáruház kínálatában is megtalálható, mint például nálunk is az italkereso.hu oldalon. A hipermarketek polcain is gyakorta láthatjuk az Unicum védjegyévé vált kerek, fekete üvegeket, mint a Tesco, a Spar vagy az Auchan. Az italkereso.hu oldalon az összes Unicum terméket megtalálhatjuk, méghozzá a lehető legjobb áron. De mennyibe is kerül egy üveg Unicum? Az árak természetesen eltérőek lehetnek kiszerelésenként, illetve az ízek esetében is eltérhetnek egymástól. Általánosságban elmondható, hogy az Unicum, az Unicum Next, az Unicum Szilva és az Unicum Barista is 7-10 ezer forint között mozog literenkénti áron. Az Unicum Riserve, prémium ital lévén drágább, egy 0,7 literes üveg 9 ezer forintnál kezdődik.

Kiszerelés tekintetében is nagyon változatosak az Unicum termékei. Létezik mini kiszerelés, 0,04, 0,2 literes kiszerelés, hagyományos 0,5, 0,7 és 1 literes kiszerelés, de nagyobb kiszerelés is, mint az 5 literes üveg. Emellett díszdobozos kiadás is létezik, ami lehet papír, de fém díszdoboz is.