Búzavirág Gin

(5 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Típus
Alkoholtartalom
Űrtartalom

Búzavirág

A Búzavirág gin a Brebis Magyarország Kft. terméke, és egy modern, ízvilágában és színében egyedi kézműves gin. A márka még viszonylag fiatal, ugyanis csak 2019-ben jelent meg a piacon, viszont rövid idő alatt is hatalmas népszerűségre tett szert, és már többféle kézműves ginnel is kiegészült a cég termékpalettája.

Búzavirág gin

Természetesen a húzótermék a Búzavirág gin, mely kék színével és egyedi aromáival hamar a magyar ginfogyasztók figyelmét is felkeltette. De mi is a titka a Búzavirág ginnek, ami miatt rövid idő alatt ennyire népszerűvé válhatott?

Tovább olvasom >>
Összesen 5 db Gin érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A Búzavirág gin története

A Búzavirág gin Magyarországon, a györkönyi pincehegy lankáin található a lepárló üzemben született meg, és készül jelenleg is. Az üzem már több évtizede készít gyümölcspárlatokat és pálinkát, gin készítéssel azonban csak pár éve kezdtek foglalkozni. A Búzavirág gint a Brebis Magyarország Kft. forgalmazza, és a Márton és Lányai pálinkafőzdében készül. A lepárlóban már egy ideje kísérleteztek egy saját, kézműves gin megalkotásával, ennek eredményeképpen született meg a Búzavirág gin, ami 2019-ben került a piacra.

Azóta többféle kézműves gin is készül a lepárlóüzemben, melyekre jellemző a modern kivitel és egyedei ízvilág. A leghíresebb természetesen a Búzavirág gin, melynek tengerkék színe, a györkönyi pince lankáin nyíló búzavirágok színét idézi, és amelyről az ital a nevét is kapta.

Így készül a Búzavirág gin

A gin készítésnek nagy hagyományai vannak hazánkban, így alapvetően a gin készítés fortélyai nem titkosak. A gin alapvetően egy olyan szeszes ital, mely borókabogyó ízesítésével készül. Természetesen más gyógy és fűszernövények is felhasználhatóak a készítés során, és ezt az ízesítésbeli szabadságot használták fel a Búzavirág gin készítése során is. A recept természetesen titkos, az azonban tudható, hogy a Búzavirág gin 24 féle összetevőből áll, melyek között a boróka mellett találhatunk akác és hársfavirágot is.

A Búzavirág gin kék színét a búzavirág szirmok adják, melyeket kézzel szednek, és ezután kevernek az párlathoz. Természetesen a párlat egy desztilláláson megy keresztül, aminek eredményeképp a gyógynövények és fűszernövények aromája kerül az italba. A végeredmény pedig egy búzavirágkék színű, egyedi ízvilágú kézműves gin.

Amit a Búzavirág gin ízvilágáról tudni érdemes

A Búzavirág gin ízvilága meglehetősen egyedi. Érezni benne természetesen a ginre jellemző borókás ízvilágot, ugyanakkor a hársfa és az akác lágysága is kiütközik az ízek közül, ugyanis ez a két gyógynövény adja az ital fő karakterét. Természetesen az ital ízvilágának egyediségét a két tucat egyéb fűszer és gyógynövény adja, melyek kellemesen belesimulnak az ízek harmóniájába. Az ízvilágában gyümölcsös és virágos jellegeket is felfedezhetünk, így érdemes tisztán is megkóstolni ezt az egyedi ízvilágú gint, nemcsak koktélalapanyagként használni.

Bár a Búzavirág gin 24 különböző természetese alapanyagból áll, az ízek közül markánsan kiemelkedik a boróka, hárs- és akácfavirág, ugyanakkor a narancsvirág, a szegfűbors és a borsmenta aromái is jellegzetesek, és meghatározzák a Búzavirág gin karakterét. Bár egy viszonylag új márkáról van szó, a fogyasztói vélemények meglehetősen pozitívak, ami arra ösztönözte a márka megalkotóit, hogy újabb verziókat hozzanak létre a Búzavirág gin mellett. Jelenleg a Zsolnay the luxury Búzavirág gin az egyik legnépszerűbb kézműves gin.

A Zsolnay the luxury Búzavirág ginről

A Zsolnay the luxury Búzavirág gin Zsolnay Vilmos híres búzavirág motívumának és a Búzavirág gin közös fúziójának eredménye. Az ital a magyar Búzavirág gin csapatának alkotása, mely az eredeti Búzavirág gin ízvilágát idézi, de kiegészül a mecseki kamilla vagy a vadgyömbér jellegzetes ízeivel, de citusos karaktereket is felfedezhetünk benne. Az eredeti Búzavirág ginnel ellentétben a Zsolnay Búzavirág gin nem kék színű, hanem áttetsző. De nemcsak a palackba kerülő ital különleges, hanem a palack is, amiben megvásárolhatjuk.

Ez a prémium minőségű ital ugyanis robosztus, ugyanakkor trendi, festett kerámia palackokban kerül forgalomba, melyen felfedezhetjük Zsolnay Vilmos híres búzavirág motívumát. A Zsolnay the luxury Búzavirág gin Zsolnay Vilmos születésének 193. évfordulójára készült, és a világ minden Zsolnay mintaboltjában kapható, Tokiótól egészen New Yorkig. A palack mintázata Zsolnay Vilmos filozófiáját követve kézzel készül, a palackot pedig egy üvegdugó zárja le.

Milyen kézműves gineket találunk még a Brebis Magyarország Kft. kínálatában?

A Búzavirág gin nem az egyetlen kézműves gin a cég kínálatában. A Búzavirág gin sikerén és népszerűségén felbuzdulva a cég további egyedi kézműves gin változatokat is létrehozott.

  • Levendula gin: ahogy a neve is mutatja, levendula felhasználásával készül, mely Tihany, Pannonhalma és a Kőröshegy vidékéről származik. Ízvilágában a levendula és a cirusok íze dominál.
  • Pipacs gin: a Balaton-felvidéki mezei pipacsok ihlették ezt a magyar kézműves gint, melynek illatában a virágos mező friss illata és a citusos aromák keveredik. Színét a málna és a bogyós gyümölcsök adják, melyek íz ízvilágában is felfedezhetőek. Összesen 28 összetevőből készül, melyek között  megtalálható a boróka, a narancsvirág és a lime is.
  • Fekete gin: Magyarország első fekete ginje, mely a Black Food Fesztiválra készült. Az ital fekete színét a gyöngy csillám és a fekete bodza adja, melyeket árpamalátából készült párlatba és borpárlatba áztatnak. A fekete gin ízében a gyümölcsös és virágos jegyek dominálnak.

Ha meg szeretnénk kóstolni a Búzavirág gint, az italakerso.hu oldalt érdemes felkeresni

A Búzavirág gin egy modern és különleges ital, melyet a gin kedvelőknek mindenképp érdemes megkóstolni, legyen szó koktélról vagy tisztán fogyasztásról. Ha szeretnénk beszerezni egy palack Búzavirág gint, ami ajándéknak sem utolsó, érdemes az italkereso.hu oldal kínálatát böngészni, ugyanis a Búzavirág gin minden verziója megtalálható a kínálatában, legyen szó az eredeti Búzavirág ginről vagy a Zsolnay verzióról. Az italkereso.hu oldalon több mint száz italbolt kínálatából válogathatunk, így a legjobb árakon azonnal, készletről szerezhetjük be ezt a különleges magyar kézműves gint. A gin egy desztillált alkoholtartalmú ital, amelynek zamatát a borókabogyókból (Juniperus communis) nyeri. A gin gyógyszeres italként keletkezett, amelyet szerzetesek készítettek Olaszországban. Ezt követték más szerzetesek és alkimisták szerte Európában, különösen Dél-Franciaországban, Flandriában és Hollandiában, hogy szőlő- és gabonapárlatokból aqua vita-t(a pálinka archaikus neve) biztosítsanak. Ezután a szeszes italok kereskedelmének egyik fő tárgyává vált.

Az angol királynő kedvenc itala és gyógyszere: a GIN !

A gin talán korunk egyik legkedveltebb koktélalapanyaga, ám tisztán, önmagban is rengetegen fogyasztják. Bár sokan gondolják, hogy egy modern kori találmányról van szó, pedig a gin története több száz évvel ezelőtt kezdődött. Az angolok nemzeti italaként ismerik, egyes hírek szerint az angol királynő kedvenc italai is, ugyanakkor a megalkotása nem az angolok érdeme. Persze kár lenne elvitatni a gin világ körüli hódításában tett szerepüket, de ne szaladjunk ennyire előre. Gint számos országban készítenek, még mi magyarok is számos nemzetközileg elismert márkát készítünk.

A gin valójában egy gabonából készült finomszesz, melyet gyógynövényekkel és fűszernövényekkel ízesítenek, ennél fogva a ginek tekintetében a határ a csillagos és. Természetesen minden márka más-más receptúrát követ, a legáltalánosabb összetevő a boróka, de a készítés során akár koriander, különféle citrus-héjak, vagy fahéj és mandula is kerülhet az alapszeszbe. Nem csoda hát, hogy egy itallapon annyi féle gint találhatunk. De mi is a gin valójában? Kitől származik, hanem az angoloktól? És melyek a legjobb márkák nálunk és a nagyvilágban?

Gin bővebben