Hendrick’s Gin

(14 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Típus
Alkoholtartalom
Kiegészítő

Hendrick’s

A gin kedvelők körében méltán népszerű Hendrick’s gin már ránézésre eleganciát sugároz, azzal a fajta letisztult üvegdizájnnal megáldva, ami egyszerre teszi ikonikussá és mutat vissza a régmúlt idők történetére. A márka a skót Ayrshire megyéből származik és minden ízében magában hozza a felföld jellegzetességeit, legyen szó aromákról, megjelenésről vagy brandről. 

Hendrick’s gin, mit érdemes tudni róla?

Egy igazi prémium kategóriás italról van szó, amely a világhírű whiskey készítő William Grant & Sons ötlete alapján valósult meg. A gin készítői a mai napig hatalmas hangsúlyt fektetnek a minőségre, nem sajnálva időt és energiát a pontos áztatási órákra, a különleges gyógynövényekből álló összetevőkre és a palackozásra sem.

A Hendrick’s gin üvegcséi sajátos, karamellbarna, teljesen letisztul külsőt kaptak, stílusban passzoló, vintage jellegű címkével ellátva, ezzel is utalva a gin orvosi eredetére.

Tovább olvasom >>
Összesen 14 db Gin érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Hendrick’s gin női behatás a különleges ízvilág kulcsaként

A Hendrick’s gin története a nyolcvanas évek végi Skóciába nyúlik vissza, ahol a William Grant & Sons egy yorkshire-i lakost, Lesley Gracie-t bízta meg vele, hogy dolgozzon a márka legújabb ital-fejlesztésein. Egy évtizeddel később pedig, 1999-ben a Hendrick’s gin piacra került, jellegzetes borókás jegyeivel, melyhez a skót hölgy az ital fejlesztése során bolgár rózsaszirmot és uborkaesszenciát is adott, ezáltal egy igazán frissítő, virágos ízkombinációt teremtve. A Hendrick’s gin kis tételben kerül lepárlásra, ezzel tudják ugyanis biztosítani, hogy a minőség minden egyes üveg esetében ugyanolyan kiváló legyen, ezzel is kontrollálva az elkészítés folyamatát.

Az elkészítés teljes folyamata, vagyis a desztillálás és a palackozás egyaránt Skóciában történik a mai napig, a prémium minőséget pedig a professzionális környezet biztosítja, amely minden esetben pontosan ügyel rá, hogy a legmodernebb technológia tudjon vegyülni a hagyományos ízekkel és jegyekkel, ezzel téve teljesen egyedivé a Hendrik’s gint a piacon.

Hogyan is készül a különleges Hendricks gin?

Az 1960-as években a William Grant & Sons által megbízott készítők egy 19. századi skót lepárlót vettek át a cégtől és a mai napig is itt történik a Hendrick’s gin előállítása. A gin előállítása során a kalsszikus, „gin jegyeknek” megfelelő gyógynövényeket még a lepárlás előtti napon összekeverik „98 százalékos tisztaságú természetes gabonaszesszel” a lepárlóüstben, majd ezeket ázni hagyják egészen a lepárlás folyamatának megkezdéséig. Azonban a márkánál semmit nem bíznak a véletlenre, egészen pontosan meg vannak határozva ezek az áztatási órák, minden egyes tételnél ügyelve arra, hogy az órák száma megegyezzen. Hogy miért is van erre szükség? A Hendrick’s gin készítői pontosan azért csakis kistermelői mennyiségben gyártják az italt, mert mindig szeretnének figyelni a mennyiségre, az ilyen aprónak tűnő részfeladatok pedig, mint az egyező áztatási órák száma, pedig szintén azt segíti elő, hogy minden palack ugyanolyan zamattal és ízkombinációval kerüljön a fogyasztókhoz.

Az áztatást követően a lepárlás következik, ezt pedig a minőség és a megfelelő konzisztencia ellenőrzése zárja. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen konzisztencia kerül palackozásra, ez is a márka profizmusának részét képezi. Végső lépésként jön az ízesítés – a gyógynövényes párlat ebben a záró szakaszban kapja meg különleges, egyedi aromáját, amitől bármikor, az első korty után megkülönböztethetővé válik minden más italtól. Ilyenkor kerül ugyanis hozzáadásra a rózsa és uborkaesszencia párlata, különlegesen finom kombinációban.

Lássuk, milyen elérhető fajtái vannak a Hendrick’s ginnek

A Hendrick’s gin igazi újító, mintegy a ginek reformere, hiszen a különleges elkészítési módnak, a kiemelkedő professzionalizmusnak és az egyedi ízkombinációnak köszönhetően kevés hozzá hasonló márka van a piacon. Kiemelkedő minőségének köszönhetően világszerte rendkívüli népszerűségnek örvend, ma már a világon több, mint 20 országban elérhető.

A Henrick’s gin 5 féle ízkombinációban elérhető a piacon. Az első, a jól ismert, eredeti Hendrick’s a tökéletesre fejlesztett borókás alappal, megspékelve a rózsa és az uborka kellemesen vegyülő esszenciájával.

A Hendrick’s Midsummer Solstice az eredeti verzió igazi nyári, limitált kiadása. Az eredeti rózsás zamatot a különleges virágos esszenciakeverékkel bolondították fel, így még nagyobb hangsúly helyezve az egyszerre friss, mégis édeskés alapokra. Könnyed frissítő végeredményével a nyáresték hatalmas kedvence ez a kiadás.

Hendrick’s Lunar gin talán a legkülönlegesebb mind közül, ginek között kifejezetten nem megszokott ízvilággal operálva. A Lunar kifejezetten a csendes estékre, a relaxáló pihenésre és az éjszakába nyúló, hosszú beszélgetésekre lett kifejlesztve. Az egyedi gin hozza az eredeti Hendrick’s uborkás esszenciát, a rózsás zamaton túl, azonban egy igazán szokatlan íz, a feketebors aromája jelenik meg az italban, ezzel egy igazán fűszeres eredményt adva neki.

Hendrick’s Orbium gin kifejezetten az erőteljes, kesernyés ízek kedvelőinek kedvence lehet. Az Orbium ugyanis vegyíti magában a már megszokott rózsásan üde alap esszenciát több erőteljes, kesernyés összetevővel. Az üröm, és az eredetileg gyógyszerként, anno még lázcsillapításra is használt kinin egy igazán eredeti, erőteljes ízvilágot kölcsönöz az italnak.

Hendrick’s Amazonia a különleges, extrém ízvilágot kedvelők kedvence lesz! Egyszerre édeskés és száraz ízek keverednek a sötétzöld italban: borókás, uborkás, rózsás alapokon nyugvó, citrusos hozzáadott esszenciák teszik egzotikussá. Az ital a nevéhez hűen hozza az esőerdők jellegzetes gyümölcsöt, a mangót, papayát, narancsot, maracuját, citrusokat. A végeredmény pedig egy lágy, mégis jellegzetes, igazán gyümölcsös ital.

Hol lehet beszerezni a Hendrick’s gineket?

A Hendrick’s gin ma már szerencsére nálunk is megtalálhatók a nagyobb hipermarketek kínálatában. Az Interspat, Spra, Tesco, Auchan kínálatában nagy valószínűséggel találni fogunk a polcon az általunk kedvelt vagy éppen kipróbálni kívánt Hendrick’s ginből. Azonban az italkereso.hu oldalán keresgélve fajták közül is válogathatunk, ráadásul még akciósan is kifoghatjuk a különböző típusokat, így a Hendricks gin ára akciósan akár 9500 forint körül is lehet 2021-ben.

A Hendrick’s gint egyébként magában vagy tonikkal fogyasztva ajánlják leginkább. Az eredeti Hendrick’s készítője, Lesley Gracie pedig különleges tippként egy kis bodzavirággal és sok jéggel vegyítve ajánlja fogyasztását.A gin egy desztillált alkoholtartalmú ital, amelynek zamatát a borókabogyókból (Juniperus communis) nyeri. A gin gyógyszeres italként keletkezett, amelyet szerzetesek készítettek Olaszországban. Ezt követték más szerzetesek és alkimisták szerte Európában, különösen Dél-Franciaországban, Flandriában és Hollandiában, hogy szőlő- és gabonapárlatokból aqua vita-t(a pálinka archaikus neve) biztosítsanak. Ezután a szeszes italok kereskedelmének egyik fő tárgyává vált.

Az angol királynő kedvenc itala és gyógyszere: a GIN !

A gin talán korunk egyik legkedveltebb koktélalapanyaga, ám tisztán, önmagban is rengetegen fogyasztják. Bár sokan gondolják, hogy egy modern kori találmányról van szó, pedig a gin története több száz évvel ezelőtt kezdődött. Az angolok nemzeti italaként ismerik, egyes hírek szerint az angol királynő kedvenc italai is, ugyanakkor a megalkotása nem az angolok érdeme. Persze kár lenne elvitatni a gin világ körüli hódításában tett szerepüket, de ne szaladjunk ennyire előre. Gint számos országban készítenek, még mi magyarok is számos nemzetközileg elismert márkát készítünk.

A gin valójában egy gabonából készült finomszesz, melyet gyógynövényekkel és fűszernövényekkel ízesítenek, ennél fogva a ginek tekintetében a határ a csillagos és. Természetesen minden márka más-más receptúrát követ, a legáltalánosabb összetevő a boróka, de a készítés során akár koriander, különféle citrus-héjak, vagy fahéj és mandula is kerülhet az alapszeszbe. Nem csoda hát, hogy egy itallapon annyi féle gint találhatunk. De mi is a gin valójában? Kitől származik, hanem az angoloktól? És melyek a legjobb márkák nálunk és a nagyvilágban?

Gin bővebben