Cinzano Pezsgő

(6 találat)
Szűrők elrejtése
Pincészet
Pezsgő szín
Pezsgő jellege
Évjárat
Űrtartalom

Cinzano

Az olaszok úgy tartják, hogy a legjobb pezsgő olasz, és a legrégebbi cég gyártja, ami a Cinzano. Bár a Cinzano márkát sokan nem a pezsgőkről, hanem a világszerte híres vermutjairól ismerik, a Cinzano márka neve alatt fantasztikus pezsgőket is találunk, melyek méltán érdemelték ki a prémium kategóriában elfoglalt helyüket.

Cinzano pezsgő kínálat

A márka termékkínálata pezsgő tekintetében meglehetősen széles, találunk édes és száraz pezsgőket is a kínálatában, és még a méltán népszerű Asti pezsgő is a kínálatot erősíti, melya Piemont tartományban termesztett olasz White Muscat szőlőből készítenek, és amit az olaszok büszkeségeként is szokás emlegetni.

Tovább olvasom >>
Összesen 6 db Pezsgő érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A Cinzano történte régre nyúlik vissza, és általában a vermuttal kapcsolatban emlegeti elsősorban, de a pezsgőket is ugyanaz a cég gyártja. A Cinzano pezsgők meglehetősen keresettebb szerte a világon, így Magyarországon is. Nem tartoznak a legolcsóbb pezsgők közé, de nem is a legdrágábbak, ugyanakkor az árukon a kiváló minőség is megmutatkozik. Mielőtt azonban rátérnénk, hogy milyen pezsgők is gazdagítják a Cinzano kínálatát, érdemes utána járni, hogy honnan indult a márka, és mit is érdemes róla tudni.

A Cinzano márka története

A Cinzano márkát története a tizenhetedik században kezdődött, amikor is a Cinzano olasz család Torinóban megalapította a saját nevét viselő márkát, ám ekkor még nem pezsgőben, vagy vermutban, hanem borban utaztak. Akkoriban ugyanis Olaszországban az aromás borok voltak nagyon népszerűek, melyeket gyakorta elixírnek is neveztek. A Cinzano családnak hatalmas birtokai voltak, melyeken a fehér és vörös szőlőt termesztettek, de egyéb nyersanyagok, például fűszernövények, fűszerek, gyümölcsök is nagy mennyiségben álltak a rendelkezésükre.

A Cinzano család borai hamar népszerűvé váltak Olaszországban, és engedélyt kaptak, hogy országhatáron túl is értékesítsék a boraikat. Két Cinzano testvér, Giacomo és Carlo azonban nem érte be a borkészítéssel, kísérletezésbe fogtak, és a legjobb boraikat kezdték el gyógynövényekkel és fűszernövényekkel dúsítani. A kísérletezés eredménye a Cinzano vermut létrehozása lett, de mivel a pezsgőnek is szőlő az alapja, így értelem szerű volt, hogy a Cinzano pezsgők gyártásába is kezdett a következő években. 

Cinzano pezsgő története

A Cinzanot gyakorta hasonlítják össze a Martini pezsgővel, a leglényegesebb különbséget azonban sokan abban látják, hogy a Cinzano márka kínálatában több pezsgő található. A Cinzano pezsgő egyike volt azon külföldi pezsgőknek, melyek az elsők között váltak ismerté. A kínálatában elsősorban édes pezsgőket találunk, melyek fogyasztását inkább étkezések után, jéghidegre hűtve javasolják. A Cinzano bár a vermutjaival várt ismerté és híressé, a pezsgők tekintetében is maradandót alkotott, elég csak a Cinzano Asti pezsgőre gondolni.

A Cinzano cég a borászati és vermutgyártási tapasztalatát kamatoztatva hozta létre a Cinzano pezsgőket, melyek mára már világhírnévre tettek szert, és szerte Európában népszerűvé váltak. A 19. században kezdődött el a pezsgőgyártás a Cinzano életében, amikor a savoyai uralkodók felkérték őket, hogy ajánlják fel szakértelmüket Olaszország első habzóborának elkészítéséhez. Az ital annyira jól sikerült, hogy attól fogva a Cinzano termékpalettája habzóborokkal és pezsgőkkel is kiegészült, és mind a mai napig készítik ezeket a különleges ízvilágú italokat.

Milyen pezsgőket találunk a Cinzano kínálatában?

A Cinzano pezsgőket három pezsgőcsaládba sorolhatjuk, a Cuvée Vintage, mely egyetlen pezsgővel képviselteti magát, a Cuvée Storica és a Cinzano Edition. Magyarországon nem minden Cinzano pezsgő érhető el, ami a márka kínálatában megtalálható, ugyanakkor a legtöbb Cinzano pezsgőt idehaza is megkóstolhatjuk, nem szükséges egészen Olaszországig utaznunk érte. A következő Cinzano pezsgők a legsikeresebbek a hazai fogyasztók körében:

  • Cinzano Asti pezsgő: Piemont tartományban termesztett olasz White Muscat szőlőből készülő pezsgő a legjobbak között kap helyet, sokan az olaszok büszkeségének is nevezik. A híres-neves muskotályos szőlőből készült pezsgő édes gyümölcsös íze páratlan, a Cinzano pedig ezt a típust egy egészen új szinte emelte.
  • Cinzano Prosecco: a Colline Trevigiane legjobb szőlőskertjeiből származó Prosecco szőlőfajtából készült pezsgő. Fiatalos és élénk ízvilágű pezsgő.
  • Cinzano Asti Gold: Piemont tartományban termesztett olasz White Muscat szőlőből készülő pezsgő a legjobbak között kap helyet, sokan az olaszok büszkeségének is nevezik. A híres-neves muskotályos szőlőből készült pezsgő édes gyümölcsös íze páratlan, a Cinzano pedig ezt a típust egy egészen új szinte emelte, a Gold típus pedig ennek a pezsgőfajtának egy alacsonyabb alkoholtartalmú, világosabb változata, mely legalább annyira népszerű, mint a hagyományos Cinzano Asti pezsgők.
  • Cinzano Gran Doc: ez a pezsgőfajta a híres olasz szőlőfajtákból, a sárgamuskotályos és a trebbiano szőlőkből készül, a végeredmény pedig egy könnyű és édes pezsgő.

Természetesen a Cinzano pezsgőkínálata ennél lényegesen szélesebb, és többféle pezsgőt is megkóstolhatunk, ezek a fajták azonban a legkeresettebbek. A Cinzano kínálata természetesen a vertmutokkal lesz teljes, melyek közül a Cinzano Bianco és a Cinzano Rosso a legnépszerűbbek, nemcsak hazánkban, de más országokban is.

Hol kapható Cinzano pezsgő?

A Cinzano édes pezsgőket ma már számos helyen beszerezhetjük Magyarországon is. A Cinzano pezsgő ára eltérő lehet, a legdrágább talán a Cinzano Asti pezsgő ár a márka kínálatából, közepesen drága pezsgőnek mondható, ami nem csoda, hiszen prémium kategóriás italról van szó. A Cinzano pezsgők már bolti forgalomban is kaphatóak, a nagyobb hipermarketek polcain is találkozhatunk velük, ugyanakkor az ital webáruházak kínálatát is erősítik, mint például az italkereso.hu oldal kínálatát.

Az italkereso.hu oldalon többféle Cinzano pezsgő és vermut is található, melyeket raktárról azonnal meg is rendelhetünk méghozzá meglehetősen kedvező árakon. A Cinzano pezsgők a legjobb pezsgők közé tartoznak Olaszországban, de a világon is, ezért érdemes a különleges pillanatokat ezzel a márkával megkoronázni.A pezsgő a különleges alkalmak itala, legyen szó születésnapról, baráti összejövetelről, esküvőről, üzleti vagy személyes sikerekről. Egyik ilyen eseményről sem hiányozhat egy üveg pezsgő, ami megkoronázza az alkalmat. A boldog pillanatok nem véletlen itatódtak át a gyöngyöző bor kínálta élvezetekkel. A pezsgő méltán vált híressé az egész világon, nemcsak ünneplésre kiváló, de ajándéknak is tökéletes választás. A pezsgő kínálat meglehetősen széles, számos fajta és különlegesség kap helyet a termékpalettánkon.

Amit a pezsgőről tudni érdemes 

Szinte nincs is olyan felnőtt, aki ne kortyolt már el egy pohárral ebből a buborékos nedűből, viszont a történetét, a keletkezését már kevesebben ismerik. A márkákkal azonban már jóval többen vannak tisztába, a legkeresettebbek pezsgők világában az igazán minőségi, drága pezsgők. Ha szeretnénk megkoronázni a következő ünnepi alkalmat, de nem tudjuk, melyik pezsgővel is tegyük, akkor érdemes egy kicsit utánajárni, melyek a legjobb pezsgők. A következőkben a pezsgők világába nyerhetünk betekintést. A pezsgő édessége (cukortartalma) a nagyon száraz brut stílusoktól az édesebb doux fajtákig terjedhet.

Pezsgő bővebben