Törley Pezsgő

(29 találat)
Szűrők elrejtése
Pincészet
Pezsgő szín
Évjárat
Űrtartalom
Kiegészítő

Törley

Nincs olyan ünnep ma hazánkba, amelynél ne kerülne elő néhány üveg pezsgő. Az emberek imádnak koccintani, legyen szó szilveszterről, esküvőről, vagy születésnapról, és mi mással koccintanának ha nem egy ízletes, frissítő Törley pezsgővel?

Törley pezsgő ami nem hiányozhatnak egy alkalomról sem!

De mégis mióta fogyaszthatnak az emberek Törley pezsgőket, és hány -féle fajtát megkülönböztetésünk meg manapság belőlük?

Tovább olvasom >>
Összesen 29 db Pezsgő érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Törley pezsgő története

A Törley család története egészen a 17. századig visszanyúlik a múltba. Törley József 1882-ben alapította meg a „Törley József és Társa” névre hallgató vállalkozását. Törley József a következő években folyamatosan fejlesztette, újította és korszerűsítette nem csak a gyárat, hanem magát a pezsgőgyártás technológiáját is. Érdekesség, hogy ő volt az, aki hazánkban a fagyasztással történő seprőtelenítés folyamatát elterjesztette.

Néhány évtizeddel ezt követően a Törley pezsgőket már világszerte ismerték, és rendszeresen fogyasztották, még Amerikában, és Ausztráliában is. Ekkortájt az egyik legnagyobb dicsőség az volt, hogy még a Párizsi emberek is Törley pezsgőkkel koccintottak.

Miután Törley József elhunyt, a céget a törvényes örököse vette át. A vállalat a háború után szinte teljesen leállt, a pezsgőgyártás aztán 1951-ben indult be újra. Ekkor Magyarország első pezsgőgyártó cégének számított a Törley, ami az Unicum Likőrgyár felügyelete alatt állt.

Ezekből a Törley pezsgőfajtákból tudunk válogatni

A Törley pezsgők között megkülönböztethetünk édes, száraz és félszáraz, illetve ma már alkoholmentes változatokat is. Az édes pezsgők jellemzően alacsony alkoholtartalommal rendelkeznek, és az ajánlott fogyasztói hőmérsékletük 6-8 fok között található.

Az édes pezsgők között találkozhatunk a Törley Tokaji Doux névre hallgató nedüvel, mely illatában egy erősen koncentrált, édes gyümölcsös zamatú ital. Halvány szalmasárga árnyalata felhívja magára a figyelmet, azoknak a pezsgő fogyasztóknak lehet nagy kedvence, akik az édesebb tónusú italokat kedvelik. Ízéről első kóstolás során az érett kajszi és őszibarack fog az eszünkbe jutni. Magas cukortartalma, és könnyed, alacsony, alkoholtartalma (11%) miatt igen nagy népszerűségnek örvend. Pompás választás lehet az aromás, friss sajtok és a gyümölcsös édességek, desszertek mellé.

Feltűnő csomagolása miatt rengetegen csak Lila Törleyként emlegetik a Törley Fortunát, melynek illatában egyszerre fellelhetőek a karakteres friss szőlőfajták, amelyekből készült. Íze és megjelenése egyaránt elegáns, és letisztult. Ez a komplex édes pezsgő közepesen hosszú utóízzel rendelkezik. A lágy, sárgás-zöldes árnyalatú ital intenzív gyöngyözésével tökéletes választás lehet édes ízvilágú ételek, krémek, és szószok vagy akár fagylaltok kísérőjeként. 7%-os alkoholtartalommal rendelkezik, és hasonlóan a Tokaji Douxhoz, a Fortunának is 6-8 fok az ajánlott fogyasztói hőmérséklete.

A Törley Excellence sárgamuskotály Doux azoknak az embereknek való, akik egyenesen oda vannak az édes ízekért. Ez a pezsgő nevéből adódóan sárgamuskotály szőlőfajta borából készült, melyhez pluszban adtak egy kevés friss mustot is, ez pedig intenzíven érezhető a pezsgőn is. Ez adja ugyanis neki a zamatos, üde, friss szőlő aromáját. 10%-os alkoholtartalommal remek választás lehet szőlős desszertek mellé.

A Törley pezsgőkínálata közül egyértelműen elmondható, hogy az egyik legkedveltebb fajtája a Törley Charmant Doux, mely kiváló lehet édes desszertek, különleges krémek, és tortákhoz. A pezsgő zamatában, és illatában egyaránt visszaköszönt az intenzív gyümölcsös íz. Árnyalata jellegzetes pezsgőszínű, buborékossága miatt pedig igazán frissítő hatást ér el.

Ezek a legkedveltebb Törley Száraz pezsgők

A Tokai Brut 11,5%-os alkoholtartalommal, halványsárga színnel, és intenzív gyöngyözéssel rendelkezik. A benne található buborékok, és savak együtt tökéletes harmóniát alkotnak. Ízvilágában fellehető a tokaji szőlő, és a palackos erjesztés zamata is. Ajánlott különleges levesekhez, fűszeres húsok mellé fogyasztani, 8 fokos hőmérsékleten.

A Törley pezsgő-imádók másik nagy kedvence a Törley Talisman Demi Sec, mely tenger gyümölcseihez, halételekhez, sajtokhoz, különböző salátákhoz lehet kiváló választás. A lágy gyümölcsös illat mellett a pezsgő ízében fellelhető egy csipetnyi fűszeresség is. Üde és friss zamatához hozzájárul a bohókás buborékossága, melynek köszönhetően ez a félszáraz pezsgő rendkívül kellemesen oldódik a szájban.

Egy fárasztó nap levezetéseként tökéletes választás lehet egy pohár Törley Chardonnay Brut elkortyolása, mely a száraz pezsgők közé tartozik, ami jól illik a különféle halételekhez, és a fehér húsokhoz egyaránt. Ez az ital illatában és ízvilágában egyaránt érezhető annak a hosszú érlelése, testes, érett íze jellemzi. 12% az alkoholtartalma, és 6-8 Celsius fok között ajánlott fogyasztani.

Korszerű Törley újítások: Alkoholmentes változatok, és a Törley Limóza

Legyen szó bármilyen alkalomról, esküvőről, eljegyzésről, vagy születésnapról, minden ünnepségen akad néhány olyan ember, aki valamilyen oknál fogva nem tud, vagy nem is szeretne alkoholos italt fogyasztani. Számukra lettek megalkotva az alkoholmentes Törley pezsgők, melyekkel ők is nyugodtan koccinthatnak a többiekkel.

Gondoljunk rájuk is, amikor valamilyen bulit, vagy ünneplést rendezünk, és az italok beszerzésére kerül a sor. Az alkoholmentes Törley pezsgők színükben, ízükben, illatukban és frissességükben pontosan ugyanolyanok mint alkoholos társaik. Az alkoholmentes Törley pezsgők kevesebb mint 0,5%-os alkoholtartalommal rendelkeznek, így ideális lehet olyan emberek számára akik nem isznak alkoholt. Ezeknek a pezsgőfajtáknak is 6-8 Celsius fok a legideálisabb fogyasztói hőfok.

Manapság a pezsgőket sem kell feltétlen tisztán, magában fogyasztanunk. Igazán izgalmas ízeket fedezhetünk fel, ha megkóstoljuk a Törley Limóza változatait. Nem csak felfrissít, hanem ellazít, ez a különleges ital, mely leginkább a fiatalabb korosztály kedvence lett. A Törley Limóza lényegében egy pezsgőlimonádé, mely a klasszikus zamatok mellett igazán korszerű ízekkel várja a fogyasztókat. A Limóza ízei tökéletek lehetnek egy forró nyári napon, frissítőként, megkóstolhatjuk őket a különböző bárokban és éttermekben.A pezsgő a különleges alkalmak itala, legyen szó születésnapról, baráti összejövetelről, esküvőről, üzleti vagy személyes sikerekről. Egyik ilyen eseményről sem hiányozhat egy üveg pezsgő, ami megkoronázza az alkalmat. A boldog pillanatok nem véletlen itatódtak át a gyöngyöző bor kínálta élvezetekkel. A pezsgő méltán vált híressé az egész világon, nemcsak ünneplésre kiváló, de ajándéknak is tökéletes választás. A pezsgő kínálat meglehetősen széles, számos fajta és különlegesség kap helyet a termékpalettánkon.

Amit a pezsgőről tudni érdemes 

Szinte nincs is olyan felnőtt, aki ne kortyolt már el egy pohárral ebből a buborékos nedűből, viszont a történetét, a keletkezését már kevesebben ismerik. A márkákkal azonban már jóval többen vannak tisztába, a legkeresettebbek pezsgők világában az igazán minőségi, drága pezsgők. Ha szeretnénk megkoronázni a következő ünnepi alkalmat, de nem tudjuk, melyik pezsgővel is tegyük, akkor érdemes egy kicsit utánajárni, melyek a legjobb pezsgők. A következőkben a pezsgők világába nyerhetünk betekintést. A pezsgő édessége (cukortartalma) a nagyon száraz brut stílusoktól az édesebb doux fajtákig terjedhet.

Pezsgő bővebben