Martini Pezsgő

(12 találat)
Szűrők elrejtése
Pincészet
Pezsgő szín
Űrtartalom
Kiegészítő

Martini

Bár Hazánkban leginkább ünnepek alkalmával szoktak az emberek pezsgőt fogyasztani ma már nem ritka, ha ez megtörténik egy sima hétköznap folyamán is. Akik ugyanis igazán szeretik a pezsgők üdítő, és frissítő hatását, biztosan találnak okot arra, hogy időnként koccintsanak a kedvenc italukkal, legyen szó egy édes, vagy egy száraz változatról. Bár eleinte a Martini vermut -ról volt híres, napjainkban már keserű szeszes italokat, és pezsgőket is készít.

Asti Martin Pezsgő közelebbről

A pezsgők pedig nem csak szilveszterkor, hanem az év többi ünnepén, és eseményén is elő kell, hogy kerüljön főleg, ha a koccintásról van szó.
A minőségi alapanyagokból készült pezsgőket szerencsére az emberek többsége kedveli, éppen emiatt igen nagyot durranhatnak az Asti Martini különböző pezsgői is.

Tovább olvasom >>
Összesen 12 db Pezsgő érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Martini pezsgőről mit kell tudni?

Ha egy kicsit jobban szeretnénk beleásni magunkat a Martini történetébe, akkor 1863 -ig kell vissza ugranunk az időbe, ugyanis ekkor három eléggé különböző természettel rendelkező olasz szeszfőző megalkotott egy céget, a vermut gyártás céljából. A tagok, Alessandro Martini, Luigi Rossi, illetve Teofilo Sola eleinte megtalálták a közös hangot, de végül Teofil Sola kilépett a vállalatból, és eladta a részét Rossinak, és Martininak. Ennek következtében pedig a vállalat a 20. század elején már a „Martini & Rossi” néven volt jelen a szeszesital piacon.

A márka napjainkban a 4. legismertebb ital márkának számít a világon. A cégre már a megalapítás óta jellemző volt a titokzatosság, a kísérletezés, illetve az a hajlam, hogy minőségi, és tökéletes ízvilággal rendelkező italt dobjon a piacra. Éppen emiatt született meg nemsokára a jellegzetes Martini életérzés, és vele együtt a cég mottója: „gioia di vivere”, ami nem mást jelent, mint „az élet élvezete”.

A magyar piacon a márka több mint 20 éve jelent meg először, jelenleg hazánkban számos Martini termék vásárolható meg. A statisztikák alátámasztják, hogy a legnagyobb számban hazánkban az Asti Martini pezsgők fogynak, melyek közül több ízt is megkósolhatunk.

Fajtái szerint megkülönböztethetjük az

Az Asti Martini pezsgők miért lettek ennyire népszerűek ?

Az Asti Martinit, amely édeskés, gyümölcsös ízéről lett híres kizárólag csak az északnyugat-Olaszországban található Piemond térségben állítják elő. Az itt őshonos Moscato szőlőfajtát szüretelése után azonnal lepréselik, így garantálják azt, hogy a gyümölcs természetes íze, és zamata megmaradjon az italban is.
Itt állítják elő az ugyancsak édeskés zamattal rendelkező Martini Rosét is, mely legtöbbször a hölgyek kedvence szokott lenni. A Martini pezsgőkről elmondható, hogy az Asti Martini Muskotály mellett a Rosé pezsgő népszerűsége is elkezdett rohamosan nőni.

Aki pedig egy igazán különleges italra vágyik, az kóstolja meg a Martini Brut pezsgőt, amely nevezhető egy friss, üde, száraz italkülönlegességnek is, amely az Északnyugati Olaszország szőlő különlegességeinek felhasználásával készült.
Ebben a régióban született meg a Martini Prosecco is, mely napjainkban az egyik legnépszerűbb pezsgőnek számít.

Mikre kell odafigyelnünk a pezsgők fogyasztása során?

Hazánkban gyakran a pezsgőket csupán valamilyen ünnep alkalmával isszák az emberek, pedig ez a friss, üdítő nedű igazán jól tud esni egy nehéz, hosszú nap után is. Akik azonban igazán szeretik a pezsgők ízét, bátran fogyaszthatják azokat egy ízletes vacsora mellé is. Ha mi is szeretnénk egy finom vacsora mellé kínálni egy ízletes pezsgőt, akkor csak arra kell odafigyelnünk, hogy milyen ízek dominálnak az ételekben.

Aperitifként leginkább a száraz, fehér pezsgőket szokták ajánlani, ilyenkor az édesebb változatokat mindenképpen el kell kerülnünk. A Martini pezsgő édes változata azonban kiváló lehet a desszertek mellé, ilyenkor a desszert összetevőire kell odafigyelnünk, ugyanis a pezsgő cukortartalmi besorolása nagyban eltér más italokétól. A pikánsabb ízek mellé akár egy félszáraz változat is remek választás lehet, a savanykás ízek mellé pedig remek lehet egy száraz, vagy félszáraz Rosét szervírozni. 

Ismerjük meg közelebbről az Asti Martini különböző ízeit

  • Asti Martini muskotályos változata 1,5 Literes kiszereléssel, és 7,5%-os alkoholtartalommal látta meg a napvilágot. Ezt a típusú italt a múlt század legelején, az észak-Olaszországban található Asti városa tett igen népszerűvé, ugyanis itt készítették el a az italt először. Igazán különleges ízélményt jelenthet mindazoknak, akik szeretik megismerni az egyedi, édeskés zamattal rendelkező italokat.
  • Martini Prosecco pezsgő már valamivel erősebb italnak nevezhető, ugyanis ez a pezsgő már 11,5%-os alkoholtartalommal rendelkezik. 6-8 fokra behűtve ideális választás lehet akár önmagában fogyasztva is, de megállja a helyét egy előkelő aperitifként is. Ez a pezsgő leginkább azoknak az embereknek lehet ideális választás, akik kifejezetten kedvelik a szárazabb pezsgőket. A Veneto Lábáról származó, zamatos Glera szőlő alma, banán, és kakukkfű hozzáadásával igazán különleges, és felejthetetlen élményt tud garantálni a fogyasztói számára. Egyaránt ideális választás lehet egy nagyobb ünnepség alkalmával, akár aperitifként is felszolgálva. 6-8 fokra behűtve a Martini Prosecco fehérboros pohárban kínálva, néhány jégkockával az igazi!
  • Asti Martini Spumante pezsgő ugyancsak 7,5%-os alkoholtartalommal rendelkezik. Megvásárolható akár papír, díszdobozos változatban is. A felhasznált Fehér Muskotályos szőlő ad egy jellegzetes édeskés aromát az italnak, illetve a pezsgő ennek köszönheti gyönyörű, fehér színét is. Az ajánlott fogyasztási hőmérséklet természetesen ennél a pezsgőnél is 6-8 Celsiusfok.
    Fogyasztható magában is, de első számú koktél alapanyagként is remekül felhasználható.
  • Martini Brut már egy frissebb, üdébb pezsgőnek számít, melynek alkoholtartalma már 11,5 %. A felhasznált szőlők között megjelenik a Glera, illetve a Chardonnay is, a két szőlőfajta jellegzetes íze és zamata ötvözetéből látta meg a napvilágot ez az ízletes száraz, fehér pezsgő. A Martini Brut pezsgő ára a kiszereléstől függően változik. a 0,38 Literes kiszerelés 1900- 2000 Forint körül vásárolható meg, a 0,75 Literes változat pedig 3300 Forint körül kerül ki a boltok polcaira.

Ha szeretnéd megkóstolni valamelyik Asti Matini pezsgőt akkor nézz szét kínálatunkban, mert szinte mindegyik elérhető nálunk.A pezsgő a különleges alkalmak itala, legyen szó születésnapról, baráti összejövetelről, esküvőről, üzleti vagy személyes sikerekről. Egyik ilyen eseményről sem hiányozhat egy üveg pezsgő, ami megkoronázza az alkalmat. A boldog pillanatok nem véletlen itatódtak át a gyöngyöző bor kínálta élvezetekkel. A pezsgő méltán vált híressé az egész világon, nemcsak ünneplésre kiváló, de ajándéknak is tökéletes választás. A pezsgő kínálat meglehetősen széles, számos fajta és különlegesség kap helyet a termékpalettánkon.

Amit a pezsgőről tudni érdemes 

Szinte nincs is olyan felnőtt, aki ne kortyolt már el egy pohárral ebből a buborékos nedűből, viszont a történetét, a keletkezését már kevesebben ismerik. A márkákkal azonban már jóval többen vannak tisztába, a legkeresettebbek pezsgők világában az igazán minőségi, drága pezsgők. Ha szeretnénk megkoronázni a következő ünnepi alkalmat, de nem tudjuk, melyik pezsgővel is tegyük, akkor érdemes egy kicsit utánajárni, melyek a legjobb pezsgők. A következőkben a pezsgők világába nyerhetünk betekintést. A pezsgő édessége (cukortartalma) a nagyon száraz brut stílusoktól az édesebb doux fajtákig terjedhet.

Pezsgő bővebben